Kilenc válasz #3 – Év végi körkérdés

Év végi merengés ürügyén kilenc embert zargattam egy-egy kérdéssel. Mivel megígértem, hogy nem lesz több kérdés, csak ez az egy, nem zavartak el azonnal.

A kilenc kérdést négy csoportba rendeztem. Az elsőben a képregényes életmódról kérdezek (Életmódszerelemzés.)  A másodikban két rajzolót faggattam módszereikről (Életmódszerelemzés). A harmadikban a képregényekhez főződő felfokozott érzelmeket tárgyalunk ki (Életmódszerelemzés), ez itt az. A negyedik csoportban akasztják a hóhért, és a kilencedik.hu csapatának két tagja vall színt (Életmódszerelemzés).

Életmódszerelemzés

Hatodik kérdés Pádár Ádám, a 5Panels tagja számára: Mi volt számodra az év fénypontja?

Számomra az év fénypontja a Munka Gyümölcsének megjelenése. Büszke vagyok rá, mint első hivatalos szerzői kiadványra. Sok kritikát kapott. Főleg pozitívakat, ami nagyon jól esett, és de külön talán a legcsodálatosabb érzés az volt, amikor az emberek nem kritizálták, vagy dicsérték, hanem csak szerették, kötődtek hozzá – ez az érzés volt az idei év csúcspontja. Az a szeretet, ami ezt a kis kiadványt fogadta. Külön nagy öröm hogy ismert személyiségek is lecsaptak rá, mint az idei képregényfesztiválon Till Attila, vagy a cosplayer expon Dragon György a Gamestartól.

Maga a kötet egy jó másfél éves munkafolyamat eredménye, a forgatókönyv megírásától kezdve az utolsó oldal megrajzolásáig. Nekem is, Gábornak is erős kötődésünk van a kötet témájául szolgáló versenyagarászathoz, mivel mind a ketten szeretünk állatokkal foglalkozni, része az életünknek. Jó is volt egy olyan témához nyúlni, amihez nem kellett különösebben forrásanyag után nézni, mivel ismertük azt. A megjelenést a képregényfesztiválra időzítettük, szerzői kiadásban 100 példányszámmal jöttünk ki, és pár füzet híján ez az év végére el is fogyott. Úgy érzem, hogy maga téma, tágabb értelmezésben, még sok kiaknázatlan területtel rendelkezik, amiket jó lenne majd a későbbiekben feltárni és a kötet fő karakterét tovább mélyíteni. Meglátjuk, lesz-e rá lehetőség. Köszönet mindenkinek, aki bizalmat szavazott nekünk és beszerezte, véleményezte, de legfőképp nagyon szerette a Munka Gyümölcsét.

Hetedik kérdés Pilcz Roland, a Kalyber Joe atyja számára: Ha megfilmesítenék a Kalyber Joe-t, ki lenne a legmegfelelőbb rendező, és kik lennének az ideális színészek?

Nem mondom, hogy nem gondolkoztam ezen rengeteget, bár konszenzus nem állt össze a fejemben. Ha lehetne, persze legszívesebben én csinálnám meg, de mondjuk egy Sin City-féle rendező/alkotó koprodukció is jó lehet. Ugyanakkor főleg a Spielberg-féle Tintin után elgondolkodtató, hogy animációban jobban működne a dolog, mint élőszereplős filmen. Ilyen téren akkor nem lenne akkora a kompromisszum a színészválasztással, stb… Mert hát, most mondj egy színészt aki hasonlít Kalyberre!

Az biztos egyébként, hogy klasszikusabb jellegű filmet szeretnék, nem ilyen Michael Bay-féle csinnadrattát; követhető akciókkal, autós üldözésekkel, régimódian. Természetesen nem mehetek el az Indiana Jones sorozat említése nélkül; biztos útmutatóként szolgálna sok tekintetben. És ha már arról van szó, egy John Williams filmzene igazán megkoronázhatná az egészet!

Na jó, a színészekkel tényleg megfogtál. De hogy ne bújjak ki a mókás elképzelés alól, felmentem gyorsan az imdb-re szétnézni, és a főoldalon a születésnaposok között kiadta Jake Gyllenhaalt. Simán el tudnám képzelni Kay-nek. Csináltam egy képet is! Íme az első hivatalos karakterposzter a Kalyber filmből!!!

Holnap a kilencedik.hu stáb két tagja, Szabó Zoltán Ádám és Uray Márton vall színt.

Szép Eszter