Filmhírcsomag v3 1.30

Watchmen, TDK, Spider-Man, Star Wars, Tomb Raider, UnderWorld, Iron Man, Cowboy Bebop, Tintin éééééés Spongeboooob Squarepaaants (…Hogy az angol neveknél maradjunk)! :)

Megegyezés született a Watchmen-perben

Lezárult a Watchmen-per, megegyezés született a két stúdió, a Warner Bros. és a Fox között, így végre minden akadály elhárult az elől, hogy a film az eredeti tervek szerint március 6-án mozikba kerülhessen. A Fox teljes egészében átengedte az amerikai forgalmazási jogot a Warner-nek (a Fox logója nem is fog feltűnni a film elején), ennek érdekében pedig olyan összegeket és feltételeket sikerült kiharcolnia, amik hagyományosan és nagyságrendben egy főszereplő sztárt illetnek meg. Egyes források szerint a Warner 5 és 10 millió dollár közti összeget fizetett a másik cégnek, amiben benne foglaltatik az az 1.4 millió dollár is, amit a Fox annak idején a film előkészületeire költött, illetve a Warner teljes egészében állja a per eddigi költségeit is. A megállapodáshoz ugyanakkor az is hozzátartozik, hogy a Fox a mű bevételeiből 5 és 8,5 százalék közötti részesedést kap, a film nemzetközi sikerétől függően, valamint részt vesz a film bármilyen folytatásában, illetve spinoffjában.
A hivatalos közlemény szerint mindkét stúdió elismeri, hogy a másik teljesen jóhiszeműen járt el a forgatás megkezdésekor, a kereset benyújtásakor, illetve a vádak elutasításakor.
Mint ismeretes, a nézeteltérés alapja az volt, melyik céget is illetik a képregény jogai; noha a Fox még 1986-ban megvette a jogokat, Larry Gordon 1994-ben – miután hiába kopogtatott a Fox, a Universal és a Paramount ajtaján is – a Warner Bros-nak adta el a Watchmen-t. Valójában Gordon soha nem birtokolta ezeket a jogokat, amik ekkor már a Fox-ot illették meg. és így ő soha nem is adhatta volna azokat el a Warner-nek. A Fox tavaly februárban nyújtotta be keresetét a Warner ellen, mikor a filmet leforgatták, és már csak az utómunkálatok voltak hátra. December 24-én Los Angeles-ben Gary Feess bíró úgy döntött, hogy legalább a forgalmazás joga a Fox-ot illeti meg, és felszólította a feleket, hogy próbáljanak egymással megegyezésre jutni. Amenyiben ez nem történt volna meg, a január 20-ra, tehát jövő keddre kitűzött – és várhatóan elhúzódó – per rendezte volna a kérdést. Egyes források szerint a Fox kezdeti követeléseiben 10 %-os bevételi részesedés, illetve egyes tengerentúli területeken a terjesztési jog megszerzése szerepelt. (Amerikán kívül a filmet egyébként a Paramount Pictures forgalmazza).
A két stúdió közötti vita ezzel tehát lezárult. Az események következő fejezete valószínűleg az lesz, amikor a Warner az eseményeket tulajdonképpen kiváltó Larry Gordon-t vonja felelősségre, és tőle kér majd kártérítést. Gordon szerződésében állítólag hasonló nagyságrendű összeg szerepelt a bevételekből, mint amekkorát majd a Warner kénytelen fizetni a Fox-nak. (odeon.hu)

Heath Ledgert díjazta az amerikai színészegyesület is

Az amerikai film- és televíziós színészek egyesülete (Screen Actors Guild/SAG) idén Meryl Streepnek ítélte a legjobb női, Sean Penn-nek pedig a legjobb férfi főszereplő díját. Heath Ledger bizonyult a legjobb férfi mellékszereplőnek.
A legjobb teljes szereposztásért járó díjat a Gettó milliomos (Slumdog Millionaire) című film kapta meg mozi kategóriában a vasárnapi Los Angeles-i díjkiosztón. Meryl Streep a Kétely, Sean Penn pedig a Milk című, Harvey Milkről, egy amerikai meleg politikusról szóló életrajzi drámában nyújtott alakításával érdemelte ki a legjobb főszereplőnek járó elismerést.
A legjobb férfi mellékszereplőnek Heath Ledger (A sötét lovag) bizonyult, a legjobb női mellékszereplő díját pedig Kate Winslet (A felolvasó) viheti haza. A SAG által kiosztott díjak az Arany Glóbusz mellett az Oscar-díjak egyik legmegbízhatóbb előrejelzőjévé nőtték ki magukat. Idén február 22-én adják át 80. alkalommal az Amerikai Filmakadémia arany szobrocskáit. (metropol.hu)

