Filmhírcsomag v2 9.1

Pletykák a 3. Batman filmről! Újraindul a Superman is? Cage és Cruise (új) képregényfilmben!? Sötét fellegek a Watchmen és a Wolverine feje fölöt? + Sosem látott Hulk és TDK poszterek… Csak itt, csak most! ;)

Japánban vesztett A Sötét lovag

Bár Japánban mindenki képregényrajongó, kevesen nézik az új Batmant: A sötét lovag eddig csak 8,7 millió dollárt termelt a szigetországban három hét alatt. A legendás animemágus, Hayao Miyazaki új filmje, a Ponyo on the Cliff viszont rögtön az első hétvégéjén 18,4 millióval nyitott. A japánoknál népszerű még a Múmia 3, és a Szex és New York is, ami csak most került ki hozzájuk. A legutóbbi hétvégi adatok szerint A sötét lovag már csak a hetedik volt a japán bevételi toplistán, ami azért is érthetetlen, mert pont a leghíresebb animerajzolók készítették a két Nolan-féle Batmant összekötő Gotham lovagját. (Cinematrix)

Kiégett Macskanőt csinálnak Cherből

Christopher Nolan a brit Telegraph értesülései szerint azt szeretné, ha a The Caped Crusader munkacímen futó harmadik Batman-filmben Cher lenne a Macskanő. „Nolan arra gondolt, hogy Cherrel kiégett vampot faraghatnának a Macskanőből, aki a Michelle Pfeiffer- és a Halle Berry-féle doromboló cicusok szöges ellenéte” – idéznek név nélkül egy stúdióvezetőt. A 62 éves, Oscar díjas színésznő egyébként így néz ki mostanában, utoljára 1999-ben vállalt főszerepet (Tea Mussolinivel), 2003-ban pedig saját magát játszotta a Túl közeli rokonban. Christopher Nolan a harmadik Batman-filmet már 2009 elején elkezdené forgatni Vancouverben, de erről még nem állapodott meg hivatalosan a Warnerrel. (Cinematrix)

Rajongói Batman III. poszterek:

Tintin és Spielberg

Mégis Steven Spielberg rendezi az első Tintin filmet, ami a Red Rackham kincse és Az unikornis titka című képregények alapján készül. Kedden még arról cikkeztek a mozis lapok, hogy a képregény jogai fölött rendelkező belga Herge Studios szerint Peter Jackson rendezi az első Tintint, de ezt később Jackson és Spielberg szóvivője is cáfolta (Peter Jackson ugyanis jelenleg a Hobbit forgatókönyvén dolgozik). A ballonkabátos riporter első kalandja 2009-ben kerül a mozikba, a második egy évvel később. Spielberg egyébként nemrég rövidfilmet forgatott a veterán amerikai katonákról (Tom Hanks volt a narrátor), amit a Demokrata Konvención vetítettek le. (Cinematrix)

Superman: Kezdődik! – elölről

A Warner Bros. – elég rövid gondolkodási idő után – úgy határozott, hogy újrakezdi az új Superman-film előkészületeit, mert nem szeretnének a Superman visszatér hibájába esni.
Amint arról már korábban is beszámoltunk, a Warner Bros. komolyan tervbe vette, hogy – látván Batman hihetetlen feltámadását – teljesen újragondolja Superman filmes megjelenését. Nos, egy rövid egyeztetés után a stúdió fejesei döntöttek és új alapokra helyezik a világ egyik legismertebb szuperhősének mozis kalandjait.
Jeff Robinov, a Warner Bros. elnöke a Wall Street Journal számára adott interjújában kijelentette, hogy az elnökség végül is az újrakezdés mellett tette le a voksát. Az elnök elképzelései szerint az egész úgy festene, mint A hihetetlen Hulk, mely ugyan elvileg a 2003-as film folytatása, ám mégis teljesen más.
Robinov hozzátette, hogy természetesen A sötét lovag hihetetlen sikerei is sokat nyomtak a latba. Úgy vélik, hogy egy komorabb, sötétebb tónusú Superman-film nagyobb érdeklődést váltana ki a nézőkből. Arról már nem szól a fáma, hogy mit szól mindehhez Bryan Singer. (sg.hu)

Vasember 2.

