Hungarocomix 2021

November 28-án vasárnap rendezik meg az idei Hungarocomix-ot. Az év egyik utolsó képregényes seregszemléjének ezúttal a Turbina Kulturális Központ (1082 Budapest Vajdahunyad u. 4.) ad helyet. A belépés ingyenes!

November 28-án várunk a Turbina Kulturális központban. Itt lesz a legtöbb magyar képregénykiadó és alkotó, megnézheted Halter András Horrorportrék pop-up kiállítását, és érdekes beszélgetéseket hallgathatsz.

Egész nap vár a Wacom standja, ahol kipróbálhatod a legújabb digitális rajztáblákat.

A Hungarocomix a hely kapacitása miatt is kisrendezvénynek (500 fő alatti) minősül, ezért védettségi igazolás újabb intézkedésig nem kell, a maszk használata viszont kötelező! Viselj maszkot!

A Hungarocomix plakátját Erhardt Domonkos készítette. A COVID-dal kapcsolatos plakátokat Halter András tervezte.

Árusító kiadók és művészek:
Anagram Comics, Cicero, Comicsmania, Dave’s Comic Shop, Cser kiadó, Gabo, Ghyzczy Csongor, Fazekas Attila, Frike, Fumax, Helikon, Helpers Hungary, HK Comics, IllustrArt Kolozsvár, Kaméleon Komix, Képes Kiadó, Képes Krónikák, Kingpin, Kittenberger, Mayer Roland, MMR Comics, My Comic Center, Nero Blanco, Nimue, Pesti Könyv, Pilcz Roland, Roham, Spawn Hungary, Szépirodalmi Figyelő, Symposion, Vad Virágok, 5Panels — a listát folyamatosan bővítjük.

A rendezvényen dedikál:
Fazekas Attila, Németh Gyula – A Cser kiadó standjánál, Mayer Roland, Lakatos István, Németh Levente, Pilcz Roland, Somogyi György

Programok:
11.00-11.45 A Warhammertől nagyapámig
Pozsgay Gyula grafikus lélegzetelállítóan fantasztikus tájakat és karaktereket fest, legyen szó fantasy könyvborítókról, történelmi illusztrációról, vagy M.A.G.U.S. kártyákról. Legújabb projektjében nagyapja második világháborús emlékei alapján készít képregényt. Pozsgay Gyulát Kránicz Bence kérdezi.

11.45-12.30 A rajzolás elmélete
Szép Eszter képregénykutató 2020-ban jelentette meg könyvét egy rangos amerikai egyetemi kiadónál, az Ohio State University Pressnél. A könyv gondolatairól, az írás folyamatairól, a rajzolt utolsó fejezetről Mráz Istvánnal beszélget.

12.30-13.15 A Korona cifrázása
Szent István fiához, Imre herceghez szóló intelmeiben megmutatja, hogy az uralkodó tudatosan építi udvartartását és államát, melyben az egyes elemek úgy kapcsolódnak össze fényesen ragyogva, mint a korona “cifrái”. Mészáros János és Németh Levente, a Királyok és Keresztek-trilógia alkotói megfogadták a bölcs király tanácsait, és tégláról téglára építkeztek: első képregényükhöz mára csatlakozott egy regény, kiállítás és középiskolák számára kiírt pályázat. Brandépítésről és tervekről az alkotókat Mráz István kérdezi.

13.15-14.00 A forgatókönyvírás művészete
A Kittenberger képregénytrilógia sikerének egyik titka a tudatosan építkező forgatókönyv: fantázia és valóság egyensúlyozása, feszültség, a könyveket átszövő motívumok. Somogyi György társírója a díjnyertes Pilátus című filmnek, és a krimitől sem riad vissza. Gregor Lillával beszélget.

14:00-14.45 Kiadói fejlemények, új megjelenések
A kerekasztal-beszélgetésen a Kingpin, a Fumax, a Pesti Könyv, a Képes Kiadó és a Vadvirágok kiadók vezetőivel az idei megjelenésekről és jövő évi tervekről beszélgetünk reflektálva a közeledő papírhiány okozta nehézségekre. Moderál Demus Zsófia.

14.45-15.30 Elfogyott a papír? B-tervek
Az elmúlt időszakban egyre többet hallani a papírhiányról és az ezzel együtt járó drágulásról, ami a hazai képregénykiadást is érinti. A Cicero, Képes Krónikák, Nimue, Vad virágok kiadók vezetőivel Demus Zsófia beszélget az idei megjelenésekről, a jövő évi tervekről és a kiadványok tervezhetőségéről.

15:30-16.00 Horrorportrék és művtöri
Halter András szörnyeket rajzol otthon, gyerekeket szelídít a Kisképzőben, és emellett még arra is jutott ideje, hogy új képregényt jelentessen meg a Nero Blanco kiadónál. Alvási szokásairól az alkotót Szép Eszter kérdezi.

További információk és részletek az esemény oldalán.

Közelmúlt megjelenései és a Hungarocomix újdonságai: