Kiállás – Cserkuti Dávid kiállítása

Szeptember 21-én, 19 órakor nyílik a képregényes, reklámgrafikus Cserkuti Dávid kiállítása a kArton Galériában. Az emlékezetes, Gáspár Tamással közösen készített Unicum-illusztrációk mellett a tárlat az életmű egyéb szakaszaira is koncentrál, így más reklámgrafikák, játékdesignok és képregények is kiállításra kerülnek.

Cserkuti Dávid első önálló kiállítását részben már tetten érhettük az elmúlt években –, újságokban, buszmegállókban, az interneten –, ilyen teljességben azonban még sosem volt összerendezve a magyar és nemzetközi színtéren is fellelhető (vagy épp privát megrendelésre készített) anyag, ami nem tesz különbséget a médiumok között sem: megjelennek storyboardok, társasjátékok, képregények, illusztrációk, karakterrajzok, látványtervek, plakátok és reklámok is. Cserkuti azon grafikusok közé tartozik, akik nem csak a megrendelőnek akarnak megfelelni a rövidtávú, projektalapú igényeket kielégítve, hanem az önazonosságot is szem előtt tartva törekszenek érték- és időtálló munkákat kiadni a kezükből. Így amellett, hogy rajzai elvitathatatlanul magukon hordozzák a rá jellemző, egyedi és felismerhető stílusjegyeket, a közvetítendő üzenetet és funkciókat levetkőzve megállják helyüket önálló műalkotásokként is.

Kurátor: Komornik Eszter

A kiállítás megtekinthető: 2017. szeptember 22 – október 20.

Cserkuti Dávid (Budapest, 1974) tervezőgrafikusként végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Illusztrátori pályafutását a reklámiparban kezdte, dolgozott többek közt az Ogilvy&Mather, a Saatchi&Saatchi, és a McCann-Erickson megbízásából, illusztrált az Adidas, a Coca-Cola, a Fiat, a MOL számára. Számos kampány vizuális világát teremtette meg, a nevéhez fűződik egyebek mellett a Kinley, a Campona, az Unicum és az Unicum Next többszörösen díjazott reklámsorozata. Dolgozik könyvkiadók, magazinok felkérésére (pl. Playboy), továbbá a számítógépes játékiparban is, olyan márkákon, mint az Assassin’s Creed vagy a Skylanders. A készülő Piszkos Fred közbelép című animációs film látványtervezője. Képregényalkotóként számos kiállításon vett részt, 2007-ben elnyerte az Alfabéta-díjat. A Magyar Képregény Szövetség tagja.

Forrás és egyéb infók az esemény Facebook-oldalán.