Marvel korhatár cimkék.

Olvasgattam a neten a cikkeket, és egyre többször ütköztem a Marvel saját korhatár besorolásába. Majd rövid keresés után itt az eredménye a dolognak:

  • ALL AGES – 8 évnél idõsebbeknek. Ezek a képregények nem tartalmaznak plussz borítót, bátran olvashatók minden korosztály számára.

  • MARVEL PSR (\”Parental Supervision Recommended\”) Ezek a képregények 12 évesnél idõsebbeknek készülnek, de itt is erõsen javasolják a szülõknek, hogy a gyerek elõtt, vagy a gyerekkel együtt olvassák el a képregényt.

  • MARVEL PSR+ Erõsen hasonlít az elõbbi korosztály besoroláshoz, de ebben egy kicsit szabadosabban vannak ábrázolva a dolgok. 15 évesnél idõsebbeknek ajánlják az ezzel a lógóval ellátott képregényeket.

  • PARENTAL ADVISORY/EXPLICIT CONTENT Ezek a képregények már csak a felnõtt olvasók részére készülnek, a borítójukon nagy betüvel fel van tüntetve a korlátozás. Ezek a képregények sokban hasonlítanak az \”R\” kategóriás filmekre. Feltünhet bennük káromkodás, erõszak, meztelenség, és szexuális töltésû helyzetek. Az ilyen besorolású képregények _NEM_ árusíthatók az újságos standokon, és nem lehet a fiatalok körében reklámozni