Fritzinger’s Comic Jam.

A rendezvényekről, vagy néhány füzetből ismerős Comic Speech végre ugrott egy szintet: két állandó alkotója, Fritz Zoltán és Lanczinger Mátyás először átkeresztelte Magyarország egyszerre legkötöttebb és legszabadabb képregénysorozatát Fritzinger’s Comic Jamre, majd kiléptek a világhálóra és a kArton galériával közösen összehoztak egy átfogó kiállítást. Reméljük, a lendületből előbb-utóbb egy kötetre is futja!

A Comic Speech úgy 5 éve indult az MKA egyik “szolgáltatásaként”: rendezvényeken az alkotóközösség tagjai élőben rajzolnak képregényeket egy fénymásolt A4-es lapokra, ahol már adottak a keretek és buborékok. Szabályok nincsenek, csak a képkockák és a szóbuborékok adottak -Comic Jam-, bárki csatlakozhat alkotónak, szereplőnek.
Ezekből szemezgetve adott ki néhányat a Panel, majd a Pinkhell, de kiállításokon is előfordultak (már a pécsi Komikonon is nagy számban láthattunk ilyeneket a falakon). Most végre a nagyközönség is közelebbről megismerheti az eddigi gyűjtemény legjobb darabjait, ugyanis a kArtonban kiállítás nyílik ezekből, ehhez kapcsolódva a KKK februári témája is ez lesz, valamint a Facebook oldalukon is közreadnak néhány munkát.

Kiállítás


A február 15-én, 19:00-kor a Karton galériában nyíló kiállításon egy hónapon keresztül a friss képregények mellett az elmúlt öt év archívumából is válogatnak az alkotók.
A Comic Jam-ek mellett animációsfilmekhez, képregényekhez készített eddig még ki nem állított tervek, vázlatok mutatják be a művészek munkásságát.
A kiállításhoz kapcsolódva február 24-én csütörtökön a helyszínen rendezett Képregény Kedvelők Klubjában – amit ezúttal Zsigó Bianka művészettörténész moderál – a közönség személyesen is találkozhat az alkotókkal, akik animációs munkáikból is készülnek egy válogatással.
A programot színesíti a március 4-i “Comic Jam Live” zenei esemény a Bioberber zenekarral és vendégeikkel.
A kiállítás virtuálisan is folyamatosan követhető a Fritzinger’s Comic Jam csoport Facebook oldalán.

Mindenkit szeretettel vár a kArton galéria!

Ízelítő KN-hez szabva
Ennek alkalmából közreadunk néhány klasszikust, amelyekben éppen oldalunkról ismerős felhasználók, szerkesztők szerepelnek.