Filmhírcsomag 9.7

Bale nem kér az Igazság Ligájából, Tom Welling lesz Superman, A tetovált ember illusztrációi megint mesélni fognak, valamint Thor, Hulk és a G.I.Joe…

Nem Morgan Freemant temetik el a The Dark Knightban, írja a slashfilm.com. A forgatáson járt rajongókat hetek óta foglalkoztatta, kit láttak a félig nyitott koporsóban, most végre kiderült az igazság. Lucius Fox helyett egy másik színesbőrű szereplőtől, Loeb főkapitánytól (Colin McFarlane) vettek búcsút a gothami előkelőségek. Gorodon (Gary Oldman) valószínűleg a temetés után lesz kinevezve rendőrfőnökké, hiszen a képregénysorozatban már régóta ebben a rangban várja Batmant a háztetőn. (Cinematrix)

Bale nem kér az Igazság Ligájából

Hamarosan bemutatásra kerül Chirstian Bale és Russell Crowe főszereplésével Ben Wade és a farmer remake-je, melynek a minap tartották a hivatalos sajtótájékoztatóját. A rendezvényen részt vett a Batman – Kezdődik! sztárja is, így a Superhero Hype! kapva kapott az alkalmon, hogy megkérdezze Bale-től, mint hivatalos Batmantől, hogy eljátszaná-e ezt a szerepet a Warner Bros. hamarosan aktuálissá váló mozijában, az Igazság Ligájában is. A Dark Knight sztárja habozás nélkül azt válaszolta, hogy nem.
A site-nak továbbá sikerült megszólaltatni az X-Men – Az ellenállás vége egyik főszereplőjét, Ben Fostert, akitől szintén a szerepéhez kötődő projektre kérdeztek rá. Az Angyal elmondása szerint nem tudja, hogy a szerepe milyen irányt fog venni a jövőben, de amennyiben felkínálnak neki egy jó forgatókönyvet, és a rendező is pontosan tudja, mit akar, akkor ismét beleugrik a szárnyaló szerepbe. (Mozinet)

Tom Welling lesz Superman

[ninja] Megtalálták Superman megformálóját a tervezett Justice League of America című filmben. A választás – miután Brandon Routh visszatutasította a felkérést – a Smallville sztárjára, Tom Wellingre esett, aki a sorozatban az ifjú szuperhőst alakítja.
Nemrég beszámoltunk róla, hogy Ryan Reynolds kapta Villám szerepét a tervezett Justice League of America című képregényfilmben. A producerek szerették volna, ha a csapat másik két tagját a róluk készült filmek főszereplői alakítanák. Ám Christian Bale Batman, Brandon Routh pedig Superman szerepét visszautasította.
A producerek rögtön elkezdték a kutatást és végül megtalálták az egyébként abszolút kézenfekvő megoldást. A hazánkban is látható Smallville című sorozat ugyanis az ifjabb Acélember kalandjait mutatja be Tom Welling főszereplésével, akire már így is ráragadt a karakter. A készítők így fogták és felkérték a fiatal színészt Superman szerepére, aki szinte rögtön igent mondott.
Welling eddig nem igazán tudott átütő sikert produkálni a filmvásznokon. Mellékszereplőként több kisebb sikert is elért (Tucatjával olcsóbb 1-2), ám legutóbbi főszerepe, a nagyon félresikerült A köd feldolgozása csúnyát hasalt. Reméljük „hazai pályán” sikeresebb lesz.
A filmről egyébként két dolog derült még ki. A bemutató 2009 végén lesz és alaposan meg lesz tűzdelve CGI-effektekkel. A héten felröppent a hír, miszerint az egész film a Final Fantasyhoz hasonlóan „motion capture” technológiával készül, ám ezt azóta meg is cáfolták. (sg.hu)

