Filmhírcsomag 9.18

Rozsomákról, Magnetóról, Jokerről, az új(abb) Batmanről és egy kicsit a Hősökről is…

Rozsomák nem tombolhat egyedül

Hugh Jackman segítőtársat kap a készülő Wolverine-ben: Gambit, a robbanó kártyákat dobáló tolvaj csillapítja majd le a verekedős mutánst. Rozsomák (az X-Men filmekben ki tudja miért: Farkas) önálló mozija azt az időszakot mutatja be, amikor Logan még a kanadai kormány ügynöke volt, és az „X-fegyver projekt” során minden csontját törhetetlen adamantiumra cserélték. Ugyanebben a katonai kísérletben turbózták fel Rozsomák örök ellenfelét, Kadrfogút is, így most végre megtudhatjuk, tényleg egy balul sikerült berlini akció miatt lettek-e halálos ellenségek az egykori bajtársak.
Rozsomák eredettörténete a harmadik X-Men film sikere után kapott zöld utat. Rendezőnek a Tsotsiért díjakkal elhalmazott Gavin Hoodot kérték fel. A szereposztásról még nem sokat tudni, egyedül a Rozsomák fémkarmait beültető tudós kiléte látszik biztosnak, hiszen őt már az X-Men 2-ben is Brian Cox játszotta. A forgatás novemberben kezdődik Sydneyben, Bemutató valamikor 2009-ben. (Cinematrix)

Wolverine társakat, Magneto új nevet kap

Két, az X-Men franchise-ba tartozó filmről érkeztek új infók. Először is a Magnetóról szóló film X-Men: Origins címmel fut majd a mozikban, Wolverine pedig mutánstársakat kap majd.
Sokszor beszámoltunk már arról, hogy Magneto és Wolverine külön filmben is visszatérnek majd a mozikba, ám ma újabb infók láttak napvilágot a két alkotásról. Kezdjük a gonoszabbikkal. A Magneto elvileg a vasak urának fiatalkoráról szól, ám a legújabb hírek szerint a már elkészült forgatókönyvet a Fox kidobta az ablakon és egy teljesen új sztorit iratnak.
Ezzel egyidejűleg a cím is megváltozott. Szóval mostantól Magneto helyett az X-Men: Origins címen keressük a filmet. Ráadásul a stúdió a Wolverine-film kapcsán is kiszivárogtatott egy jó hírt. A Farkas ugyanis Kardfog mellett újabb mutánst kap a filmbe.
Az új szereplő pedig nem más, mint sokak kedvence, Gambit. A Fox ennél többet nem árul el. A Wolverine forgatása novemberben kezdődik, a bemutató valamikor 2008-ban lesz. (sg.hu)

Heath Ledgerbe semmi empátia nem szorult

Javában zajlik a Batman: Kezdődik! folytatásának, a The Dark Knight-nak a forgatása, de eddig inkább csak rajongói fotók és megerősítetlen pletykák terjedtek az interneten, az alkotók és szereplők nemigen nyilatkoztak a készülő filmmel kapcsolatban. A Jokert, Batman (Christian Bale) új főellenségét alakító Heath Ledger azonban megtörte a hallgatást a velencei filmfesztiválon, ahol egy rövidke videóinterjúban mesélt arról, hogy milyen az őrült gonosztevő bőrébe bújni: „Egyértelműen Joker megformálása a legszórakoztatóbb színészi feladat, amit valaha kaptam. Ő egy teljesen kontrollálatlan szociopata, semmi empátia nem szorult belé, egy pszichotikus tömeggyilkos. Eszméletlenül élvezem a munkát, az élmény meghaladja minden előzetes várakozásomat.” Még sokat kell aludnunk ahhoz, hogy saját szemünkkel győződhessünk meg Joker gyilkos hajlamairól: a The Dark Knight jövő nyáron kerül a mozikba. (Origo)

Ryan Gosling az új Batman

Robert Sanchez, az IESB.net bloggere azt a fülest kapta, hogy Ryan Gosling (fotó) lehet a 2010-ben mozikba kerülő Justice League of America Batmanje. Az Igazság Ligája a DC Comics képregénybirodalom 1960-ban megalkotott szupercsapata; Superman, Batman, Wonder Woman és Flash fognak össze, hogy szembe szálljanak mindenféle gonosszal. Mivel Christian Bale a pletykák ellenére nem vállalta a Denevérember szerepét, a Warner most a huszonhat éves kanadait környékezte meg. Fontos infó még, hogy a film animáció, úgyhogy ha igaz is a hír, Gosling hangja lesz csak Batman, őmaga nem bújik szuperhőscuccba.

Tarantino magasról tesz a Hősökre

Hollywoodban, s talán az egész világon kevés, vagy talán nincs is olyan személy, aki napi szintű jártassággal bírna a mozgókép minden területéről, így többek között a játékfilmekben és a tévés sorozatokban. Eddig azt lehetett hinni, ebbe a szűk körbe tartozik a hetedik művészet nagy csodálója, Quentin Tarantino is, ám a The Sun értesülései szerint QT is egy halandó, s bizony neki is vannak elmaradásai: a lap nemrég arról számolt be, hogy a Grindhouse életérzés felidézésébe belebukott direktor azért csúszott le a Hősök című tv-sorozat egyik epizódjának megrendezéséről, mert nem nézi a sorozatot. A Tarantino így kommentálta a történteket: „Megpróbáltak felkérni, hogy készítsek el egyet. Egy részt se láttam abból a show-ból. Egyáltalán, mi a franc az a Hősök?” Quentin mentségére váljék, hogy az olyan, számára kedves műsorok, így a CSI: Helyszínelők, vagy a Vészhelyzet kapcsán nem mondott nemet a direktori szék betöltésére, sőt, egyik legnagyobb favoritjába, az Alias-ba pár éve még vendégszereplést is vállalt – persze hozzá kell tenni, nem egy Emmy- vagy Arany Glóbusz-díjra váltható megvillanások voltak. (Mozinet)