Elindult a Discord szerverünk

“Az egyetlen állandó a változás maga.” – Hérakleitosz

Itthon is egyre népszerűbb a Discord, ami egy rendezettebb közösségibb élményt nyújt a közösségi platformoknál. A fórumok rendezett, tematikus struktúráját ötvözi a népszerű közösségi platformok dinamikájával, mondhatni felturbózott chatszobák. Pár tematikus csatornával elindítottuk a saját szerverünket.

Hogy ez mire és miért is jó? Ugyanúgy egyetlen helyen összegyűlhet a párezer hazai képregényrajongó, mint a csoportokban, de ha valakit csak a külföldi megjelenések érdekelnek, és arról szeretne beszélgetni, nem kell átgörgetnie egy kupac számára érdektelen poston. Ha lábrázást kapsz a filmektől, és csak a hazai megjelenésekről szeretnél beszélgetni, arra is van egy külön csatorna. Ha arra van igény, akkor élőszóban, videóval vagy anélkül is lehet beszélgetni, ad-hoc vagy szervezett fórumokat tartani. Könnyen össze lehet hozni egy jó watch partyt, ahol nézhetünk egy képregényrajzolót munka közben.

Kezdésnek hét csatornával indítunk, ebből az első egy általános csatorna, ahol bármiről szabadon megy a diskurzus, de a különböző csatorna ötleteket is ide dobhatjátok be, ha szeretnétek indítani egy új csatornát egy új témának. A hazai megjelenések (azaz a magyarul kiadott külföldi képregények), a külföldi kiadások és a magyar képregények (hazai alkotók munkái) kaptak egy-egy külön csatornát, ahogy a mangák, a filmek és a képregényes események is.

De legfőképpen az a jó ebben az egészben, hogy közösen kialakíthatunk magunknak egy élhető és dinamikus közösségi környezetet. A KILENCEDIK.HU Discord szerver hivatalosan is megkezdi működését, várjuk a képregényes közösség tagjait sok szeretettel.