Kilenc mondatban: Fortnite X Marvel #1

Amikor a Panini saját kiadással (de bérmunkában, a Képes Kiadó segítségével) betette a lábát a magyar képregényes piacra, a Semic épp “másodvirágzását” élte az Újvilág(i) Pókemberével /ugyankérem, persze, hogy az is Csodálatos volt!/, és hiába volt drasztikus minőségi különbség a két kiadó füzetei között, a Semic maradt (még pár évig…), a Panini pedig hiába csökkentette az oldal- és a példányszámot, végül feladta a harcot.

Derült égből villámcsapásként jelent meg a héten a világpremier részeként magyarul is a Fortnite X Marvel sorozat első száma, amit a Panini terjeszt Európában (a magyar változatban ezúttal a Fumax működött közre), bár a huszonegyedik századot meghazudtolva erről csak minimális információt találni!
A pletykák szerint nincsenek további terveik az öt rész kiadása után, viszont a Fumax kiadó tervezi újra kiadni majd valamikor: egyben, nagyban, keménytáblásban, sőt lámabőrkötésben, ha igény lesz rá… szóval a szokásos.

De térjünk vissza a szigetre, ahol bár folyamatosan dúl a háború, mindig van idő egy kis táncra, pláne ha elhúzzák valaki nótáját.
Korábban már több Marvel karakter is megjárta a szigetet – Vasember, Thor, Rozsomák, Amazon… -, ám most Manhattan Hírharsonát is tartalmazó darabkája került át Pókemberrel együtt, akinek viszont sikerült visszajönnie, hogy segítséget kérjen bajtársaitól a sziget megmentéséhez.
A borító okés (Leinil Francis Yu – Titkos Invázió, Az Új Bosszú Angyalai, Superman: Születési előjog), a sztori rendben van (Christos Gage – Batman / Fortnite, A Hihetetlen Pókember, Tökéletes Pókember, A félelem maga), a rajzok a helyükön (Sergio Davila), a színezésre nem lehet panasz (Edgar Delgado – Póksziget, Pókverzum, Tökéletes Pókember), akadnak poénok, akcióból meg sok van, pont annyira sok, mint mikor egy fél órás Battle Royale Squadon verekszi keresztül magát a kontrollert vagy billentyűzetet szorongató játékos.

VEDD MEG, ha a Fortnite szinte már a napi rutinod része és nem tudsz élni az ajándék kóddal elérhető “bónusz tárgy” nélkül, mert mellé kapsz egy jópofa képregényt is.
VEDD MEG, ha bőven megelégszel egy havonta öledbe hulló Fortnite X Marvel adaggal, amiben annyi hős bukkan fel, hogy többen vannak, mint ahány oldalas egy füzet…
NE VEDD MEG, ha csak a képregény érdekel, mert – mint feljebb már elszpojlereztem – állítólag ősszel egyben is érkezik, de mivel erről hivatalos bejelentés egy fórumbejegyzésen kívül nincs, így lépj vissza az előző bekezdésre!

mano | 2022. 06. 10.

Cím: Fortnite X Marvel – Zéró háború #1
Szerző(k): Christos Gage, Sergio Davila, Leinil Francis Yu
Kiadó: Panini Hungary
Ár: 1600 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 30 oldal
Megjelenés: 2022.06.08.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading