Filmhírcsomag v2 10.18

Hírhalom dolgozós szombat módra…

Pók, Denevér, Cowboy:

Sam Raimi azt szeretné, ha Kirsten Dunst mégis elvállalná Mary Jane szerepét a Pókember 4-ben. “Nem tudom nélküle elképzelni a filmet, nagyon fontos a karaktere” – nyilatkozta a rendező, aki azt is elmondta, hogy az új ellenfél valószínűleg a Gyíkká átalakuló Dr. Connors lesz. A főszereplő továbbra is Tobey Maguire lesz, a többi szereplő még bizonytalan. A Pókember 4 forgatókönyvét James Vanderbilt írja, a film 2011-ben kerülhet a mozikba. (index.hu)

Egy újabb Batman-pletyka: lehet, hogy Christopher Nolan harmadik Denevér-filmjében a sorozatok világából érkező Rhona Mitra lesz a Macskanő (ő egyébként az Underworld farkasemberes folytatásában is szerepel majd). Legutóbb Cher neve került szóba, mint feslett és kiégett Macskanő, de biztosan szóba kerül még pár név a februári forgatásig. Christopher Nolan továbbra sem adott ki hivatalos nyilatkozatot a trilógia záródarabjáról. (index.hu)

Bár szerződést még nem írt alá, Josh Brolin lesz a zombiarcú cowboy a Jonah Hex című képregény-westernben, írja a Variety egy Warnerhez közeli forrásra hivatkozva. A 2010-ben mozikba kerülő filmet Mark Neveldine és Brian Taylor írja és rendezi, ők hozták össze két éve a Cranket is. Jonah Hex, a cinikus vadnyugati fejvadász 1972-ben bukkant fel az All-Star Western című képregénysorozatban, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend (többek között amiatt, hogy sok hasonlóságot mutat Clint Eastwood Dollár-trilógiájának főhősével). (index.hu)

Don Cheadle lett Vasember társa

Terrence Howard egyeztetési problémákra hivatkozva nem vesz részt a Vasember második részében, helyét Don Cheadle veszi át.
Van egy jelenet a hazánkban bukott, de Amerikában kirobbanó sikert arató Vasemberben, mely rajongók millióinak szívét dobogtatta meg. A Terrence Howard alakította Jim Rhodes ránéz Stark régi ruhájára és csak annyit mond: “Majd legközelebb”. A képregényrajongók ugyanis tudják, hogy Rhodes később magára ölti a ruhát és ő lesz War Machine, miután Stark alkoholista életmódja miatt nem képes hősködni.
Ám a jelek szerint Howard számára nincsen legközelebb. A Marvel Studios közleményben tudatta a nagyvilággal, hogy Terrence Howard magas gázsiigénye miatt megváltak a színésztől és helyére már le is szerződtették a Tripla vagy semmi egyik szereplőjét, Don Cheadle-t.
Rhodes karaktere a folytatásban nagyobb szerepet kap, legalábbis a forgatókönyvíró Justin Theroux elmondása szerint. A folytatásban a rendező Jon Favreau mellett Robert Downey Jr. és Gwyneth Paltrow is visszatérnek. (sg.hu)

Lecserélték Vasember legjobb barátját, Terrence Howard helyett Don Cheadle játssza Jim Rhodest a második részben. A váltás azért is érdekes, mert Rodes a folytatásban sokkal nagyobb szerephez jut, előbb kölcsönveszi Vasember páncélját, majd War Machine néven válik belőle szuperhős. A Marveltől nem nyilatkoztak a cseréről, de név nélküli források szerint Terence Howarddal pénzügyi viták miatt nem sikerült megegyezni. (index.hu)

Hulk gonosz lesz?

A legújabb hírek szerint a már régóta tervezgetett Bosszú angyalai film gonosza a nemrég magát immáron másodszor a mozikban kitomboló Hulk lesz.
A Marvel Studios nem szórakozik sokat és szuperhősök tömkelegét óhajtja ránk zúdítani – amit mi hősiesen tűrünk. A legérdekesebbnek azonban a Thort, Vasembert és az Első angyal: Amerika kapitányt összehozó a Bosszú angyalai mozifilm tűnik a legérdekesebbnek, melybe bevonják még A hihetetlen Hulkot is.
Ám Mark Fergus forgatókönyvíró elmondása szerint a zöld óriás nem a jó oldalon harcol majd. “Senki nem akarja, hogy tíz keménytökű jófiú harcoljon egymás mellett. Hol van ebben a móka? Ám az, amikor barátok vagy szövetségesek, kollégák egymás ellen fordulnak már más téma. Lehet ez szerelem vagy félreértés miatt is.”
A képregényekben Hulk szinte már minden szuperhőssel összeakasztotta a bajszát, így nem lesz idegen egy félreértésen alapuló Angyal-ellenesség. Ráadásul két mozifilmje is volt már, így az eredetével abszolút nem kell foglalkozni. A hihetetlen Hulk végén pedig a Robert Downey Jr. alakította Tony Stark épp Hulk miatt keresi fel Ross tábornokot.
A bosszú angyalainak bemutatója csak valamikor 2011-ben esedékes.

Sorozat az új Rózsaszín Párducból

Miközben sokan azon keseregnek, hogy milyen pocsék filmet sikerült összehoznia Steve Martinéknak a klasszikus rajzfilmsorozatból, pár hónap múlva itt a második rész, sőt jövő ilyenkor már a tévében is nézhető lesz az új generáció.
Szerencsére az élőszereplős mozit követően a Rózsaszín párduc ismét animálódni fog és a Cartoon Network-ön fog feltűnni 26 részben, vagyis sorozat egy teljes fél éven át fogja kiszolgálni a macskaféle rajongóit.
Persze a trendeknek megfelelően a Rózsaszín párduc is némi kozmetikázáson megy majd keresztül és más animációs sorozatok oly sikeres fiatalítási kísérletei nyomán, a főhős tinikorszakának kalandjairól fog tudósítani az új sorozat Pink Panther & Pals címmel. (sg.hu)
Jobbra a második film legújabb posztere!

Új poszterek:

The Spirit

The Punisher 2.