Képregény Info 2008/13

Az MKSz legfrisebb – tegnapi – hírlevele. Sajnos néhány hírnél már ez az egy napos átfutási idő is késést jelent. Ezért elnézést kérünk olvasóinktól.

Képregénysziget a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, április 24-27.
Idén a Millenáris Park ad otthont a Könyvfesztiválnak. Standot állít az Eduárd képregénybolt és a Roham kiadó (szabadtéren, a Jövő Házával szemben), valamint a Delta Vision és a Nyitott Könyvműhely (a Fogadóban), a teljes magyar képregényválasztékkal.

Képregényes események a könyvfesztiválon:

A Teátrum 2. emeletén, a Hajóban:

Szombat, április 26
14-16 óra: A Mátyás, a király képregénypályázatának díjátadó ünnepsége. A díjakat a zsűri nevében átadja Helyey László színművész.

A Reneszánsz Programiroda és a film.hu közös, 700 000 forintos összdíjazású pályázat anyagai a www.matyaskepregeny.hu honlapon tekinthetők meg, és szombaton délig még lehet szavazni a közönségdíjra.

A Fogadóban található „Képregényszigeten”:

Péntek, április 25
15 óra: Kerekasztal-beszélgetés a magyar képregény helyzetéről a képregénykiadók részvételével.

Szombat, április 26:
10-13 óra: Képregényiskola gyerekeknek és felnőtteknek Fehér Zoltánnal és Zabos Csabával, a Magyar Képregény Akadémia tagjaival.
16 óra: Kép vagy regény? Beszélgetés Sirály Dóra grafikussal, Stanislew Lem „Kiberiáda” című műve alapján készült új kötetéről. A Roham bemutatója.
17 óra: Mangamánia. Beszélgetés magyarországi manga kiadók és anime filmforgalmazók részvételével a manga elmúlt években beinduló sikertörténetéről.

Vasárnap, április 27:
11-15 óra: Képregény, rajzfilm, animáció – rövidfilmek magyar és külföldi animátoroktól.
16 óra: A Nyitott Könyvműhely bemutatja „Scott McCloud: A képregény felfedezése” és Marjane Satrapi „Persepolis: Gyermekkorom Iránban” című művét és a készülő folytatásokat. Részletek az Oscar-jelölt Persepolis animációs filmből.
17 óra: A képregény főbb műfajai: az európai, az amerikai és a japán képregény. Bayer Antal előadása.

A Fogadóban végig: képregénykiállítás Scott Adams népszerű Dilbert karakterének a bemutatására.