A tetovált ember illusztrációi megint mesélni fognak

[ninja] A 300 rendezője, Zack Snyder újból elővezeti A tetovált embert (The Illustrated Man). Az 1969-es, első filmváltozat alapja Ray Bradbury azonos című novellagyűjteménye volt, mely 18 elbeszélést tartalmazott, és mely először 1951-ben jelent meg.
A címszereplő férfi testét szinte teljes egészében tetoválások fedik, melyeket egy, a jövőből érkezett nő készített. A könyv névtelen narrátora véletlenül találkozik a tetovált emberrel, és beszélgetésük alatt megelevenednek ezek az “élő illusztrációk”, hogy egy-egy önálló történetet mondjanak el, melyek mindegyike a közeli vagy távoli jövőben játszódik, és melyek visszatérő témája – mint az írónál oly sokszor – az emberiség lehetséges sorsa, illetve a technikával való konfrontáció.
A korábbi filmfeldolgozás Jack Smight rendezésében készült, ebben az akkor házasságuk utolsó évében járó Rod Steiger és Claire Bloom volt a főszereplő, és a kerettörténeten kívül három epizódot dolgozott fel (ezek: Gyerekszoba (The Veldt), Esik az erső, egyre esik (The Long Rain), és A világ utolsó éjszakája (The Last Night of the World). A szerző Bradbury egyébként meglehetősen elégedetlen volt ezzel az adaptációval. Snyder állítása szerint elsősorban az eredeti műből kíván kiindulni, nem a filmből, de az még kérdés, hány történetet, és melyeket kíván újból elmesélni. A forgatókönyvet Alex Tse írja, aki a direktor jelenleg előmunkálatok alatt álló, Alan Moore képregényéből készülő Watchmen-jének szkriptjét is jegyezte. A forgatás megkezdésének időpontja még nem ismert, ám arra valószínűleg legkorábban csak 2008 második felében kerül sor. (Odeon)

Van benne spiritusz

Bizonyára már sok képregény-rajongó várja tűkön ülve, hogy bemutassák végre Frank Miller első önálló rendezését, mely nem más lesz, mint a Will Eisner comics-ából készülő A Szellem (The Spirit). Ám amíg ez a perc el nem jő (ami a forgalmazó naptárában 2009-et jelent), a megszállottak kénytelenek beérni a film most közzétett plakátjával, amit itt és most első kézből van szerencsénk prezentálni. A poszter egyetlen vonásában sem titkolja, hogy a Sin City hangulatát és stílusát veszi alapul, s ismerve Miller világát, nem kizárt, hogy maga a produktum is hasonló világot fog tükrözni.

Eisner 1940-ben debütált sorozatában egy magánnyomozót, Denny Coltot ismerhetünk meg, aki megrendezi saját halálát, hogy a törvényt megkerülve, az éj leple alatt tegyen igazságot a bűnös városban, Central City-ben. S mint minden comics-ban, a film noir és a dráma jegyében megfogant képregényben is akad egy főellenség, aki ezúttal nem más, mint a maszk mögé bújt Octopus, akinek nem kisebb célkitűzése van, minthogy az egész várost az irányítása alá vonja. A címszerepet a Beavatásból és a Férjhez mész – mert azt mondtam-ból ismert Gabriel Macht formálhatja meg, ádáz ellenségét pedig a nagyon cool Samuel L. Jackson. Macht ezen túl még egy másik, szintén papírlapokból adaptál moziban, a Whiteout-ban is érdekelt. (Mozinet)

Nagy mennydörgés közeleg!

A Marvel Studios az elmúlt években gőzerővel dolgozott azon, hogy a gyöngyvászonra adaptálja hőseit (A fantasztikus négyes, A szellemlovas, Pókember), s ez a lelkesedés a cég részéről a közeljövőben sem fog apadni, hisz tucatnyi világmentőjéből hamarosan egy újabb közkedvelt comics-figurát, Thor-t láthatjuk majd emberi formában domborítani. A nagy kérdés, ami a projektet kissé hátráltatta, hogy ki lehet a legalkalmasabb a film megrendezésére, ám erre a kérdésre is végre valahára megszületett a válasz: Matthew Vaughn lesz a szerencsés kiválasztott a feladatra. Az 1962-ben debütált szőke hajú, kalapáccsal igazságot osztó – akinek neve a skandináv-germán mitológiában egyebek között vihart és mennydörgést jelent – hőstetteiből Mark Protosevich (I Am Legend) készít forgatókönyvet. A stúdió tervei szerint már idén télen megindulnak a mozi előkészületei. A Ravasz, az Agy, és két füstölgő puskacső producerének, illetve a Torta rendezőjének pályafutása során ez lesz a második alkalom, hogy egy képregény-adaptációval bízzák meg: első felkérése az X-Men – Az utolsó ellenállás volt, ám azt Matt személyes okokra hivatkozva le kellett mondania -reméljük ezúttal végre szembenéz Stan Lee univerzumának egyik legellenálhatatlanabb izompacsirtájával. (Mozinet)

