Hosszú az út… – könyvbemutató és dedikálás

Március 15-én dedikálással egybekötött kötetbemutató lesz a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében. A Képes Krónikák legújabb kiadványát, a Hosszú az út hazáig kötetet rajzolója, Tebeli “Brazil” Szabolcs dedikálja.

Képregénykönyv bemutató a múzeumban március 15-én!

A Hosszú az út hazáig című képregény a tizedikként kivégzett aradi vértanúról, Leiningen-Westerburg Károly magyar tábornokról szól.

👋A könyv az egyik legtehetségesebb magyar képregényrajzoló, a többszörös Alfabéta-díjas Tebeli Szabolcs (Brazil) munkája.
🇭🇺A hesseni születésű német gróf, a korábbi császári százados a szívére hallgatva a magyar szabadságharc oldalára állt, és a Honvédsereg tábornokaként életét adta fogadott új hazája ügyéért.
A történet szerint a a híres aradi kivégzés után felesége, Sissányi Erzsébet, a kétgyermekes fiatalasszony megbízza Trandafirt, a cigányvajdát, szerezze meg férje holttestét az aradi vár sáncárkából. A cigányok nekivágnak. A kétnapos út hazafelé, Aradról Világoson át jóval hosszabbnak bizonyul. Orosz kozákokon, román rablókon, osztrák császári csapatokon kell átcsempészniük a holttestet, hogy elérjenek a kiválasztott végső nyughelyre.

📖A színes, igényes kiállású élettörténet-képregényt a legismertebb magyar történelmi képregények kiadásával foglalkozó Képes Krónikák Kiadó adta ki.
A 11 órakor kezdődő könyvbemutatót Tebeli Szabolcs (Brazil) rajzolón kívül Szilágyi Andor filmrendező tartja, a Nemzeti Kulturális Alap Összközművészeti Kuratóriumának tagja.
A dedikálás 11 órától 12 óráig tart.

Az esemény Facebook oldala: Hosszú az út – könyvbemutató és dedikálás
“Így készült” videó az első 20 érkező ajándék nyomatának készítéséről.

Cím: Hosszú az út hazáig
Szerző(k): Brazil, Mervorious
Kiadó: Képes Krónikák
Ár: 5900 5000 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 68 oldal
Megjelenés: 2022.12.10
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading