Keltsd életre Európát!

Többfordulós európai nemzetközi pályázatot hirdetett a Friedrich Naumann Alapítvány a Szabadságért brüsszeli irodája. A pályázat szakmai komolyságát mutatja, hogy az eredményhirdetésre a brüsszeli képregényközpontban kerül sor. A pályázat célja, hogy összesen hét önálló képregény szülessen, mely Európával foglalkozik.

A pályázati kiírás gondolatébresztője:

Ki ne ismerné őt? Asterix, a gallt, aki a rómaiak ellen lázadt és kalandjai során átutazta egész Európát. Ő hozta át a teát a La Manche csatornán, belga waterzooit ízlelt és görög borokat kortyolgatott. Még a fogalom megszületése előtt vált igazi európai polgárrá.

Más képregényhősök sem igazán törődnek korlátokkal, legyenek azok földrajziak vagy szellemiek. Európa eseménydús történelemmel rendelkezik – mit tartogat számára a jövő? Szükségünk van egy európai szuperhősre ahhoz, hogy megmentse az uniót? Mit jósolsz Európának? Keltsd életre Európát!

A Friedrich Naumann Alapítvány brüsszeli irodája nemzetközi képregény-pályázatot hirdet. A cél hét önálló képregény Európa témájában.

Az első forduló határideje 2013. június 14.

További információk (angol nyelven)