HC2008: az 5 óra/5 oldal képregénykismaraton befutói

Az idei Hungarocomixon rendezték meg először – a Scott McCloud féle 24 órás képregény mintájára – az 5 órás képregényt, melynek célja a sajátos (mondhatjuk: nehéz) körülmények közti közös munka. Éppen ezért hivatalos nyerteseket, rangsorolást sem hirdetett meg a zsűri, helyette a helyszínen szóban értékelték a munkákat. A hír folytatásában megtekinthetitek az alkotásokat és szavazhattok a 3 kedvencetekre.

Brazil (Tebeli Szabolcs)


Erdélyi AnitaKarcub KatalinKemenes IvánKoska ZoltánLakatos István


Lanczinger MátyásPilcz RolandSpuri (Tálosi András)Vinc BradaSorry, there are no polls available at the moment.
 • Hozzászólások

 1. geomailer szerint:

  Szinte mindegyik tetszett, némelyiknél viszont a homályosság megakadályozta a teljes befogadást, remélem lesznek rendes szkenek is, mert érdekes akció volt változatos eredményekkel.

 2. vass_robert szerint:

  Tényleg majdnem mind tökjó. Mindenkinek gratulálok.

 3. Nate Grey szerint:

  Királyak vagytok! :taps:

 4. gobra szerint:

  OLAJ, de egy csomó sajna olvashatatlan

 5. kaine szerint:

  Volt valamelyik, ahol egyáltalán nem tudtam elolvasni a szöveget, olyan homályos volt. :(
  Tényleg jók voltak, de három kiemelkedően tetszett: Pilcz Roland, Laczinger Mátyás és Koska Zoltán munkái.

 6. Blueberry szerint:

  Sajnálom, így sikerültek a fotók… Üzenem a szerkesztőknek, hogy Lakatos István szkenje innen tölthető le: http://l-f-s.deviantart.c ... -106487837.
  Remélem, még sokan fognak szavazni. :) Majd később röviden összefoglalom a zsűri értékelését is, gondolom, nem mindenki tudta meghallgatni a Gödörben.
  Annyit azért elmondok, hogy mi két szempontot kiemeltünk: sikerült-e 5 oldalt elkészíteni 5 óra alatt és értékelhetően szerepelt-e benne a gödör.

 7. Chavez szerint:

  Mind nagyon szuper, de lássuk be, Spuri az egyetlen, aki már “készen van”. Külön gratulálnék még Koska Zoltánnak.

 8. N szerint:

  Gratulálok mindenkinek! Igazán tetszettek.

 9. Blueberry szerint:

  Meddig lehessen szavazni? Eddig 45-en kattintottak/mondtak véleményt, jó lenne elérni a százat, nem gondoljátok?

 10. grey gargoyle szerint:

  Hogy lehet ebből 3ra szavazni? :) baromi ötletes majdnem mind. 6 nagyon tetszik, bár az egyik nincs befejezve.

  Mik voltak azok a témakörök, amik alapján meg kellett rajzolni? gondolom az egyik a gödör volt.

 11. Spuri szerint:

  Csak a gödör volt megadva. Minden más az alkotók fantáziájára volt bízva.

  Blueberry! Szerintem örülünk, ha meglesz az 50… Bár már most látszanak a helyezések, szerintem sokat az nem fog változni. Hacsak a Brazil-rajongók észre nem veszik ezt a hírt :)

 12. Blueberry szerint:

  Nem olyan biztos az, Spuri. Az ünnepek alatt tuti, hogy kevesebben nézegetik a KN-t, szerintem január elején lehetnek még szavazók bőven. És igaz ugyan, hogy általában egynél több voks választja el a helyezetteket, de még simán előfordulhatnak változások.
  Reagálnék így utólag Chavezre. Gondolom, azt érted a “készen van” kifejezésen, hogy már kialakult az illetőnek a stílusa. De szerintem tévedsz, amikor ezt Spurira szűkíted le – sőt, úgy gondolom, hogy Spuri is abszolút fejlődőképes. Nekem is imponált, hogy 5 óra alatt is tudta hozni azt a színvonalat, amit a kötetében, de az is nagyon tetszett, hogy a közismerten nem villámgyors Brazil és Lakatos István is (majdnem) tudta teljesíteni a penzumot, méghozzá azonnal felismerhető, rájuk jellemző grafikával. Lanczingerre pedig már nem is tudom, hogy mit mondjak, neki érezhetően nagyon fekszik a rögtönzés műfaja, és pillanatok alatt képes remekelni. Szerintem ő is “kész van”, pontosabban: technikailag teljesen fel van készülve, és több stílusban is tud alkotni. Neki a továbblépéshez az adná meg a lökést, ha kapna egy biztos és rendszeres megjelenési lehetőséget.
  Koska Zoliról szintén csak dicsérőleg tudok szólni, ahogy azt Cserkuti Dávid is tette az értékelés során. Ez a srác pár éve még szemlesütve vette elő a rajzait a rendezvényeken, hogy megmutassa az MKA tagoknak, és kikérje a véleményüket – most meg már saját kiadványa van és egy ilyen improvizációs gyakorlaton is a legjobbak között teljesít.
  Még Kemenes Ivánt is kiemelném, mert ő is meg tudott lepni. A munkája nagyon személyes, és teljesen elüt a Stroboscopától, jelezve, hogy ő is tud több hangszeren játszani.
  Pilcz Rolinak is kijár a vállveregetés, hiszen kábé háromszor annyit kockát rajzolt, mint a többiek, és nagyon szellemesen oldotta meg a feladatot. És még engem is belevett a képregényébe. :)

 13. Blueberry szerint:

  Javasolom, hogy lassan zárjuk le a szavazást, és hirdessünk eredményt. Mit szóltok hozzá? Még egy hét?

 14. Chavez szerint:

  Jelenleg holtverseny van az élen, így nem lehet lezárni!!

 15. dripkidd szerint:

  már nincs holtverseny…

 16. Chavez szerint:

  Jó, akkor most! :D

 17. tungsram666 szerint:

  Hoppá…bocsánat…megint holtverseny :S

Vélemény, hozzászólás?

 • Facebook Hozzászólások