Képregények a Képes Ifjúságban

A vajdasági Magyar Szó szerdai ifjúsági mellékletében az utóbbi időben több említésre méltó képregényközlés történt. Április és májusban három részletben adták ki Jack Kirby 1959-ben készített képregényét, A Páncélgyűrúr, mely az 1956-os forradalmat dolgozza föl. A képregényt néhány hónapja fedezte fel Bayer Antal blogja, magyarul korábban még nem jelent meg. A közléshez két oldalas kísérőszöveget is szerkesztettek. (2014. április 9., 2014. április 16., 2014. május 7.)
A következő számban még a képregénytörténeti legendáknál ragadva Wilhelm Busch következett, az utolsó kísértés című kétoldalas képes történetével. (2014. május 14.) (Érdekesség, hogy ebbe a számba bekerült egy ismert magyar képregényrajzoló is, csak éppen nem a képregény jogán.)
A hónap többi részében a szerb Đorđe Milović Közönséges mese képregényével telt, melyet a holnapi napon megjelenő számban fejeznek be. Itt már úgy tűnik, hogy a beírás minőségére is kezdenek odafigyelni. (2014. május 21., 2014. május 28., 2014. június 4.)
Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a szabadkai Symposion az underground műfajban jelentkezik időről időre képregénnyel, akkor bátran kijelenthetjük, hogy a Vajdaság visszakerült a magyar képregényes térképre.
(Sajnos a lap Magyarországon nehezen szerezhető be, de esetleg nemzetközi sajtót áruló hírlaposnál fordulhat elő Magyar Szó.)