Filmhírcsomag 9.12

Az indexről kölcsönözve a Transformers 2-ről, a G I Joe-ról, a Robotech-ről, a Prédikátorról és Todd McFarlane terveiről…

Don Murphy, a Transformers producere fél a forgatókönyvírók, színészek és rendezők 2008 júniusára tervezett szrájkjától, ezért most sem nyilatkozott a Transformers 2-ről, csak annyit írt a donmurphy.net üzenőfalán: „ha már biztosan tudom, hogy viszontlátom az óriásrobotok második csatájába fektetett pénzt, akkor egyből jelentkezem”. Nem biztos ugyanis, hogy jövő májusra befejeződne a forgatás, hisz még el sem kezdődött.

Mégsem biztos, hogy meghívják Sheldon Lettich-et, a Véres játék és a Rambo 3 íróját is a készülő G.I. Joe film stábjába. „Pedig még a Warner stúdió keresett meg, és elhívtak a Hasbro játékfellegvárába is, Rhode Islan-re, ahol kaptam egy csomó GI Joe figurát” – panaszolta. A jogok azóta a Paramounthoz kerültek, így most kérdéses, hogy a végleges forgatókönyv felhasználja-e a bűnrossz Van Damme-filmek rendezőjének (a Véres játékon kívül még a Dupla dinamité is) ötleteit.

A stúdió megirigyelte a Transformers bevételeit, és gyorsan lecsapott a Robotech című animeklasszikusra. Ráadásul Tobey „Pókember” Maguire-t is meggyőzték, hogy csatlakozzon, igaz, egyelőre még nem tudni hogy a produceri teendők mellett vállalja-e főszerepet is. Azok kedvéért, akik nem ismerik a rajzfilmsorozatot, itt egy rövid gyorstalpaló: idegen űrhajó zuhan le egy csendes-óceáni szigeten. A benne talált fantasztikus technológia segítségével idővel már a Földlakók is képesek hatalmas harci droidokat építeni, amivel megvédhetik magukat a kitörni készülő intergalaktikus háborúban. Az óriásrobotokat természetesen őzikeszemű, nagymellű mangacsajok, és tüsi hajú tizenéves kölykök irányítják.

Robert Rodriguez szívesen megrendezné a Prédikátor-tévésorozat pilot epizódját. Ez félig jó, félig rossz hír. Jó azért, mert eddig Mark Stevenson Johnson, „a képregényfilmek Uwe Bollja” (a Szellemlovas rendezője) és Howard Deutch (a Még mindig bérgyilkos a szomszédom direktora) bábáskodtak a produkció fölött. Rossz hír amiatt, hogy Rodriguez a jelek szerint mindennel foglalkozik, csak a Sin City 2-vel nem. A Prédikátor (The Preacher) Garth Ennis és Steve Dillon kiváló felnőtt-képregénye (az első három rész már magyarul is kapható), amiben egy túlvilági hatalommal rendelkező pap, a bérgyilkos ex-barátnője, és egy ír vámpír utaznak át Amerikán, nyomukban a pap vérgőzös, fundamentalista családjával.

Todd McFarlane véres-erőszakos felnőttmesét készítene az Óz, a csodák csodájából, a saját játékfigurái alapján. A bábukészítő most az IGN-nek mesélt terveiről. Josh Olson, a History of Violence írója elkészült a forgatókönyvvel, már megvan a storyboard, a látványterv, a plakátok, és egy egész horror-Smaragdvárosra való játékfigura, ha kap 140 millió dollárt „összedobja” a filmet. A produkció iránt élénken érdeklődik Michael Bay is, úgy látszik a Transformers rendezője nem csak a sportkocsivá alakuló robotokat gyűjti, hanem McFarlane Movie Maniac-sorozatát is.