Filmhírcsomag 11.4

Élőszereplős film készül az Akirából?

Sok éve eltervezték már Hollywood-ban, hogy játékfilmes formában dolgozzák fel Katsuhiro Otomo 1988-as mangáját, illetve animéját, az Akirát. Még 2003 júliusában kapott szárnyra a hír, hogy James Robinson írja az új verzió forgatókönyvét, melyből aztán Stephen Norrington, a rossz emlékű A szövetség rendezője forgatta volna az adaptációt. A szándék aztán szép lassan elhalt, ám a Bloody Disgusting tegnapi információi szerint az ötlet nemrég ismét felmerült, és új erőre kapott.
A site bezsámolója szerint a Warner újból kedvet kapott a feldolgozáshoz, és a filmet még a nyáéri sztrájk előtt szeretnék leforgatni. Rendezőül a 29 éves ír Ruairi Robinson-t választották ki; a fiatalember 2001-es animációs rövidfilmjét, az Ötven százalék szürkét (Fifty Percent Grey) a következő évben Oscar-ra jelölték, tavaly pedig újabb – ezúttal hagyományos – rövidfilmet fogatott, a 7 perc hosszú Néma város-t (The Silent City), többek között Cillian Murphy közreműködésével – a két kisfilm itt, illetve itt tekinthető meg.
Mi ugya szkeptikusak vagyunk nem csipán a forrás hitelessége, hanem a rendező viszonylagos ismeretlensége, a rövidre vágott határidő, illetve a horribilis nagyságú költségvetés szükségessége miatt is. Mindenestre ha mégis film észülne az Akirából, Robinson a megfelelő embernek tűnik erre a kényes feladatra. (Odeon)

Pókember kivetette hálóját az új forgatókönyvíróra

Bár a Pókember 3 csalódott rajongókat és kritikusokat hagyott maga után, a 336 millió dolláros amerikai bevétel (amihez további 554 millió folyt be a világ többi részéről) kétségtelenül erős meggyőző érv volt a Sony számára, hogy ne rekesszék be a sorozatot. Teszik ezt annak ellenére, hogy a főszereplő Tobey Maguire mellett a rendező Sam Raimi is jelezte – hol finomabban, hol egyértelműbben -, hogy a következő filmben már nem venne részt. A stúdió ennek ellenére természetesen folytatni kívánja a franchise-t, sőt, már a forgatókönyvírót is kiszemelték: James Vanderbilt, a Zodiákus írója és a készülőben lévő X-Men spinoff, a Wolverine szkript-doktora jegyezné a negyedik részt. A producerek szerint is ráfér tehát a vérfissítés a szériára, és erről (valamint az idei film később beismert hibás koncepciójáról) az íróváltás mellett az is tanúskodik, hogy a kiszivárgott információk szerint hősünknek ezúttal csupán két ellenséggel kell megbirkóznia, a Venom-Homokember-Vészmanó triumvirátus után. A Sony emellett azért is választotta Venderbilt-et, mert kedvükre való az író karakterközpontú látásmódja, és egyértelműen a személyiségeket valamint a fordulatokkal teli történetet szeretnék előnyben részesíteni a trükkökkel és az akciókkal szemben.
Vanderbilt Alvin Sargent mellett azt a David Koepp-et is kiszorította, akit korábban már a producerek is leendő íróként emlegettek. Hogy a rendező, illetve a sznészek visszatérnek-e, egyelőre kérdéses. A Pókember 4 valószínűleg 2010 májusában debütál a mozikban. (Odeon)

