Filmhírcsomag v2 10.8

Megtorló, Thor, Fenegyerek, Amerika Kapitány, Superman, X-Men, Hancock, Max Payne (!?) és TDK, egy kicsit másképp! ;)

Beindult a Punisher: War Zone hivatalos honlapja, lehet rajta csemegézni ezt-azt a filmmel kapcsolatban:

Hamarosan a mozikba kerül a Max Payne játék filmváltozata is, melynek bár nincsenek képregényes gyökerei, a honlapon mégis található egy interaktív “graphic novel”, mely a kezdeteket mutatja be:

Ha megnézed, sosem fogod tudni a Toy Story-t úgy nézni ahogy eddig: The Dark Knight Trailer Recut – Toy Story 2

Marvel amerikai filmpremier tervek:

  • Iron Man 2 (2010 május 7.)
  • Thor (2010 július 16.)
  • The First Avenger: Captain America (2011 május 6.)
  • The Avengers (2011 július 15)
  • Iron Man 3 (Nincs dátum)

Amerika kapitány története

Végre kiderült, pontosan miről is szól majd az Amerika kapitány mozifilm. Amint azt várni lehetett, a sztori a kezdetek kezdetétől mutatja be az egyik legismertebb szuperhős kalandait.
A Production Weekly legújabb számában jelent meg a szinopszis, melyet azonban tessék komoly fenntartásokkal fogadni. Az egész ugyanis úgy hangzik, mintha a Marvel hivatalos karakter bemutatóját olvasnánk. Ám ha mégis ez a hivatalos sztorivázlat, akkor a készítők szinte szóról szóra követik a képregényben történteket, ami nagyon pozitív.
Steve Rogers egy nagyon szegény családban nőtt fel és a nácik európai ténykedését látván úgy döntött, beáll a seregbe és felveszi a harcot ellenük. Ám gyenge testalkata miatt katonai szolgálatra teljesen alkalmatlannak tartották és elutasították. Chester Phillips tábornok azonban felajánlotta a fiúnak, hogy részt vehet egy Újjászületés Hadműveletnek nevezett kísérletben.
Hetekig tartó kísérletezés végén a kutatást vezető Reinstein professzor beadta Rogersnek a titkos szérumot, melynek hatására izomzata és intelligenciája is hatalmasat fejlődött. A három hónapos kiképzés végén Amerika kapitány névvel megkapta első küldetését, melyben felavathatta elpusztíthatatlan pajzsát is.
Jelen pillanatban ennyit tudni a hivatalosan The First Avenger: Captain America címet viselő produktumról. A bemutató 2011. május 6-ra esik. (sg.hu)

Kenneth Branagh is képregényt adaptál

Megannyi Shakespeare-feldolgozás után újabb műfajt készül meghódítani Kenneth Branagh: a Variety információi szerint ő is beáll a képregényfilmesek táborába, és ő rendezi a Thor készülőben lévő filmváltozatát. Branagh a Torta és a Csillagpor direktorát, Matthew Vaughn-t váltja a poszton , akit sokáig emlegettek potenciális kiválasztottként, noha szerződést nem írt alá.
A Mark Protosevich forgatókönyvéből készülő mű a Vasemberrel bemutatkozott Marvel Studios műhelyében készül; a cég ezzel folytatja azt a jól bevált gyakorlatot, melynek keretében más környezetből, művész(ibb) filmek világából érkezett rendezőket bíznak meg képregényfilm rendezésével – ilyen volt a Vasembert dirigáló Jon Favreau, a Batman-eket jegyző Christopher Nolan, és ezt a tábort erősíti a két éve Oscar-díjat nyert dél-afrikai rendező, Gavin Hood is, aki hamarosan befejezi a jövő nyáron mozikba kerülő Wolverine utómunkálatait. Érdekesség, hogy a Marvel nem olyan rég még pont az ellenkezőjével kísérletezett, mikor Ang Lee Hulk-ját a lehető legjobban felejteni és felejtetni igyekezve, az akciófilmes Louis Leterrier-t bízták meg a folytatással; az eredmény azonban nem őket igazoltra, hiszen az új feldolgozás csaknem pontosan annyi pénzt hozott, mint elődje. Branagh kiválasztása ezzel együtt talán mégiscsak meglepő, hiszen akciójelenetet eddig egyedül debütálásában, az 1989-es V. Henrik-ben rendezett. (odeon.hu)

Fenegyerek 2 – Ben Affleck nélkül?

A hírek szerint a Daredevil – A Fenegyerek második része az elsőben a főszereplőt alakító Ben Affleck nélkül forog majd. A stúdió szeretné a Hulkban már bevált módszert alkalmazni és úgy forgatják le a második filmet, mintha az első nem is létezett volna.
Korábban egy összegzés során megemlítettük, hogy a Fox távoli tervei között szerepel a közepes sikert aratott Daredevil – A fenegyerek folytatása, melyben anno Ben Affleck alakította a vak szuperhőst. Nos, a héten a stúdió vezérigazgató-helyettese, Tom Rothman ezt egy interjújában meg is erősítette.
“Komolyan gondolkodunk egy Daredevil – A fenegyerek újrakezdésen” – kezdte Rothman. “A hihetetlen Hulk megmutatta, hogy ha valóban jól dolgozol, akkor a közönség megadja neked azt a bizonyos második esélyt. De ott van a Christopher Nolan első Batman-filmje is, mely bebizonyította, hogy csinálhatsz előtte gyatra Denevérember-mozikat és még hibázhatsz is. De a megfelelő kreativitással és türelemmel újrakezdheted az egészet.”
“Hogy a Daredevil – A fenegyerek is olyan sötét tónusú lesz? Nem tudom, de egy olyan kvalitású rendezőre lesz szükségünk, mint Nolan. Ha nem találjuk meg az illetőt, akkor nem folytatjuk. Csak úgy heccből nem forgatjuk le a folytatást.”
Időközben az a hír ütötte fel a fejét, miszerint az újrakezdéshez egy új színész is dukál – pont, mint A hihetetlen Hulk esetében. Vagyis jelen állás szerint nem Ben Affleck lesz Daredevil. (sg.hu)