„Már dolgozunk a Vasember 2-n” – nyilatkozta Jon Favreau, az első rész rendezője a Los Angeles Times-nak adott interjúban. Justin Theroux gőzerővel írja a forgatókönyvet (ő hozta össze a Thropic Thunder sztoriját is, amiben Robert Downey Jr. színesbőrű színész lett), a premier 2010. április 30-án lesz. Korábban olyan hírek is keringtek, a Marvel Studio főnöke, David Maisel egy nevesebb rendezőre bízná az 569 millió dolláros összbevételnél tartó Vasember folytatását, de szerencsére megyegyezett Favreau-val. (Cinematrix)

Kick-Ass

Nicolas Cage a Szellemlovas után újabb képregényfilmben szerepel: kiégett zsaru lesz a Kick-Assben. A történet főszereplője viszont nem ő, hanem egy átlagos középiskolás srác, akiből a véletlen (és az online média) kreál szuperhőst. A Wanted sikere után csak idő kérdése volt, mikor veszi elő valaki Mark Millar többi vérgőzös képregényét. A Kick-Asst most Matthew Vaughn, a Csillagpor rendezője viszi vászonra, és 2009-re tevezi a bemutatót. Nicolas Cage egyébként A nemzet aranya 2 és a Szellemlovas előtti években szinte csak bukásokhoz adta a nevét. A 70 millió dollárból forgatott Next mindössze 22 milliót, a 40 milliós The Wicker Man 24 milliót szedett össze. A 35 milliós költségvetésből készült Az időjós 12,5 millióig jutott el, a Fegyvernepper pedig éppen csak visszahozta a 42 milliós gyártási költségeit. (Cinematrix)

Képregényfilmmel feledtetné bukásait Tom Cruise

Tom Cruise is beállt a képregényfilmhez szerződő szupersztárok sorába, Sam Raimivel készítené el a Sleepert. A sztori főszereplője Holden Carver ügynök, aki beépül a Tao nevű bűnszöbetkezet köreibe. Különleges képességekkel is rendelkezik: képes „elraktározni” a fájdalmat, és puszta érintéssel másoknak fájdalmat okozni. A Wildstorm eredeti története 81. helyen áll a legjobb képregények százas toplistáján. Korábban mi is megírtuk, hogy Cruise producertársa, Paula Wagner leköszönt a United Artist stúdiófőnöki posztjáról, mert a Robert Redford rendezte Gyávák és hősök forgalmazása 30 millió dolláros veszteséggel zárult. Korábban az 57 millióból forgatott Elizabethtown, aminek a producere volt, csak 26,8 milliót hozott Cruise-nak. (Cinematrix)

Veszélybe került a Watchmen bemutatója…

…mert a bíróság szerint megalapozott a 20th Century Fox keresete, amiben az áll, hogy Alan Moore képregényének filmes jogai egy 1991-es és egy 1994-es szerződés értelmében náluk vannak. A Warner Bros még az év elején kiutalt 120 millió dollárt Zack Syndernek a film elkészítésére, aminek tegnapig még a március 3-i bemutatója is biztosnak tűnt. (Cinematrix)

Vita a Wolverine körül

A jelek szerint a Fox alelnöke, Tom Rothman rendezőnek hiszi magát és folyamatosan beleszól az X-Men Origins: Wolverine munkálataiba. Jelenleg a film képi világán megy a vita a rendező, Gavin Hood és közte.
Bizonyára sokan átélték már azt, amikor a főnök mindent jobban tud, mint az, aki épp a kijelölt feladaton dolgozik. Gavin Hood rendező erről bizonyára könyvet tudna írni, hiszen a Fox alelnöke, Tom Rothman folyamatosan az X-Men Origins: Wolverine körül sompolyog.
Ez talán kicsit bulvárnak hathat, ám az már nem, ha kettejük „veszekedése” miatt késik a film. Jelenleg ugyanis nem eldöntött, hogy milyen legyen a képi világ. A rendező szerint egy sötétebb stílusú filmet kell készíteni komor hangulattal, míg az alelnök egy vidámabb tónusú mozit akar látni, mert szerinte ezzel a rajongókon túl más közönséget is meg lehetne nyerni.
Rothman egyébként odáig ment a kotnyeleskedésben, hogy Hood távollétében egy díszletet teljesen átfestetett és úgy vetette fel a jeleneteket, amitől a rendező teljesen kikészült. A film elvileg 2009 májusában jelenik meg. (sg.hu)

A folytatásban: nem használt Incredible Hulk és TDK poszterek!

Oldalak: 1 2 3