Kalyber Joe 2. könyv – Újra esik New Yorkban!

Már kint van a nyomdából a Kalyber Joe 2. könyv – Eső, mely a hat éve megjelent, és jó ideje hiánycikknek számító második résznek a speciális újra kiadása!

A kötet megújult és megszépült, sőt, immár nagyobb, album formában jelenik meg, a 8. Nemzetközi Képregény Fesztiválra, ahol akciók is lesznek, ugyanis a kedvezményes ár mellett az első 25 vásárló választhat egyet a szerző által színezett Zenescope képregényfüzetek közül VAGY egyet az eddig megjelent Kalyber kötetek közül (mindkettő a készlet erejéig). Ezen kívül Kalyberes matricák és új mintájú pólók is lesznek végre…

Írta és rajzolta: Pilcz Roland
Ár: 2.250.- helyett 1.950.- a fesztiválon (választható ajándékkötettel)
Formátum: színes, ragasztókötött.
Méret: 64 oldal, 184 x 257mm.


[2012. március 22.] Pilcz Roland mostanában eléggé elfoglalt volt (lásd miért itt és itt), de végre volt egy kis ideje a saját “gyermekével” is foglalkozni! Íme a nekünk küldött levele:

A képregényfesztiválon indul útjára a Kalyber Joe felújított kiadása, az Eső c. könyvvel.

A kötet teljes renováláson esett át; bő fél évnyi munka során kívül-belül megújult, megszépült az epizód.

Ezentúl a Kalyber-kötetek egységesen, az eddiginél nagyobb formátumban, felújítva, magasabb színvonalon jelennek majd meg. A tervezett sorrend az alábbi:

2. könyv: Eső: Május, képregényfesztivál.
5. könyv: Árnyak és fények (eredetileg 6. és 7. rész): 2012, Szegedi képregényfesztivál.
1. könyv: A kezdet: 2013, tavasz.
3-5. könyvek: mielőbb. :)

A könyv ezúttal is a Kingpin kiadó gondozásában jelenik majd meg. További részletek hamarosan!

 • Hozzászólások

 1. PriemRyeest szerint:

  Ajtót nyitottunk a sötét múltra? :D Várós nagyon amúgy! :)

 2. kalyberjoe szerint:

  Mielőtt valaki megkérdezi, hogy miért a 2. résszel kezdődik az új kiadás; a válasz: Mert ez a rész elfogyott több, mint egy éve, és nagy hiánycikk. Az első rész eredeti kiadásából még néhány darab van, de annak az újrája is készül.
  Emellett az új részre áhítozóknak sem kell sokat várniuk, ha sikeres lesz az ESŐ, már ősszel kézbe vehetjük az új kötetet!

 3. carmen szerint:

  “…A kötet teljes renováláson esett át; bő fél évnyi munka során kívül-belül megújult, megszépült az epizód…” Ez jelenti azt esetleg, hogy lesz néhány újabb kocka, esetleg néhány plusz oldal? Vagy inkább csak grafikai és méretbeli változás várható csak? (A borító egy kicsit más, azt látom)

  A címekkel most egy kicsit bajban vagyok :
  1. A kezedet
  2. Eső
  3. Álmodozók
  4. Angyalok a pokolban 1.rész
  5. Angyalok a pokolban 2.rész
  6. Árnyak
  7. ?

  Ebből akkor a 4. lesz az Angyalok a pokolban 1. és 2.
  és az 5. az Árnyak (és fények) című, aminek a második fele lett volna a 7. rész?

  Egyébként függetlenül, hogy megvan, természetesen megveszem!

  Roli!

  Korábban kérdeztem, hogy tervezel-e kiadni egyéb párkockás Kalyber Joe-ból gyűjteményt és plakátot, amit eddig nyomtatásban nem publikáltál. Akkor azt mondtad, hogy X. jubileumra tervezel valamit… Lesz-e bármi más, vagy esetleg ehhez hasonló?

 4. kalyberjoe szerint:

  Köszi Carmen, nos, új képregényoldalak nem kerültek be, mert azt kicsit öncélúnak éreztem volna. :) Az eredeti képregény nagyon aprólékosan átdolgozva, részletekkel kiegészítve, átkomponálva, stb jelenik meg. (Fészbúkon már pár további képet publikáltam :).