Lex Luthor biztosan visszatér

Miután a Warner Bros. a teljes újrakezdés mellett döntött, nem lehetett tudni, hogy a Superman visszatér készítői közül ki érkezik vissza a következő filmben. Nos, Kevin Spacey szereplése ma véglegessé vált.
Amint arról már mi is beszámoltunk, a Warner Bros. A sötét lovag eszméletlen sikerét követően úgy döntött, hogy másik ismert szuperhősét, Supermant is kiveszi a csillogó-villogó közegéből és egy jóval sötétebb tónusú folytatást készít hozzá. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy a Superman visszatér stábjából ki bukkan fel a Superman: The Man of Steel című következő részben is.
Ma azonban biztossá vált, hogy a Lex Luthort alakító Kevin Spacey biztosan ott lesz a folytatásban. Ezt maga a színész árulta el a The Belfast Telegraph oldalán. A másik két fontos résztvevő – név szerint a rendező Bryan Singer és a Supermant alakító Brandon Routh – viszont jelen állás szerint kimarad a következő kalandból. (sg.hu)

Újabb részletek a 300 folytatásról

Egy film anyagi sikere nem mindig jár együtt a nézők folytatás iránti vágyával – elég csak visszagondolni, hogy mekkorát hasalt annak idején a Bárgyilkos a szomszédom vagy a Csak egy kis pánik második része – azonban a 300 esetében lehet, hogy a rajongók lincselték volna meg a stúdiót, ha nem folytatja a filmet.
A 300 2007 egyik legsikeresebb filmje volt, mely mondhatni új irányzatot indított el Hollywoodban, hiszen a hírek szerint egyre több, számítógéppel animált, zöld hátterek előtt forgatandó produkciót fog kiokádni magából az álomgyár.
Ezek egyike a 300 2, vagyis a 300 második része lesz, mely filmről az eredeti rendezője, a most a Watchmen: Az őrzőket dirigáló Zack Snyder beszélt részletesen az IESB-nek. A folytatás története a thermopülai és a plataiai ütközet között fog játszódni és Diliosz (David Wenham) lesz a narrátora, aki az újabb ütközetre készülő új spártai harcosoknak mintegy lelkesítés gyanánt meséli el Leonídász történetét. Frank Miller jelenleg is írja és rajzolja az idehaza nyomtatásban is megjelent képregény (vagy inkább grafikus novella) második részét, mely elkészültével megkezdődhet a forgatókönyv írása. (sg.hu)

Hancock 2: Előkészületben

Döbbenetes módon talált egymásra Hollywood és a közönség, hiszen újabb és újabb kasszasikerek eredményeznek folytatásokat, mely révén a producerek is elégedetten lapogathatják pénztárcájukat és egymás vállát.
A bevételi adatokból világosan látszik ugyanis, hogy a nézők a feldolgozásokra és a folytatásokra váltanak jegyet, hiszen az idei év eddig legsikeresebb 15 filmjéből, ha eltekintünk az animációs versenyzőktől, csak két eredeti ötlet alapján készült alkotás található. És ha már a közönséget nem érdeklik az eredeti filmek, Hollywood a kedvükben fog járni a folytatásokkal.
Az idei két eredeti sikerfilm egyike a Hancock, és ahogyan azt már kritikánkban is írtuk, elképzelhetetlen, hogy ne kapjon folytatást, főleg, hogy a szuperhős-műfaj ezt szinte meg is követeli.
Természetesen még nincs semmi hivatalos említés róla, de több helyről is megbízható forrásokra hivatkozva állítják, hogy a Sony szép csendben elkezdte tervezni a Hancock 2-t, amely története az alapfilm ismeretében több irányba is tovább vihető, de ugyanúgy családi film marad, mint az első rész. (sg.hu)

X-Men Origins: Magneto infók

Miközben szép lassan közeledik az X-Men Origins: Wolverine hivatalos premiere, addig Aaron Sims, a Magnetóról szóló mellékág karakterdizájnere elcsepegtetett pár érdekességet a fémek uráról.
Wolverine mellett az X-Men-franchise másik alakja, Magneto is megkapja a maga saját “eredetfilmjét”. Mivel azonban Farkas kalandját tartotta fontosabbnak a Fox, így napi szinten mindenki arról beszélt, a fémek ura pedig kicsit háttérbe szorult.
Ám a héten az X-Men Origins: Magneto karaktereiért felelős Aaron Sims nyilatkozott a filmről, melyre sajnos még legalább két évet várnunk kell. Először is a sztori az első részben megkezdett történetet veszi fel, vagyis Magnetót a nácik egy táborba zárják, ahol kiderült, mire is képes. A film Magneto fiatal korát mutatja be és természetesen rajta kívül még számtalan más mutáns is felbukkan a sztoriban.
Charles Xavier biztosan ott lesz, hiszen a prof fontos szerepet játszott a fiatal Eric életében. Sims azt is elárulta, hogy a film nagyon sötét tónusú lesz és rengeteg halál és szenvedés lesz benne. Sajnos még elég sokat kell rá várnunk, hiszen Sims először a Zöld Lámpást készíti el, míg a rendezőnek kiszemelt David Goyer A láthatatlan ember, SupeMax és Baltimore, or The Steadfast Tin Soldier and the Vampire című filmeket forgatja le előbb. (sg.hu)