Itthon is újra mozikba kerül a Sötét lovag

Amerikában a Sötét lovag az Oscar-jelölés(eke)t megelőlegezendő ismét mozikba kerül, hogy a Warner még egy kis pénzmagot lásson minden idők második legnagyobb amerikai bevételét termelő filmből, de kiderült, hogy itthon is lesz SL-újrapremier.
Az efféle másodszori bemutatókat csak a meglepetésfilmek érik meg, hiszen általában egy film bevételei az Oscar-jelölések kihirdetése után ugrásszerűen megnőnek. A decemberben bemutatott, direkt az Oscarra készített filmek ilyenkor szoktak növelni a kópiaszámon, hogy az ingyen hírverés hatására még többen tekinthessék meg a sok Oscarra jelölt alkotásokat.
Azonban míg ezt az év végi filmek minden további nélkül megtehetik, az év első felében, háromnegyedében bemutatott filmek sokkal nehezebb tudják lefölözni a nominációk által hozott hasznot, hiszen a nem Oscarra gyártott mozifilmek zöme februárra már rég kikerül a mozikból, sőt sokszor DVD-n is megjelenik. Ilyenkor, mint a Gladiátornál vagy a Sötét lovag esetében egy limitált időszakra szóló újrapremier keretében a legnagyobb rajongók és a DVD-t megvenni nem szándékozók még egyszer utoljára megnézhetik a szóban forgó filmet.
Nálunk a hasonló húzás meglehetősen ritka, hiszen egy Oscar-jelölés sem hoz számottevő növekedést a bevételben, főleg, hogy a legtöbb Oscar-esélyes film a nominációk kihirdetése után (de a díjak odaítélése előtt) kerül mozikba. Épp ezért tiszteletreméltó és meglepő gesztus az Intercomtól, hogy a tavalyi év idehaza nyolcadik legsikeresebb filmje, a Sötét lovag február 12-től ismét látható lesz a hazai mozikban. (sg.hu)

Újabb képregényből lehet sorozat

Ahhoz képest, hogy milyen szinten tombol a szuperhős-hisztéria a mozikban, a tévéképernyőn ennek nem sok nyomát látni, mert bár Superman fiatalkori kalandjai hovatovább a kilencedik szezonjánál tartanak, de a többiek illegalitásba vonultak.
Pedig a régi szép időkben még volt Hulk, Batman és Wonder Woman-sorozat is, mostanság a nézőnek saját kútfőből előpattanó Hősökkel kell beérnie – de sajnos utóbbi esetében is meglehetősen valószínűtlennek tűnik annak a 8 évadnak az elérése, amit a Smallville letudott.
Akárcsak a Smallville, vagy a pár éve dicstelen véget ért Birds of Prey, az előkészületben lévő Human Target is a DC-kéregénykiadó gyermeke. A Fox csatornára tervezett sorozatot Jonathan Steinberg, a Jericho egyik írója próbálja meg képernyőre álmodni McG producer gondoskodó kezei alatt. Az itthon is sokak által kedvelt történet Christopher Chance-ről szól, aki egyszerre magánnyomozó és testőr, klienseit személyesíti meg, hogy így akadályozza meg azok likvidálását – innen is a neve, a Human Target, vagyis az Emberi Célpont. (sg.hu)

Vámpír lesz a Pókember 4. főgonosza?

A vérszívók ismét divatba jöttek, hiszen egyrészt a napokban kerül mozikba az Underworld 3. része, másrészt pedig a tavalyi év egyik legnagyobb sikere az Alkonyat volt. Így természetesen nem csodálkozunk azon, hogy a Pókember 4. egyik rosszfiúja is lehet, hogy vámpír lesz.
Persze sok tényezőnek kell együttállnia, hogy valóban így történjen, mindenesetre Sam Raimi, az első 3 rész rendezője kijelentette, hogy a régi Pókember-füzetek közül az egyik nagy kedvence az a történet volt, mikor Pókember Morbius-szal harcolt, aki elmondása szerint nagyon menő főellenség, és perszer vámpír, a szuperhősök és a természetfeletti lények kellemes ötvözete.
Persze, ahogy Lizard filmbeli megjelenése, ez sem vehető biztosra, egyelőre csak arra lehet mérget venni, hogy a Pókember 4. forgatása 2010-ben kezdődik, tehát a Sony 2011 májusára tervezi a premiert. Várhatóan Sam Raimi és Tobey Maguire is vissza fog térni, bár egyelőre még nem írták alá a szerződést. (sg.hu)

Az RTL Klubra érkezik a Star Wars-tévésorozat

A mozikban már láthattuk is Star Wars: A klónok háborújának felvezető filmjét, mely finoman szólva nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, sem anyagiakat, sem a minőséget tekintve, azonban még így is remek felvezetés volt a sorozat számára, mely rekordnézettséggel nyitott Amerikában.
Míg a tengerentúlon a Cartoon Network vette meg és mutatta be a Star Wars: Clone Wars-t, addig nálunk az RTL Klub és a Cartoon Network is adni fogja – utóbbi február 13-tól tűzi képernyőre, míg előbb a régi, Tartakovsky-féle sorozathoz hasonlóan vasárnap délelőttönként, 9.50-es kezdettel.
A február 8-i RTL-es start tehát még lehetőséget ad azoknak a nézőknek is, hogy pótoljanak, akik esetleg nem látták a héten idehaza DVD-n is megjelent filmet, hiszen az egyfajta felvezetőfilmként, az első pár epizódként szolgál a sorozat előtt. Bőven lehetnek ilyenek, hiszen a pár tízezres mozis közönség és az RTL vasárnap délelőtti pár százezres közönsége között nagy szakadék van.
A hírek szerint ráadásul a mozifilmet nem kedvelőknek is érdemes lesz lehetőséget adni a sorozatnak, mely kellemes csalódásként említtetik internetszerte. (sg.hu)

Újraindítják a Tomb Raider-filmsorozatot

A találgatások már el is indultak az új Lara Croft személyével kapcsolatban, de a Hollywood Reporter tudósításából az is kiderül, hogy a Tomb Raider producerei a filmsorozat újraindításán gondolkodnak, s akárcsak az új Batman vagy az új James Bond esetében, nem fognak törődni az előzményekkel.
A Warner és Dan Lin producer egyelőre korai stádiumban tervezgeti a Tomb Raider-rebootot, így nem csoda, hogy felröppentek a pletykák az új szereposztással kapcsolatban. A rebootban nemcsak Lara Croft karaktere lesz újragondolva, hanem új pasit kap maga mellé, valamint új főellenséget is kreálnak neki. Egyelőre a tervezet még sem íróval, sem rendezővel nem rendelkezik, így a színészválasztás a Megan Fox-rajongók nagy bánatára még jóval odébb van.
Érdekesség, hogy az előző 2 film gyártójától, a Paramounttól visszakerültek a filmes jogok az Eidos-hoz, amelyben a Time Warner 20%-ra növelte részesedését, s a megegyezés része volt a filmes jogok átadása is. (sg.hu)

A hírek szerint Angelina Jolie harmadszorra már nem vállalta Lara Croft szerepét, így a stúdió és a producerek kénytelenek voltak új főszereplőt keresni. A jelek szerint meg is találták.
A PSExtreme értesülései szerint a frissen Oscar-díjra jelölt színésznőt a Transformers újdonsült sztárja, Megan Fox helyettesíti majd. Az értesülést természetesen egyik fél sem erősítette meg, de nem is cáfolták. A Paramount elmondása szerint jelenleg a rendezőt keresik, ám a forgatókönyvről nem voltak hajlandóak nyilatkozni.
Mindenesetre Fox kisasszony jó választásnak tűnik, mert – bár színészi képességeiben nem ér fel Angelina Joliehoz – testileg semmi gubanc nincs vele és még hasonlít is a sírrablóra. A Tomb Raider rajongói még nem jelezték véleményüket, de hamarosan várható a támogató-ellenző párharc. (sg.hu)

További Underworld filmek érkeznek?

A jelek szerint a gyártó stúdió elégedett az Underworld-trilógia bevételeivel, hiszen Len Wiseman a harmadik rész hétvégi bemutatója kapcsán már egy Evolúció 2-ről beszélt az újságíróknak.
A hazánkban is látható Underworld: A vérfarkasok lázadása bemutatta nekünk a franchise előzményeit és ezzel le is zárta a trilógiát. A vérbeli rajongók – és persze a kicsit tapasztaltabb filmnézők – azonban sejtették, hogy ezzel még nem lesz vége a történetnek. Ezt az első két rész rendezője, Len Wiseman is megerősítette egy interjújában.
„Meglátjuk, mi lesz ennek a résznek a sorsa” – mondta Wiseman. „A stúdió kicsit nyitottabbá vált a sikerek miatt. Mindig is volt rá esély, hogy három filmben meséljük el a sztorit – szóval a trilógiát befejeztük. Innen sokfelé léphetünk tovább. Komolyan játszadozom a gondolattal, hogy mi lehetne a következő cselekmény. De boldog vagyok, mivel ugráltunk az időkben és mégis érdekelte mindez az embereket. Remélhetőleg másfajta sztorit is képesek lesznek elfogadni, mert a karakterek itt vannak és halhatatlanok. Jó móka lenne tovább lépni.” (sg.hu)

Újra szabad Nick Fury szerepe?