Elindult a Pókember 4 projekt

Megkezdődtek a következő Peter Parker kaland érdemi munkálatai. A Pókember 4 sztoriját a Zodiákus, Kiképzőtábor és Az Amazonas-kincse írója, James Vanderbilt készíti. Ám sajna a héten zajlik Hollywoodban a forgatókönyvírók sztrájkja, így leghamarabb jövő héten folytathatják.
A Sony egy nem meglepő hírt tett közzé. Eszerint Sam Raimi vezetésével megkezdődtek a Pókember 4 előkészületi munkálatai. Azt azonban sehol nem írták, hogy Tobey Maguire és Kirsten Dunst visszatér-e ebben az epizódban is. Mondjuk ez szerintem nem kérdés, maximum a Sony kénytelen kicsit mélyebben a zsebébe nyúlni.
Nos, az első érdemi lépés megtörtén a projektben. Hosszú hónapok kutatása után a Sony rátalált a számukra megfelelő forgatókönyvíróra. A választásuk James Vanderbiltre esett, aki eddig mindössze öt film elkészítésében vett részt. A Darkness Falls egy közepes horror, a Kiképzőtábor egy thriller-bukta, az Amazonas-kincse egy popcorn-mozi, a Zodiákus egy bukott Fincher-mozi. Nem túl impozáns lista.
Persze, ahogy egy reklám is mondja: Ne ítélj elsőre. Szóval bízzunk benne, hogy a héten lezajlik a Hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja és hamarosan folytatódik a munka. A bemutatót egyébként 2009-re tervezi a Sony. (sg.hu)

Fincher ismét sorzatgyilkost üldöz

A Hetedik és az idei Zodiákus után David Fincher továbbra sem tud elszakadni a sorozatgyilkosok világától; következő filmtervének címe nemes egyszerűséggel A gyilkos (The Killer) és az azonos című francia képregény alapján készül. Az alapul szolgáló művet a Matz művésznevű Alexis Nolent írta és Luc Jacamon illusztrálta; a tíz füzetből álló sorozat első kötete 1988-ban jelent meg.
A történet főhőse egy profi bérgyilkos, akiben hirtelen megszólal a lelkiismeret hangja, és a viszzavonuláson kezdi törtni fejét – ezzel egy időben balszerencséjére egy megszállott nyomopzó is üldözőbe veszi. A forgatókönyvet Allesandro Camon írja, aki jelenleg Robert Ludlum A Chancellor-kéziratának adaptálásán dolgozik. A mű Brad Pitt cége, a Plan B Entertainment gyártásában készül majd, míg a forgalamazó a Paramount lesz.
Nem ez lesz azonban a következő darab, amit a rendezőztől láthatunk: Fincher már leforgatta a Benjamin Button különös esete (The Curious Case of Benjamin Button) című filmet, mely jelenleg az utómunkálatoknál tart, ám ez csak 2008 novemberében kerül az amerikai mozikba. (Odeon)

Angelina Jolie csontsoványan is lezúz mindenkit

Angelina Jolie anorexiás akcióhős lett a Wanted című filmben, és most itt a trailer kanyarodó pisztolygolyóval, Jézus-pózban lövöldöző James McAvoy-jal és a bérgyilkosvezért alakító Morgan Freemannel. Timur Bekmambetov új filmje Mark Millar azonos című képregényén alapul, és az eredeti történetben Fox (ő Jolie) feladata, hogy a céges alkalmazattok szürke életét élő Wesley Gibsonból (James McAvoy) igazi elitkatonát faragjon egy titokzatos bérgyilkos csapat, a Testvériség számára.
A történetről annyit még, hogy ebben az osztagban szolgált Wesley apja is, és a fiú, bár nem tud róla, örökölte az örege szívósságát és reflexeit, ezért a Testvériség vezetője (Morgan Freeman) kinevezi a köpenyes igazságosztókat módszeresen levadászó osztag parancsnokává. Ez a szuperhős-mészárolós szál most kimarad a trailerből, így egy robbantásokkal és lövöldözésekkel alaposan megpakolt látványmozit kapunk, passzos Mátrix-szerkóban akciózó Angelina Jolie-val, és vonatnak vágódó kocka-Ladával. Bemutató 2008 márciusában. (Cinematrix)
Az előzetes felül a Letöltések között megtalálható!

