HULK: A háború kutyái (MLH005)

Cím: HULK: A háború kutyái (MLH005)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Paul Jenkins, Ron Garney, Mike McKone, Sal Buscema, Mark McKenna, Steve Buccellato, Jason Wright, Joe Rosas
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 240 oldal
Megjelenés: 2021.10.30.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Habár egy kísérleti bombarobbantás során kapott gammasugár-fertőzésébe bele kellett volna halnia, Dr. Bruce Banner ehelyett átváltozott egy elképesztő, dühöngő szörnyeteggé, Hulkká.
A hadsereg töretlenül vadászik rá, pedig Hulk valójában csak azt akarja, hogy hagyják békén.
Dr. Bruce Banner belső démonai mindig is szörnyűek voltak, de Paul Jenkins kritikailag is sikeres történetében, A háború kutyáiban Hulk nem a tudós ellensége, sőt, ő lehet Banner egyetlen reménye.
Tarts velünk ebben az eposzi kalandban, ami olyan forradalmian új szemszögből mutatja be a Marvel legtragikusabb ikonját, ami örökre megváltoztatja a hihetetlen Hulkot.

A KÖTET TARTALMA: THE INCREDIBLE HULK (2. széria) 12-20.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

HULK! Ez az egyetlen szó túl rövid, hogy leírja a Marvel zöld góliátjának hihetetlen erejét.
Hulk a pusztítás megállíthatatlan gépezete, gamma-szülte hömpölygő izomtömeg, aki egyetlen ütéssel épületeket zúz össze, egyetlen rúgással autókat küld roncstelepre.
Hulk Stan Lee olyan gótikus szörnyarchetípusok iránti rajongásának köszönheti a létezését, mint Frankenstein teremtménye vagy Dr. Jekyll és Mr. Hyde, és minden más Marvel-karakternél jobban be tudott férkőzni a kollektív tudatba. Van a megjelenésében és a kettős személyiségében valami rendkívül ikonikus, ami 50 éve tartja fogva az emberek képzeletét.
Vonzerejének egyik fontos eleme kétségkívül a Dr. Banner „betegsége” nyújtotta feszültség. Hulk féktelen, veszett dühöngései kiváló jelenetekkel szolgálnak az olvasóknak, de a karaktert nem csak a zúzás és a rombolás teszi különlegessé – valljuk be, az egymást követő értelmetlen pusztítások képei hamar unalmassá válnának. A jáde óriás azonban bármilyen típusú történet elmeséléséhez rendkívül
hatékony eszköz lehet, így igazi ajándék minden írónak, akinek megadatik, hogy kipróbálja magát a Marvel egyik legkülönösebb sorozatán.
Általában csak az elhivatottabb képregényrajongók tudják, hogy Hulknak sok különböző verziója létezik, nem csak a dühöngő zöld szörnyeteg, amit mind jól ismerünk és szeretünk. Dr. Banner töredezett pszichéje alteregók egész sorának adott életet – a szürke Hulk, a kegyetlen Hulk és az agyatlan Hulk csak néhány példa ezekre. Paul Jenkins képregénye (A háború kutyái) remek lehetőség ezeknek az inkarnációknak a megismerésére, és arra is remek példa, milyen sajátos stílusú történetek elmesélésére alkalmas a karakter.
Mintha Dr. Bannernek nem lenne elég baja, a sztori azzal kezdődik, hogy a nemrég megözvegyült Bruce rájön, motoneuron-betegsége (más néven Lou Gehrig-betegsége) van. Ezt Bruce töredezett pszichéjének és az életét megszálló különféle külső „szörnyetegek” vizsgálatai követik, utóbbiak sorában pedig felbukkan egy új, halálos nemezis is John Ryker tábornok képében. Ez az egyik legszokatlanabb Hulktörténet, ugyanakkor Dr. Banner/Hulk karakterének egyik legkimerítőbb tanulmánya is egyben – amiben persze zúzás is található bőséggel!
A tulajdonrongálásra való hajlama dacára Hulk számtalan alkalommal mentette már meg a világot. Nyugodtan mondhatjuk, hogy néha véletlenül, legtöbbször pedig igen bárdolatlanul tette, de tagadhatatlan, hogy Hulk, és ha már itt tartunk, Bruce Bunner rengeteg dühe mögött egy igazi hős szíve dobog.

Előzetes oldalak:

A kötetben szereplő, magyarul is megjelent ajánlott olvasmányok:

A smaragd melák szomorú és felemelő történelmének egy részlete – HULK: A háború kutyái