Samuel L. Jackson elmondása szerint a Vasember végén látott aprócska jelenet volt az első és utolsó alkalom, hogy Nick Fury szerepét alakította. A Marvel Studios azonban nem kommentálta a nyilatkozatot.
Nick Fury a Vasember végén találkozik Robert Downey Jr. karakterével és ezzel kezdetét veszi a Bosszú Angyalainak megalakulása. Akkor még Samuel L. Jackson beszélget Tony Starkkal, ám a legújabb hírek szerint a színész többet nem ölti magára a szuperhős alakját. Legalábbis a The Los Angeles Times egyik riportjában ez áll.
„Volt egy hatalmas tárgyalási sorozat, mely végül megszakadt. Nem is tudom, talán nem is leszek többé Nick Fury. Lehet, hogy valaki más lesz Nick Fury vagy nem is bukkan fel a karakter a filmekben (Vasember 2, Az első angyal: Amerika kapitány, A Bosszú Angyalai). Látszólag elég komoly gond van a Marvel Comics világában, így csak annyit mondtak nekem: Nincs alku.”
A Marvel Studios azonban határozottan cáfolta, miszerint lezárultak volna a tárgyalások a színésszel. Elképzelhető, hogy Jackson így próbálja meg felsrófolni az árát? (sg.hu)

Emily Blunt is szembeszáll a Vasemberrel?

Pontosan egy hete számoltunk be arról, hogy a készítők szándéka szerint Sam Rockwell-t és Mickey Rourke-t láthatjuk majd a Vasember folytatásában, a Robert Downey Jr. által játszott szuperhős ellenfeleiként. A Variety mai információi szerint elképzelhető, hogy a főszereplő még egy ellenlábast kap, ráadásul a gyengébb nem képviselői közül. Az új ellenfél a Fekete Özvegy, polgári nevén Natasha Romanoff, akit szorosan a testre simuló fekete öltözet és a legmodernebb kézifegyverek jellemeznek. A hölgy a Rourke által játszott rosszfiúhoz hasonlóan szintén orosz származású, a képregényben ex-KGB-ügynök, aki később csatlakozik a Bosszú Angyalaihoz (The Avengers) is. A site értesülései szerint Emily Blunt alakítja majd a Fekete Özvegyet – érdekesség, hogy a karaktert már az első rész kapcsán is emlegették, egyes pletykák szerint Hilary Swank alakította volna őt.
A forgatás tavasszal kezdődik, a bemutató tervezett időpontja 2010 május. (odeon.hu)

Mickey Rourke lesz Vasember ellensége

Beindult Mickey Rourke szekere, hiszen a The Wrestler után most a Vasember folytatásában bizonyíthat. Ráadásul a színész a hős ellenfele lesz, de azt még nem tudni, hogy Whiplash vagy Crimson Dynamo szerepében tör Stark életére.
Újabb szerepek kerültek kiosztásra a tavalyi év hatodik legjövedelmezőbb alkotásának folytatásában. A Vasember 2-ben természetesen visszatér Robert Downey Jr., új szereplőként pedig Tim Robbins és Don Cheadle szálltak be a produkcióba.
Újabb szereplőkről rántotta le a leplet a Paramount Pictures és a Marvel Studios, ám sajnos nem sikerült minden részletet tisztázni. Az biztos, hogy Sam Rockwell Justin Hammer szerepében bukkan fel. Hammer egy multi-milliárdos üzletember, aki nem mellékesen Tony Stark vetélytársa is.
A másik választott a karrierje csúcsán lévő Mickey Rourke, akinek szerepéről kétféle verzió is létezik. A Variety szerint Rourke Vasember egyik leghalálosabb ellenségét, Crimson Dynamot személyesíti meg, aki Stark orosz megfelelője. A The Hollywood Reporter szerint azonban az orosz Ivan szerepére lett Rourke leszerződtetve, aki Whiplash néven tör Vasember életére.
A Vasember 2 már rendelkezik hivatalos premierrel. Eszerint 2010. május 7-én tér vissza Stark a mozikba. (sg.hu)

Oldalak: 1 2