Magyar cosplayer nyerte a II. VIECC Cosplay Bajnokságot

Nagy sikerrel zárult múlt hétvégén a VIECC Vienna Comic Con, közel 30%-al többen látogattak ki a tavalyi, első kiállításhoz képest, így 2017-ben újra megrendezik az eseményt!
A kétnapos rendezvényre óriási volt az érdeklődés és már a VIECC előtt szinte minden jegyet elkelt. A rajongótábor óriási volt, közel 22 000 látogató és rajongói csoport, valamint 370 média képviselője érkezett, nem csupán Ausztriából, hanem szerte Európából. Több ezer rajongó érkezett jelmezben, játékfelszerelésben vagy kedvenc filmje, tévésorozata valamelyik szereplőjének öltözve, ezzel is emelve a rendezvény különleges hangulatát.

A VIECC Comic Con a szórakoztatóipar több világsztárját is felvonultatta, Jeri Ryan (Star Trek: Voyager; Esküdt ellenségek /Law & Order: New York/; Boston Republic; O.C. California – Az örök fény birodalma) első alkalommal látogatott Bécsbe a rendezvényre. Itt volt még Michael Cudlitz (The Walking Dead), Kristian Nairn és Gemma Whelan (mindketten a Trónok Harca kultsorozatból / Game of Thrones), Chris Rankin (Harry Potter), Billy Boyd (Lord of the Rings/Gyűrűk Ura) és Mark Pellegrino (Supernatural, Dexter). Rendkívül elégedettek voltak és nagyon sikeresnek találták a rendezvény két napját, ahol a rajongók autogramot kaptak tőlük, fotózkodhattak velük és panel beszélgetéseken kérdezhették őket.
A képregény és Manga rajongók is talákozhattak jól ismert sztárokkal, itt voltak többek közt Achdé (Lucky Luke), Adam Hughes (Marvel), Chris Hamer (Byron the One Eyed Monster) és Mahmud Asrar (Marvel).

Video Con Vienna: egy jó kezdés, egy sikeres premierért
A Video Con Vienna jól kezdődött, hiszen a színpad volt a központja minden neves YouTubernek és tizenévesnek, mivel a szervezők és a Reed partner Diego5 elhozott 30 osztrák és német neves YouTube sztárt. Joanna Zhou a “Cute Life Hacks“-ból, Venicraft, Chaosflo44, Celina Blogsta, Fancyrella, Daniel DATV-ből, valamint Dzeni a YouTube-csatornáról “Inspired by Dzeni ott voltak élőben a színpadon, az autogram kérőkre és közös selfie készítésre várva.

Magyar cosplayer nyerte a II. VIECC Cosplay Bajnokságot
A legjobb cosplay show-t egy magyar művész mutatta be, ezzel Okkido nyerte meg 2016-ban Közép-Európa legnagyobb és legrangosabb versenyét, a II. VIECC Cosplay bajnokságot. Ildikó, a lány Okkido mögött, a Warhammer 40k játékból való meghökkentő Inquisitor Ordo Hereticus jelmezével győzte meg a zsűrit. Ezzel Ildikó utazhat a chichagói döntőre, hogy a VIECC-et és Európát képviselve induljon a „Crown Champion of Cosplay” címért. A mostani megmérettetés volt az egyik állomása a ReedPOP „Quest for the Crown” világszintű cosplay versenysorozatnak.

okkido_3

“A mostani két napos rendezvény teljesen háttérbe szorította a 2015-ös premiert. Rajongók ezrei, tömött csarnokok és 100% “geekség” két napon át – mind-mind sikeres a folytatást jelzi. A VIECC Comic Con mostanra érett be és a legjobb úton halad, hogy Közép-Európa mega-rendevényévé váljon” – nyilatkozta a Reed Exhibitions két vezetője, Martin Roy (CEO) és Benedikt Binder-Krieglstein.
A siker óriási volt, így a show és a vásár folytatódik, természetesen újra lesz VIECC Vienna Comic Con 2017. novemberében a Messe Wien-en.

További információ: www.viecc.com