Mangafanos újdonságok

[Horsee] Az összes új Mangafanos címről lehullt a lepel.

Az első sokak meglepetésére a Fullmetal Alchemist első DVD-je, mely az Animeconra már meg is jelenik. Az Animax-on is futó, nagy sikerű animét javított szinkronnal égetik majd a korongokra. Az első DVD ára 1490Ft lesz, ami az első négy részt foglalja magába.

A második a 10 kötetesre tervezett, jelenleg 9 kötetes seinen manga, a Hellsing. Ebből évi 3-4-et tervez a kiadó. Hirano Kohta műve vámpírokról szól. Egy 13 részes animében már feldolgozták, azonban néhol jelentősen eltér a mangától. 2006-ban elkezdték a Hellsing Ultimate animét, melyet dvd-n adnak ki, és ez teljesen az mangán alapul 1 kötet/1 rész tagolásban. Az első kötet ára 2000Ft lesz és az Animeconon jelenik meg. Az ötödik fejezet néhány oldalába betekintést nyerhetünk a Mondó áprilisi számából.

A harmadik a Nana, mely Yazawa Ai munkája és elsősorban a női célközönségnek ajánlott. A manga még fut, jelenleg 18 kötete van. Elég nagy sikereket ért el: az első 12 kötet több, mint 22 millió példányban fogyott. Két élőszereplős film és egy 47 részes anime is készült belőle. A kötet ára 2000Ft, leghamarabb a képregényfesztiválon vehetjük kézbe.

Végül, a negyedik pedig a Death Note. A 12 kötetes manga műfaját tekintve shounen, Ohba Tsugumi (sztori) és Obata Takeshi (rajz) közös munkája, mely 2003-2006 között jelent meg a Weekly Shounen Jumpban. A történet egy fiatal fiúról szól, aki talál egy jegyzetfüzetet. Mint később kiderült a füzet egy shinigamihoz, azaz halálistenhez tartozik. Ha egy nevet leírnak a füzetbe, az illető meghal. Light végül él a lehetőséggel és egy jobb világot akar teremteni. Azonban ez nem biztos, hogy sikerül neki, hiszen többen is el akarják kapni. A manga alapján készült két élőszereplős film és egy 37 részes anime is. A kiadó a nyári conra tervezi, ami Győrött lesz megtartva.