  Egyébként, pontosan ahogy mondod, az Angyalok a Pokolban két füzete egy kötetbe kerül majd végre, és az Árnyak és a 7. rész, melynek Fények címet adtam (volna) így ugyancsak egy kötetbe, az Árnyak és Fényekbe fog kerülni. Ez várható még idén, ha az égiek is kegyesek. :)
  A számozással eddig is voltak problémák (pl sokan az Angyalok1-es kötetet hitték első résznek, mert ez a felirat megjelenik a borítón az alcímre vonatkozva.), és ez is bekavarásnak tűnik, de végeredményben ez lesz a “hivatalos” és végleges megnevezés; 1, 2, 3, 4, 5 és 6. könyvek. :)

  A jubileumi kötet mondhatni technikai okok miatt hiúsult meg 2010-ben. S, miután a tervezett formában nem jött össze, úgy gondoltam félrerakom a tervet későbbre, hogy azt még ütősebb formában tudjam előbb-utóbb megjelentetni. Mivel az anyagiak nagyon szorongatnak, azóta elsősorban a konkrét képregénykötetekre koncentrálok, de nincs elfelejtve ez. Idővel… :)

  Még annyi, hogy új képregényoldalak nem, de egy négy oldalas utószó utáni utószó bekerült pluszban, mint ahogy sok szép járulékos belső design is. Az utószóban egyébként részletesebben is írok a felújításról, összehasonlító képekkel kísérve!

 5. locutus szerint:

  Hurrá!
  Nemis, mert inkább:

  HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

  :)

  Megvevős!

 6. carmen szerint:

  “…Az utószóban egyébként részletesebben is írok a felújításról, összehasonlító képekkel kísérve!…” Érzem én, hogy jó kis kötetek lesznek ezek!!! :-))

  Ja, és elolvastam a blogokat is, szerintem nagyon jók lettek. Én csak biztatlak!!! (Remélem nem csak én vagyok egyedül) Izgalmas lesz látni a végeredményt!!!

  Szóval, “Esőre fel!” :-)))

 7. Kagain szerint:

  Hát jó… Akkor ezek szerint mindegyik kötet kétszer lesz meg. Mert olyan nincs, hogy Kalyber, és én ne vegyem meg. :)

 8. kaine szerint:

  Pedig jó ötlet lett volna, hogy a felújított részekbe tenni bele extraként az eddig nem kiadott stripeket, és egyebeket. Úgy biztos több kedvvel venné meg az is a felújított verziót, akinek már megvan az eredeti. Nem? 

 9. kalyberjoe szerint:

  Mindenkinek köszi, jó látni, hogy ti is lelkesedtek az ötletért, nem csak én. :)

  Kaine: stripeket semmiképp nem akartam a kötetekbe tenni. Ez most az Esőről szól, és borítótól hátlapig az is uralja. Nincs helye benne bohóckodásnak. :) Ha csak arra gondolsz, hogy a drámai lezárás után hogy nézne ki, hogy hirtelen ott majomkodnak a szereplők, mintha mi sem történt volna… :) Amúgy is a stripeket nem tartom canonnak / hivatalosnak. A legtöbbre úgy kell gondolni, mintha Kalyberék rajzolták volna magukról. ;)

 10. Kanaszta szerint:

  Nagyon vad lett a borító Roland.
  Az oldalak is szépen fel lettek pumpálva. Sok meló van benne. Szeretném már a dedikált példányomat az itthoni sorozatom között látni.
  Hajráf!
  fiók!

 11. kaine szerint:

  Így már érthető. ;-)

 12. suresz szerint:

  Ezt a hülyeséget!!!
  Tök szép volt eddig is, mit kell itt “Lucas”-kodni.
  Inkább jönne a folytatás!!!

 13. kaine szerint:

  Van olyan rész, amelyik már teljesen elfogyott. Ennek pótlására indult az egész. A többi már csak hab a tortán. :)

 14. kalyberjoe szerint:

  Suresz: Nézőpont kérdése. Biztosan egyet fogsz érteni a döntéssel, ha kézbe veszed az új kiadást. A Lucas-szindrómával kapcsolatban mind az utószóban, mint a blogomon írtam én magam is. Mérlegeltem a helyzetet, és így láttam jónak, mint alkotó.
  Új rész is lesz, főleg, ha sikeres lesz ez a kiadás, akkor egész biztosan, ebben a szép új formában már idén jön az új anyag is!
  És ahogy Kaine is mondta, újra kiadás mindenképpen kellett; az, hogy megszépült, és fejlődött, nem lehet szomorúságra ok.

 15. locutus szerint:

  Szerintem meg tök jó, hogy én is (meg akik még valahogy lemaradtak rólla) be tudom végre majd szerezni az egész sorozatot. A felturbózás meg hab a tortán. Egy vevőd már biztos lesz! :)

 16. kalyberjoe szerint:

  Helyes. :) Ráadásul jó kis akciókat is tervezek a fesztre!

 17. Nihil szerint:

  Interjú a T. szerzővel: archnihil.blogspot.com/2012/04/interju-pilcz-rolanddal.html

Vélemény, hozzászólás?

 • Facebook Hozzászólások