Eltűnt a töklámpás

A The Dark Knight egyik hivatalos honlapjáról, a WhySoSerious.com-ról eltűnt a denevérszájú töklámpás. Most egy üzenet olvasható Jokertől, amit a gyilkos bohócainak írt: a fényképdarabkákra kattintva olyan utasítások jelennek meg, mint például a “Ha már duplán látsz a Jabu’s-ban legurított italoktól, keresd a vörös falat!”. Aki éppen az adott amerikai nagyvárosban van, az instrukciók alapján egy betűt találhat, ezekből negyvenhetet egymás mellé rakva elolvashatja Joker újabb üzenetét. A játék nem lehet rossz – kár, hogy a Batman-stáb nem gondolt az európai rajongókra. (Cinematrix)

Selma Blair lehetne a gót kislánynak öltözött Halál

Neil Gaiman maga rendezi a saját Death képregénysorozatából készülő filmet, de a főszereplőt még nem választotta ki. “Régóta szeretném megkapni ezt a szerepet – mesélte a Hellboy 2 piromán ügynöknője, Selma Blair az etyeki forgatás szünetében az IESB.net munkatársának – Már az első Hellboy felvételeinél azt mondogatta mindenki, hogy úgy nézek ki, mint a Halál Neil Gaiman Sandman-képregényeiben.”
Ez persze még nem jelenti azt, hogy automatikusan Selma Blair kapja majd a szerepet. A színésznő 20 évesen a legjobb választás lett volna, de mivel idén tölötte be a 35-öt, sok Sandman-rajongó számára talán hiteltelen lenne, mint a lapos mellű tinilányként közöttünk járó Halál. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy Gaiman Guillermo del Toroval együtt akarja-e elkészíteni a Death: The High Cost of Livinget, vagy egyedül. A képregényíró tervei között három misztikus történet (Black Hole, Neverwhere, Interworld) szerepel, és Guillermo del Toro is be van táblázva egészen 2010-ig, többek között olyan ígéretes címekkel, mint egy Tarzan-remake vagy Az őrület hegyei. (Cinematrix)

Jön Flash, Green Lantern és az alulöltözött bombázó

Minden napra jut egy újabb dögös színésznő, aki esélyes Wonder Woman szerepére – ezúttal Megan Gale-t sorsolta a gép. A mandulaszemű bombázó eddig csak két filmben játszott (egy olasz éttermi komédiában és a Lopakodóban), de a Justice League of America producerei valószínűleg nem az eddigi szerepeinek listáját nézték a meghallgatáson.

A JLA néhány tagja önálló mozifilmben is megvillanthatja az otthon varrt jelmezét. A villámgyors Flash korábban már számtalan tévéfilmben és sorozatban szerepelt, a legfrissebb hírek szerint most David Dobkin, az Ünneprontók ünnepének direktora viheti vászonra a történetét, mivel a korábban kiválasztott rendező, Shawn Levy tíz filmet tervezett be a következő három évre, és kiszállt a produkcióból. A képregényfilmek világába a Penge 3-mal belekóstolt Ryan Reynolds arra számít, hogy ő öltheti magára a villámokkal díszített, piros maskarát.

Flash harcostársa, Green Lantern is külön filmet kap. A rendező az Everwood című sorozat író-producere, Greg Berlanti lesz. Aggodalomra azonban semmi ok, a 35 éves rendező saját bevallása szerint képregényolvasással töltötte a tinédzserkorát. A Green Lantern-füzetek ráadásul a kedvencei, mert itt a főszereplő egy hétköznapi ember, aki egy különleges gyűrűtől kapja a hatalmát, és egy csillagközi lovagrend tagjaként harcol a gonosztevők ellen. A zöldruhás igazságtevő már 1940 óta létezik, de a szintén nagypapakorú Denevéremberrel ellentétben eddig csak tévéfilmben és rajzfilmsorozatban szerepelt. (Cinematrix)

Oldalak: 1 2 3

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: