HungaroComix 2009

Részletek:

5 óra/5 oldal Képregény-kismaraton

Immár hagyomány, hogy a Magyar Képregénykiadók Szövetsége rendezvényein a látogatók megfigyelhetik, hogy zajlik élőben néhány képregényoldal elkészítése. 5 óra áll az ismert és amatőr képregényrajzolók rendelkezésére, hogy elkészítsenek 5 oldalnyi képregényt, melyhez a témamegjelölést a helyszínen, a kismaraton indulásakor ismertetnek a szervezők a résztvevőkkel. A rendezvény zárásaként az elkészült oldalakat a közönség egy vetítés keretében megtekintheti, miközben a szakmai zsűri értékel. A képregény-kismaratonon a részvétel bárki számára nyitva áll, a nevezés díjtalan, jelentkezni az info@kepregeny.info címen lehet.

A Képregény felfedezése

Korcsmáros Gábor az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen bemutatott, vetítéssel egybekötött előadását a Hungarocomix közönsége előtt is megismétli.

Képregény Kedvelők Klubja

A novemberi KKK rendhagyó módon a Hungarocomix keretein belül kerül megrendezésre.
Témája: “Képregény, képtörténet, képeskönyv, gazdagon illusztrált regény”
Az előadás azt boncolgatja, hol húzódik az a vékony határmezsgye, mely elválasztja egymástól ezeket a produktumokat.
Kertész Sándor képregényszakértővel és Gréczi Krisztián (Grogi) gyűjtővel Kiss Ferenc beszélget.

Anilogue

Az idei Hungarocomix kiemelt partnere az Anilogue animációs fesztivál. A rendezvény ideje alatt az Anilogue tavalyi díjnyertes animációs filmjeit is megtekinthetik a látogatók.

  • Muto (Olaszország) r: Blu
  • Lovesick (Németo.) r: Spela Cadez
  • Cracks (Franciao.) r: Nicolas Pawlowski
  • KJFG No.5 (Magyaro.) r: Alexei Alexeev
  • Weiss (Németo.) r: Florian Grolig

Külföldi vendégek

Az idei Anilogue díszvendégei, a világhírű Kazuyoshi Katayama anime rendező és Hitoshi Suzuki, az egyik legnagyobb távol-keleti animációs rendezvény, a Tokyo Anime Fair igazgatója ellátogatnak a Hungarocomixra, hogy egy kerekasztal beszélgetés keretében beavassák az érdeklődőket az anime műfajának, készítésének, iparának rejtelmeibe. Az előadás közben az Anilogue-on tartott több napos workshop eredményeit is megtekinthetik az érdeklődők.

Csodaceruza gyermekprogramok

A Hungarocomix partnere, a Csodaceruza magazin egész nap várja a családokat, kicsiket és nagyokat változatos gyermekprogramokkal; Képregényes témájú jelmezverseny, játékos képregényiskola, arcfestés, rajzfilmvetítés.

Anime vetítés

Kicsiknek: Kukucska Kalandjai

Doktor Tudor, a felfedező egy napon egy tojásra bukkant Angyalsziget egyik barlangjában. Láss csodát, a tojás kikelt, és megszületett Kukucska, a kismadár! Onnantól együtt utazták körbe a világot, mígnem hazafelé tartva egy viharban elvesztették egymást, és madarunk egyedül érkezett vissza szülőföldjére. Így kezdődik a történet, melyben Kukucska és új barátai hihetetlen kalandokat élnek át együtt!

Nagyoknak: Nauszika – A szél harcosai

Ezer évvel azután, hogy a Hétnapos Tűz megsemmisítette szinte az egész bolygó emberi lakosságát, a Földnek csak kis részén maradtak túlélők. A rettegett erdő, Átokfölde elborított szinte mindent, gyilkos óriásrovarok nyüzsögnek benne, s gigantikus fái halálos méregspórákat termelnek. Az emberlakta terület zsugorodik, s a megmaradt városok öldöklő háborúkat vívnak. A Szél Völgyében, melynek hercegnője a fiatal és talpraesett Nauszika, még béke uralkodik…

Holdfény Fantasy Team „release celebration”

A november 21.-én megjelenő World of Warcraft kártyák a Hungarocomixon lesznek megvásárolhatóak először! A különböző kártyaújdonságok bemutatóját, és a versenyt a Holdfény saját standjánál tartja.

Tombola

A nagy sikerre való tekintettel ismét lesz tombola, így a megvásárolt belépő egyben tombolajegy is. Számos értékes ajándékcsomag kerül kisorsolásra a látogatók között!

Konzoljáték és táncszőnyeg

Az előadások, szakmai programok és vetítések között van lehetőség a játékra is; a Hungarocomix látogatóit táncszőnyeg és két játékkonzol kiosk is várja, ahol a legújabb, képregényes témájú játékok tesztelhetők.

Forrás: hungarocomix.kepregeny.info

Oldalak: 1 2 3 4 5