Marvel kezdetek: A 60-as évek (NMK #70)

Cím: Marvel kezdetek: A 60-as évek (NMK #70)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko, Larry Lieber, Don Heck
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2020.08.27.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Ezzel a kötettel visszarepítünk téged a 60-as évekbe, hogy te is ott lehess a Marvel legnagyobb hőseinek első feltűnésénél. Legyél tanúja, ahogy Stan Lee, Jack Kirby és a Marvel többi nagyágyújának közreműködésével elkezdődött a képregénytörténelem megismételhetetlen korszaka, amiben megszülettek a képregényvilág legismertebb karakterei.

A gyűjtemény a Fantastic Four 1., az Amazing Fantasy 15., az Incredible Hulk 1., a Daredevil 1., a Tales of Suspense 39., az Uncanny X-Men 1., az Avengers 1. és 4., a Tales to Astonish 27. valamint a Tales to Astonish 44. számait tartalmazza.

Előszó:

1961-et írunk. Bár a hidegháború nyomasztó árnyéka rávetül Amerikára, az ország mégis történelmi átalakulás küszöbén áll, telis-tele lehetőségekkel és egy új kor ígéretével. A politikától és a tudományoktól egészen a szexig és a rock ‘n’ rollig, a következő évtized gyökeresen megváltoztatja az amerikai kultúrát. Még a képregények világában is miniforradalom megy végbe, hála egy periférián lévő aprócska kiadónak és maréknyi elhivatott csapatának, szerkesztőinek, illusztrátorainak és íróinak. Ez volt a Marvel Kiadó.
Minden a Fantasztikus Négyes első számával kezdődött. Igaz, a sorozatot kezdetben Martin Goodman, mint kiadó rendelte be, aki a rendkívül sikeres Amerikai Igazság Ligája széria konkurenciájának szánta az addig sosem látott, új megközelítéssel bemutatott csapatot. A Fantasztikus Négyes tagjai, akik részben szuperhőskalandok, részben szappanopera-szerű történetek főszereplői voltak, korántsem a tökéletes vagy a jóvágású igazságbajnokok megtestesítői. Bár emberfeletti erőkkel rendelkeznek, ezek a hősök nagyon is emberiek, esendőek és gyengeségekkel teli hús-vér személyiségek.
Stan Lee olyan karaktereket akart megalkotni, akik mindenben szembe mennek a képregények addigi hagyományaival, a siker kulcsát pedig Jack Kirby és Steve Ditko újszerű, innovatív képi világa jelentette. Óriási sikert arattak a képregénnyel. Néhány éven belül egy seregnyi új hős született a Marvel égisze alatt, a Hangyától az X-menig, melyek egytől egyig maradandónak bizonyultak.
Ez a gyűjteménysorozat eddig azt mutatta be, hogy mivé váltak ezek a hősök, milyen utat jártak be és hogyan fejlődtek. Most pedig bemutatjuk nektek, hogyan is kezdődött a történetük. Napjaink dübörgő szórakoztatóiparában, ahol a CGI határtalan lehetőséget nyújt a készítőknek, ezek a történetek akár naivnak és túlzottan egyszerűnek is hathatnak, de akkoriban úttörő történetek voltak az amerikai rajongók milliói szemében.
Végezetül pedig szeretnélek megnyugtatni titeket, hogy nem feledkeztünk meg Dr. Strange-ről és Thorról sem. Az ő első megjelenésüket is bemutatjuk majd nektek a későbbi kötetekben, ezért maradtak most ki. Most viszont készüljetek fel a bámulatos és lenyűgöző történetekre, amelyeknek tanúi lehettek a következő oldalakon. Ezekben a hihetetlen, bátor és izgalmas sztorikban a képregénytörténet legcsodálatosabb és legerősebb hősei mutatkoztak be, akik kalandjaik során közösen teremtettek meg egy új univerzumot.

Előzetes: