Képregény Info 2007/35

Acélcápa támadásról a Hungarocomixon, Gödörbe kerül a Persepolis, az Audi a BMW képregényeire tör, Audimentes A4-es formátumú pályázat Egerben. A bulvármentes valóság a folytatásban, az MKSZ friss/ropogós új hírlevelében…

A hét eseményei

Kedd, november 13, 16 óra

Képregény Egerben
Az egri Forrás Gyermek és Ifjúsági Központ Könyvkukac programsorozatában.
16 óra: Mozaik – irodalmi és képregényes játszóház, benne képregényiskola Tamási Antallal és Vincze Nórával.
17 óra: Bayer Antal, a Magyar Képregénykiadók Szövetsége elnökének előadása: A képregény három fő irányzata: amerikai comics, francia BD, japán manga.

Csütörtök, november 15, 17 óra

Persepolis bemutató
A Nyitott Könyvműhely november 15-én 17 órakor tartja Art Comix sorozata legújabb kötetének, Marjane Satrapi Persepolis című képregényének a bemutatóját a budapesti Gödör Kluban (Erzsébet tér). Az esemény egyben az Anilogue animációs filmfesztivál sajtótájékoztatója is, amelynek a műsorán szerepel a Persepolisból a szerző által készített, az idei cannes-i fesztiválon a zsűri díját kiérdemlő animációs film is.

Csütörtök, november 15, 18 óra

Audi TT Roadster képregényrajzolói pályázat eredményhirdetése és a kiállítás megnyitója
November 15-én csütörtökön 18 órakor a Várfok Galéria XO Termében (Budapest 1012, Várfok u.11) adják át a galéria és az Audi által közösen meghirdetett képregényrajzolói pályázat díjait. Ugyanekkor nyílik meg a pályaművek nagy részét bemutató kiállítás is, amely november 17-én este 18 óráig lesz látható.

Csütörtök, november 15

Egri képregénypályázat leadási határideje
Az egri Forrás Gyermek és Ifjúsági Központ “Titkos út” címmel képregény-pályázatot hirdet három korosztályban (alsó tagozatosok, felsõ tagozatosok és középiskolások). A képek mellett a történet eredetiségét díjazzuk. Beküldési határidõ november 15, eredményhirdetés november 23-án.
A munkák bármilyen képzõmûvészeti technikával készülhetnek, legalább A4-es formátumban, maximum 4 oldalban. A pályamûveken kérjük feltüntetni az alkotó nevét, címét, életkorát, az iskola nevét és címét.
Beküldési cím és információ:
Forrás GYIK – Eger, 3300 Bartók tér 6.
Telefon: 36/517-555

Hungarocomix 2007 – előzetes információk

A Magyar Képregénykiadók Szövetsége harmadik alkalommal rendezi meg évvégi képregénykiállítását és -vásárát, a Hungarocomixot. Az idei eseménynek új helyszín ad otthont: december 2-án az Aranytíz Művelődési Központ (Budapest, 1051 Arany János u. 10.) I. emeletén várjuk az érdeklődőket.

Belépti díj 100 forint, ami egyben a tombolajegy ára is.

A rendezvényen részt vevő kiadók és vendégstandok:
ADOC-Semic, Anime Stars, Athenaeum 2000, Delta Vision, Duplaklikk, Fazekas Attila, Fumax/Comicsinvest, Holdfény Fantasy Team, Képes Kiadó/Eduárd Képregénybolt, Kalyber Joe, Kertész Sándor, Magyar Anime Társaság, Magyar Képregény Akadémia, MangaFan, Nyitott Könyvműhely, Panel, Pesti Könyv, Roham, Titkos Fiók, Trillian CMA, Vad Virágok Könyvműhely, Windom.

Képregényiskola egész nap a Magyar Képregény Akadémia standjánál. Tombolahúzások 11, 13, 15 és 17 órakor.

Magyar alkotók dedikálásai folyamatosan, kiadóik standjainál.

Az MKA képregénykiállítása december 1. és 13. között tekinthető meg.

12.30-tól animevetítések és magyar képregényrajzolók animációi és klipjei. Közben 14.30-tól beszélgetés Nemere Istvánnal és Sarlós Endrével az Acélcápa című képregény újrakiadásáról.

Újdonságok: összesen 26 kiadvány jelenik meg a Hungarocomixra vagy közvetlenül előtte. A lista – csakúgy, mint további részletek az eseményről – a napokban megjelenő Képregény Info 2. fesztiválújságban, későbbi hírleveleinkben és a rendezvény előtti napokban a www.kepregeny.info honlapon lesz olvasható.