Filmhírcsomag v2 11.23

Íme a szokásos hírturmix, benne az X-Men, Pókember, Batman, Conan, Vasember, Amerika Kapitány és He-man…

Generációváltás az X-Mennél

Sejthető volt, hogy a Fox nem hagyja veszni az X-Men sorozatot, pláne az idei év után, mikor a két képregényfilm, a Vasember és A sötét lovag nem csupán lélegzetelállító bevételekre tett szert, de egymás után döntötte a rekordokat is. A stúdió – a két előkészületben lévő spinoff, a jövő májusban mozikba kerülő Wolverine, illetve a még mindig csak forgatókönyvvel rendelkező Magneto mellett – a trilógiát is szeretné folytatni, igaz, némileg más irányvonallal.
Az újabb X-Men-film egyben generációváltást is jelentene, ugyanis újabb, fiatalabb mutánsok lennének a főszereplők, azok a karakterek, akiket az előző részekben a Xavier Intézet tanulóiként láthattunk; a váltás pedig természetesen a fiatalabb hősök mellett a fiatalabb korosztály megcélzását is jelenti. A X-Men: Első osztály (X-Men: First Class) című darab alapja a Marvel 2006-ban elindított képregénysorozata, melyben olyan, a korábbi filmekből már ismerős karakterek tűnnek fel, mint Iceman, Vadóc (Rogue), Angel, Kolosszus, Jubilee és Árnymacska (Shadowcat). A trilógiában már cameo-szerepben megjelent mutánsok mellett egyben lehetőség nyílik a képregények, illetve immár a filmek világágából is ismerős reboot-olásra, vagyis amikor a már ismert figurák, így többek között Bestia, Küklopsz vagy X professzor, azonos névvel, ám némileg más jellemvonásokkal tűnnek fel.
A forgatókönyvet Josh Schwartz, a tévében nagy sikerrel futó Gossip Girl című, elsősorban a tizenéveseket megcélzó sorozat kitalálója jegyzi. A színészek és esetleges visszatérők személye egyelőre nem ismert, ahogy azt sem tudni, ki rendezi a filmet – elképzelhető, hogy Schwartz rendezőként is bemutatkozik. Amennyiben pedig a mű sikeresnek bizonyul, természetesen nyitva az út a további folytatások felé. (odeon.hu)

A Fox újabb X-men filmet tervez X-Men: First Class címmel, amiben csak a legkorábbi tanítványok szerepelnek: Jean Grey, Küklopsz, Bestia, Angyal és Jégember. A történetet Josh Schwartz írja, a 60-as évekbeli képregények helyett a 2007-ben készült, 16 részes X-Men: First Class alapján, amiben playstation-öző, iPodon zenét hallgató, trendi szuperhősök lesznek. Schwartz korábban olyan sorozatokon dolgozott író-producerként, mint a Chuck és a Gossip Girl. A mutánsokat valószínűleg nem az X-Men trilógiából megismert színészek alakítják majd, mert ott Jégemberből tizenéves suhanc, Bestiából meg negyvenes mutánsügyi miniszter lett. Bemutató 2010-ben. (index.hu)

Megvan az X-Men: First Class írója

A Narancsvidék, illetve Chuck című sorozatok írója, Josh Schwartz kapta a 20th Century Fox legutóbb bejelentett X-Men filmjének írói feladatait. A First Class a mutánsok gyerekkorát mutatja be.
A Fox a hamarosan mozikba kerülő X-Men Origins: Wolverine és a tervezett Magneto filmekkel még nem tekinti befejezettnek a mutáns franchise-t. A sokak által biztosra vett negyedik X-Men film mellett zöld utat kapott a mutánsok fiatal korát bemutató First Class alcímű film is.
A 2006-ban elindított azonos című képregénysorozatot alapul vevő film már meg is kapta a saját íróját, méghozzá a Narancsvidék és Chuck nevezetű, nagyon sikeres sorozatokat jegyző Josh Schwartz személyében. A Fox hétpecsétes titokként őrzi a sztorit, de annyit már tudni, hogy az első pár füzetet dolgozza fel a film.
Az X-Men: First Class csapatába tartozik Jégember, Vadóc, Angyal, Kolosszus, Jubilee és Shadowcat, de felbukkan benne Küklopsz, Marvel Girl, Bestia és X-professzor is. (sg.hu)

Az X-Menből a Conanbe

Igaznak bizonyultak azon híresztelések, miszerint Brett Ratner fogja rendezni az új Conan-filmet.
A Hollywood Reporter információi szerint Ratner válaszút elé került, hiszen két nagy presztízzsel rendelkező produkció rendezése között választhatott és végül a hírek szerint a Beverly Hills-i zsaru 4 helyett a Conan mellett tette le a voksát, s kezdte el a tárgyalásokat a stúdióval, melynek vezetői a 2010-es év elejét tűzték ki a film premierjének.
A megállapodás szerint a forgatókönyvet Joshua Oppenheimer és Thomas Dean Donnelly fogja szállítani, akik a film kedvéért a Conan-szerző Robert E. Howard 30-as évekbeli ponyvaregényeit is feltúrták, újraolvasták, s az azokból nyert ötleteket fogják Ratner saját meglátásaival feldúsítani. (A film Conan csatamezőn való születésével kezdődik.)
A Conanben természetesen egy új franchise-t lát a Lionsgate stúdió és körülbelül 85 milliós költségvetéssel, valamint egy kemény látványvilággal, erős R-korhatárral rendelkező filmet, melyet Bulgáriában fognak forgatni. (sg.hu)

Joe Johnston rendezi Amerika kapitányt

A hírek szerint végre megtalálták a The First Avenger: Captain America rendezőjét. A stúdió választása Hollywood egyik nagy öregjére, Joe Johnstonra esett.
Aki esetleg nem ismerné a fent említett úriembert, annak csak annyit mondanánk, hogy tevőlegesen részt vállalt az eredeti Star Wars-trilógia és az Indiana Jones és az Elveszett Frigyláda fosztogatói létrejöttében. Rendezőként pedig a Rocketeer, Jumanji, Jurassic Park III és a hamarosan bemutatandó Farkasember fűződik a nevéhez.
Amerika kapitány filmes pályafutása eddig nem alakult túl fényesen. Mindeddig nem sikerült rátalálni a főszereplőre, hiszen mind Matthew McConaughey, mind pedig Will Smith visszadobták a felkérést. Ráadásul még írója sincs a filmnek. Jelenleg csak annyit tudni, hogy a szuperhős „létrejöttét” és első bevetését láthatjuk viszont a vásznakon.
A stúdió kénytelen kicsit kapkodósra fogni a dolgot, hiszen az Amerika kapitány mellett a Thor sem akar összeállni – és akkor a hiányzó Hangyaember és Darázs még meg sem lett említve – és ezzel a tervezett A Bosszú Angyalai mozifilm is csúszhat. (sg.hu)

Batman perli Denevérembert

Bár még messze az év vége, mégis bátran kijelenthetjük, hogy megérkezett az idei év legostobább híre. Aki nem hiszi, olvasson tovább.
Mára már a képregényfilmek történelmének homályába vész az időpont, amikor is Christopher Nolan felbukkant a Denevérember-franchise körül és ezzel elkezdődött Batman diadalmenete. A Batman: Kezdődik! még nem, ám A sötét lovag már osztatlan sikert aratott mind a rajongók, mind az egyszeri mozilátogatók körében.
Miközben mindenki a következő rész ellenfeleit várja, addig egy olyan hír látott napvilágot a legmegbízhatóbb forrásként kezelhető hírportálokon, hogy attól feláll az ember hátán a szőr. Miközben a Warner azt sem tudja, mihez kezdjen a rengeteg pénzzel, amit A sötét lovag hozott nekik, egy törökországi olajvároska beperelte mind a stúdiót, mind pedig a rendezőt.
És milyen okból? Hüseyin Kalkan polgármester szerint a stúdió és a rendező az engedélyük nélkül használta fel városuk becses nevét, mely nem más, mint Batman. Bizony, az 1939-ben Bob Kane által megteremtett Denevérember valódi nevét viseli eme 246 ezer lakosú kisvároska, melynek vezetője pert akasztott a készítők nyakába.
„Csak egyetlen Batman létezik a világon” – nyilatkozta le Kalkan. „Az amerikai producerek az engedélyünk nélkül használták fel szeretett városunk nevét. Batman már a képregények előtt is létezett, így miénk a név.”
Azt a kérdést azonban nem válaszolta meg, hogy mikor szedték le a fejükről a burkot, mely megakadályozta annak felismerését, hogy közel 70 éve létezik egy Denevérember nevezetű alak. Vajon Bugyi város lakói mikor perlik be a fehérneműgyártókat?! (sg.hu)

He-Man feltámadóban

Közel két év után a He-Man and the Masters of the Universe végre újra életjelet adott magáról. A Warner Bros. ugyanis bejelentette, hogy a filmet a Kung-Fu Panda direktora, John Stevenson rendezi majd.
Talán emlékszik még valaki, hogy több mint két évvel ezelőtt foglalkoztunk utoljára a Mattel játékgyártó egyik legsikeresebb akciófigurájával. Az akkori forgalmazó, a Fox épp azt jelentette be, hogy a projekt egyszerűen nem akar összeállni és ezért visszaadják a jogokat a tulajdonosnak. Pedig anno John Woo neve is szerepelt a stábban, mint producer, de ez sem volt elég.
Nos, a He-Man and the Masters of the Universe tetemre hívása végül elmaradt, hiszen a héten a jogok új tulajdonosa, a Warner Bros. bejelentette, miszerint leszerződtette a Kung-Fu Panda direktorát a rendezői posztra. A hírek szerint maga John Stevenson sétált be az új producer, Joel Silver irodájába előadni elképzeléseit a filmről, mire meg is kapta a projektet.
A frissen kinevezett direktor Justin Marks forgatókönyvéből dolgozhat, melynek részleteit nem ismerni.

Hírek a Vasember 2 anyagi zűrjeiről

Sok találgatás látott már napvilágot arról, hogy miért is történt meg a Vasember folytatásában a Terrence Howard – Don Cheadle-csere, s most úgy tűnik, hogy az Entertainment Weekly cikke fellebbenti a leplet bizonyos titkokról.
Bár Terrence Howard nemrég jelezte, hogy őt is megdöbbentette, hogy kiebrudalták és nem a magas követelései játszottak ebben szerepet, az EW információi szerint a gondot többek között az is okozta, hogy annak idején Howard szerződött le elsőként a filmhez és kapott olyan fizetést, mely túlszárnyalta a később érkező Robert Downey Jr.-ét, Gwyneth Paltrow-ét és Jeff Bridges-ét – utólag pedig már nem tudták újratárgyalni a szerződését.
Emellett pedig fontos tényező volt Howard nehezebb természete – viselkedése többszöri újraforgatásokhoz is vezetett az első rész készítése során, s ennek következtében Justin Theroux, a második rész írója Jon Favreau rendezővel egyetértésben a második részre megpróbálta minimalizálni Rhodes karakterének szerepét, hogy ne adódjanak efféle gondok. Ennek következtében a mellékszereplőkével egyenértékű pénzt ajánlottak a színész ügynökének, aki az 50-80%-os csökkentésre nem tudott rábólintani. (sg.hu)

Végre megtalálták a Pókember 4. íróját

Miközben a rajongók azt találgatják, hogy a rengeteg Pókember-főellenségből melyiket fogják a Pókember 4-be implementálni, mi arra lennénk kíváncsiak, hogy az új rész egy négyes számot vagy alcímet kap majd?
És miközben a nép találgat, a hírek szerint szép csendben leszerződött egy író a Pókember 4-projekthez: David Lindsay-Abaire-ről, a Pulitzer-díjas drámaíróról van szó, aki tavaly Rabbit Hole című színdarabjával nyerte el a rangos díjat.
Az író kiválasztása is jelzi előre, hogy továbbra is a drámai elemekre próbálnak ráerősíteni a filmben, a főhős belső vívódása minden bizonnyal nagy szerepet fog kapni, azt azonban továbbra sem tudni, hogy miről fog szólni a film.
A Sony ugyanis hét lakat alatt tartja a történettervet, melyből James Vanderbilt írt korábban egy vázlatos szkriptet.