Norton joker lett a Hulkban

Edward Norton nem kis meglepetést okozott az idei San Diego Comic Con Fesztivál látogatóinak, amikor bejelentette, hogy teljes egészében egymaga írta az új Hulk forgatókönyvét. A hírtől persze nemcsak a képregény-rajongóknak nyílt tágra a szemük, hanem a sajtónak is, hisz nem is olyan rég még arról tudósíthattak, hogy a The Incredible Hulk szkriptjét Zak Penn jegyzi. A talányra a The Los Angeles Timesnak sikerült választ találnia: ” A Marvel felkérte Pennt, aki egy év alatt írt is három változatot. 2007 nyarán Penn aztán kilépett a projektből, hogy népszerűsítse saját moziját, a The Grand-et, de a stúdió és a rendező, Louis Leterrier (A szállító) úgy érezték, hogy a kész anyagon elkélne még némi munka. Mikor Norton megjelent áprilisban, hogy egyeztessen a filmbeli szerepéről, Bruce Banner-ről, a film már zöld utat kapott, s csak három hónap volt vissza a forgatás kezdetéig. Nortonnak erős íz írói vénája, és a filmhez adott olyan ötleteket, melyek minden aspektusból elkülönülnek Ang Lee 2003-as verziójától, körülbelül annyira, mint a Batman – Kezdődik! vagy a Casino Royale. Így aztán Ed kezdeti alkuja a fizetést illetően némileg megváltozott, mivel már nemcsak mint színész vett részt a produkcióban, hanem mint írói is.” Penn eközben a Marvel egy másik nagy költségvetésű produkcióján, a The Avengers-en dolgozik. (Mozinet)

Megtörtént a nagy választás

A Paramount Pictures hosszas vajúdás után végre megtalálta azt a személyt, aki ledirigálhatja a G.I. Joe filmváltozatát. Ez az illető pedig nem más, mint a Van Helsing, A múmia-széria rendezője, Stephen Sommers. A Hasbro játékfiguráiból készülő élőszereplős mozival kapcsolatban már számtalan filmest szóba hoztak, míg végül eljutottak a tömegfilmek egyik keresztes lovagjához. „Nem ugrottam volna bele ebbe épp a legutóbbi Hasbro-Transformers kötelék miatt. Emlékezzünk csak, a Karib-tenger kalózai óriásai siker volt, Az elvarázsolt kastély viszont a nem annyira” – tette hozzá Sommers. A stúdió persze nem érte Sommers felbérelésével, hisz a történetben egyéb változásokat is kieszközt: felkérte például Stuart Beattie-t (Collateral – A halál záloga, A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka), hogy amilyen gyorsan csak lehet, kanyarítson egy újabb forgatókönyvet. A nagy mozi Lorenzo di Bonaventura, Bob Ducsay produceri felügyelete alatt fog elkezdődni.

„Az a tapasztalatom a közkedvelt karakterekkel kapcsolatban, hogy a tartalomnál sokkal fontosabb a hozzáállás és a hangvétel. A Paramount nagyszerű üzletet kötött azzal, hogy bizalmat szavazott Sommers-nek, és producerekként az a feladatunk, hogy felkaroljuk ezt és februárban nekifussunk. A karakterek és a világ iránti szenvedélye meggyőzte a stúdiót, hogy ez valami olyan volt, aminek nem állhattak ellen” – büszkélkedett di Bonaventura a frissen megszerzett rendezővel kapcsolatban. (Mozinet)