Gaiman, Kubert, Batman

[Nihil, Newsarama] Sokak számára egy igazi álomcsapatot jelentett be a DC a múlt heti San Diego Comic-Conon. A 2009. januári Batman és Detective Comics füzeteket Neil Gaiman és Andy Kubert jegyzi majd.
Neil Gaiman és Andy Kubert korábban már dolgozott a Marvel 1602 minisorozaton, és Kubert DC-hez való leszerződése utáni egyik első kérése volt, hogy újra dolgozhasson Gaimannel. A szóban forgó Batman történet a Whatever Happened to the Caped Crusader? (Mi történt a köpenyes lovaggal?) címet kapja, mely igen sokat sejtető, ugyanis Alan Moore egy ehhez nagyon hasonló című történettel* zárta le Superman ezüst kori karrierjét. Ez a történet igencsak magasra helyezte a lécet Gaimanék számára, ugyanis sokak szerint ez minden idők egyik legjobb Superman sztorija, továbbá a korszakváltást is meglebegtette Dan DiDidio DC szerkesztő. Gaiman blogján szűkszavúan reagált a hírekre, annyit azért elárult – az alapinfók megerősítése mellett – hogy bővített lapszámú füzetekről van szó. Kíváncsian várjuk!

* A Whatever Happened to the Man of Tomorrow? 1986-ban jelent meg az Action Comics #583 és Superman #423-ban. A magyar kiadásbeli érdekessége, hogy a történet ezidáig még nem jelent meg magyarul, azonban a történet második részének borítója ott feszített a Superman 11. számán, melynek belívei egy egész más történetet hordtak magukon. A magyar kiadású Superman egyébként Superman 1987-es amerikai újraindításától indult (Man of Steel #1), valószínűleg az azt megelőző korszakot lezáró történet bezavart volna a hazai olvasóknak, a sorozat pedig sosem volt olyan erős, hogy elbírjon klasszikus történeteket is, mint Pókember esetében.