HIGANYSZÁL: Wundagore ostroma (MLH043)

Cím: HIGANYSZÁL: Wundagore ostroma (MLH043)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Joe Edkin, Joe Ostrander, Derek Aucoin, Chris Renaud, Don Hillsman, Paschalis Ferry és sokan mások...
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2023.04.15.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

A világ egyik leghírhedtebb szuperterroristájának feltételezett fia, Pietro Maximoff hősiességét örökre beszennyezi Magneto gonoszsága.
Higanyszál, a rejtélyes múltú, gyarló hős a sebesség bajnoka.
A Bosszú Angyalai, az X-Men és a Nememberek történetét átszövő hátterével Pietro Maximoff a Marvel gépezetének szerves része.
Légy tanúja hősiességének, ahogy a szupergyors harcos összefog a Bérhősökkel, hogy megmentsék az Evolúció Mesterét és az Új Embereket a mutáns fenyegetéstől, Exodustól. Fedezd fel Higanyszál vitézségét, amivel kiáll ellenségeivel szemben Wundagore ostromában!
A KÖTET TARTALMA: QUICKSILVER 11-13., HEROES FOR HIRE 15-16. és HEROES FOR HIRE / QUICKSILVER ANNUAL ‘98

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Arrogáns, bosszantó és elitista. Ritkán jellemeznek ilyen szavakkal egy Marvel-hőst, de Higanyszál nem is egy hétköznapi hős. Ahogy nővére, Wanda, ő is többször megfordult már a törvény mindkét oldalán. Amíg azonban testvére hibáztathatja szörnyű tetteiért saját mentális állapotát vagy mások alattomos manipulációit, Higanyszál nem védekezhet ilyesmivel. Ha hallaná vádjainkat, valószínűleg azzal felelne rájuk, hogy tettei objektív megítéléséhez nincs elég rálátásunk a mögöttük húzódó okokra. Szupersebességének köszönhetően az egész világ gyötrelmesen csiga lassúnak tűnhet számára. Az időről alkotott fogalmaink a nyomába sem érhetnek, sőt talán semmisnek mondhatók az övéhez képest, ami tovább táplálja önmagáról alkotott véleményét.
Sajnos ez a felsőbbrendűségi komplexus, ami látszólag a képességei szerencsétlen mellékhatása, gyakran vezetett bukáshoz. Céltudatossága és eszméibe vetett hite Amerika Kapitányhoz vagy akár
X Professzorhoz mérhető vezetővé tehette volna őt, ha nem hiányozna belőle az emberség.
Konfliktuskereső természete dacára Higanyszál sok hőscsapatnak volt tagja, és rengeteg életet mentett meg. Mindezen tetteit legnagyobb kudarca mégis teljesen semmissé tette. 2005-ben a Marvel kiadott egy Mutánsvilág című sorozatot egy meglehetősen egyszerű alaptörténettel: Skarlát Boszorkány idegösszeomlást kapott, és valóságmódosító képességeivel átalakította a világot, hogy a mutánsok legyenek benne a domináns faj. Sokan meghaltak, és végül a mutánsok népességszáma is megtizedelődött.
A legsokkolóbb reveláció azonban az volt, hogy Wandát kezdettől fogva a fivére vette rá erre a felfordulásra.
Ezután Higanyszál sokáig páriának számított a szuperhősközösség szemében, és bár végül sikerült meggyőznie barátait és családtagjait, hogy mindezt egy skrull imposztor követte el (hosszú történet…), sokan a mai napig megkérdőjelezik Higanyszál motivációit és megbízhatóságát.
De most utazzunk vissza abba a korba, amikor Higanyszálat még igazi hősként tartották számon. Mivel első felbukkanását már prezentáltuk korábban, rögtön fejest ugorhatunk a főattrakcióba: a Wundagore ostromába. Higanyszál 90-es évek közepi, rövid életű, de rendkívül szórakoztató sorozatának nagy fináléjában Pietro az Exodus nevű mutáns gonosztevő és Akolitusokból álló serege ellen vezeti az Evolúció Mestere Új Embereit. Magneto kedvenc tanítványaként Pietro számára ez egy rendkívül személyes csata, amit mindenáron meg kell nyernie.
Lapozz hát tovább, és lépj be Pietro Maximoff, vagyis Higanyszál örökkön zabolátlan, villámgyors világába…

Előzetes oldalak: