Könyvajánló: Rémtörténetek

[mano] Az Európa Kiadó gondozásában megjelent E A Poe négy történetének a zseniális Gris Grimly által illusztrált változata! Rövid ismertetõ a folytatásban…

Edgar Allan Poe (1809-1849), az amerikai romantika világirodalmi hatású alkotója életével és mûveivel – nagy európai társaihoz hasonlóan – az önpusztító lázban korán elégõ mûvész sorsát testesíti meg.

Ezt a különös tehetségû, fantomokat kergetõ, fantomok ûzte írót negyvenesztendõsen vitte el a hajsza, a boldogtalanság, az alkohol és az ópium. Nagy képzelõerejû elbeszélõ volt, fantasztikus és rémtörténeteivel, képtelen novelláival új mûfajt teremtett: tõle indul a „krimi”, a detektívregény.
A jelen kötetben szereplõ négy, „tapintatosan megcsonkított” elbeszélése – A fekete macska, A Vörös Halál maszkja, Az Usher-ház pusztulása és a Hoppsza-béka – az általa „groteszknek és arabeszknek” nevezett, azaz a nevetségest az ijesztõvel egyesítõ, szeszélyes írásai közül való. Jól ismert történetek ezek, most mégis újszerûnek hatnak, nem csak mert új fordításban olvashatóak, hanem mert akadt egy rokon lelkû grafikusmûvész,
Gris Grimly, akit hosszú éveken át megbabonázott Poe géniusza, s aki most mintegy társszerzõjének szegõdve vizuálisan ábrázolta az író hajmeresztõ képtelenségeit.

Eredeti cím : EDGAR ALLAN POE'S TALES OF MYSTERY AND MADNESS ILLUSTRATED BY GRIS GRIMLY
Szerzõ: EDGAR ALLAN POE és GRIS GRIMLY
Kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ
Terjedelem: 144 oldal
Kötésmód : cérnafûzött kötött, védõborítóval
Méret [mm] : 185 x 234 x 15
Kiadás éve: 2006. november
EAN : 9789630778794
ISBN: 9630778793
Bolti ár: 3200 Ft

Gris Grimley holnap: madcreator.com

Pár oldal ízelítõ az eredeti kiadásból az Amazon-on


Magyar borító


Eredeti borító