Filmes Pletykafészek (09/43)

Szokásos ollózott csokor, ezúttal Spider-Man, Dr. Strange, Crow, 30 Days of Night, Thor, Ghostbusters, X-Men és Transformers tartalommal…

Spider-Man

A Sony a Pókember 4 sikerétől teszi függővé a Venom-mozifilmet, azaz a gonosz, fekete pókruha külön történetét. Sam Raimi 2010 elején kezdi forgatni a negyedik részt, ami 2011. május 4-én kerülne a mozikba. A Sony csak ezután adna pénzt egy spin offra, de így legalább a Zombielanddel befutott forgatókönyvíróknak, Rhett Reese-nek és Paul Wernicknek lesz ideje összerakni egy normális sztorit.

“Nem volna rossz, mert ami a Batman-filmekben eddig történt, az nagyszerű, Christopher Nolan pedig egy géniusz” – idézi a 34 éves Charlize Theront az STV és a Digital Spy. Nolan, A sötét lovag rendezője viszont még mindig nem árulta el, kik szerepelnek majd 2011-es Batman-filmjében. Korábban voltak olyan pletykák, hogy Cher lesz az új film kiégett Macskanője, más újságok Angelina Jolie-ra vagy Rachel Weiszre adták volna a lakkruhát. Charlize Theron-rajongók legközelebb a The Road című posztnukleár scifiben láthatják a színésznőt. (via Cinemablend)

Sam Raimi, a Pókember-filmek rendezője azt nyilatkozta: már zajlanak a negyedik rész előkészületei, forgatni pedig márciusban kezdenek.
Arról is beszámolt, hogy még mindig nem készült el a forgatókönyv: „Gary Ross újabb és újabb terveken dolgozik. Tettem neki néhány megjegyzést, mire ő átírta az egész kéziratot, és ebben a percben is azzal foglalkozik.”
Raimi időközben szereplőket is talált: újra Toby Maguire ölti magára a piros-kék szerelést, és Kirsten Dunst is visszatér, hogy még egyszer utoljára(?) Mary-Jane legyen. Rajtuk kívül még Bruce Campbell jut nagyobb szerephez (ez azonban egyelőre nem biztos), és a csapatot erősíti az előző részek effektjeiért felelős, Oscar-díjas Scott Stokdyk is. (moziplusz.hu)

Bár a képregények világában kedvelt megoldás, ha egy szuperhős nemezise saját füzeteket, saját sorozatot kap, azonban a mozifilmeknél ez a megoldás még közel sem tett szert olyan népszerűségre, mint a rajzolt verziók esetében.
Talán a már régóta tervként emlegetett Venom-film lökést adhat bizonyos elképzeléseknek, melyek révén idővel a rosszfiúk és a főellenségek is saját történetet, saját filmeket kaphatnak.
A Zombieland egyik írója, Paul Wernick egy nyilatkozatában elmondta, hogy a Pókember-spinoffnak számító Venom-mozi még mindig eléggé korai stádiumban leledzik, ugyanis eddig hiába készült már két draft, két forgatókönyv-tervezet, a Sony még mindig nem döntötte el, hogy ha rábólint a filmre, akkor melyiket fogja vászonra vinni.
Újságírói kérdésre, miszerint a Venom-film kapcsolatban lesz-e a Pókember 4-gyel, Wernick elmondta, hogy erről nem beszélhet, hiszen a stúdió és a producerek majd a kiválasztott szkriptkezdemény után fogják kitalálni, hogy pontosan miképp is tálalják az egyik legádázabb Pókember-ellenségről szóló alkotást. (sg.hu)

Crow

Lesz új Holló mozifilm: a Penge rendezője, Stephen Norrington misztikus-dokumentarista stílusú rebootot akar, egy új karakterrel. “Alex Proyas szép, gótikus stílusban forgatta le az első filmet, én egy realisztikusabbat szeretnék” – nyilatkozta a Mania magazinnak. Az ötödik Holló 2011-re készülhet el. (index.hu)

30 Days of Night

Magyarországra még mindig nem érkezett meg a 30 Days of Night horror, pedig a folytatás forgatásához ma kezdtek hozzá. A sequel viszont csak dvd-n jelenik majd meg. Mia Kirschner játssza a vámpírok vezetőjét, Rhys Coiro pedig a férfi főhős lesz. Az első rész túlélője, Melissa George nem szerződött le a folytatásra, a karaktere viszont marad: bosszút tervez a vámpírok ellen és csatlakozik egy vérszívókra vadászó csapathoz. (index.hu)

Thor

Jude Law és Robert De Niro is benne lesz Kenneth Branagh 2011-es Thor-mozifilmjében. Az infót Matthias Schweighöfer német színész szivárogtatta ki egy interjúban. A címszereplő viharistent Chris Hemsworth alakítja (ő volt Kirk apja az új Star Trekben), a halandó szerelmét pedig Natalie Portman. Valószínűleg Samuel L. Jackson is felbukkan a filmben Fury ezredesként, hogy Thort is meginvitálja abba a szupercsapatba, amiről a Vasember és a Hulk végén beszélt. (index.hu)

Ghostbusters

Bill Murray a The Fantastic Mr Fox londoni premierjén beszélt a Szellemirtók 3-ról, elég szkeptikus a filmmel kapcsolatban. Amíg nem tesznek elé egy jó szkriptet, addig ő otthon játszik a snookerrel, mondja a színész. Egy nagyon jó szkriptért érezné úgy, hogy megéri elhagyni az otthonát. A második rész nem volt rossz, de mégsem volt annyira jó, mint az első. Azt szeretné, ha a harmadik tényleg jó lenne. (index.hu)

X-Men (Wolverine, Magneto, Deadpool)

“Imádom Hugh Jackmant és a többieket. Vissza akarok térni az X-Men filmekhez, a Fox stúdióval már tárgyalunk a részletekről” – nyilatkozta Bryan Singer Dél-Koreában egy filmfesztiválon. Az X-Men első és második részének rendezője 2006-ban már nem vállalta be a harmadik felvonást (Brett Ratner ugrott be helyette), inkább leforgatta a rajongók körében nem túl népszerű Superman visszatért. Ha Singer újra mutánsos filmet akar forgatni, a lehetőség adott: a 2010-es X-Men: First Classnak, a 2011-re ígért X-Men Origins: Wolverine 2-nek és a szintén 2011-es Deadpoolnak sincs még hivatalos rendezője. (index.hu)

Bryan Singer egy koreai filmfesztivál keretében jelentette be a nemzetközi sajtó előtt, hogy szívesen forgatna ismét a mutánsokkal: „Hugh Jackman nagyszerű. Az egész csapat nagyszerű. Nagyon jó lenne visszatérni hozzájuk.”
Singer rendezte az első két X-men-filmet, a harmadik részt azonban már nem vállalta el, így annak munkálatai Brett Ratnerre hárultak. A negyedik résznél ismét elfoglalhatja a rendezői széket – már ha jut rá ideje a Battlestar Galactica és az Excalibur mellett. Az X-men-sorozatot azonban a szívügyének tekinti, így mindent megtenne, hogy az ő kezéből kerülhessen ki a negyedik rész.
Lauren Shuler-Donner, az eddigi X-men-filmek producere azt nyilatkozta, szívesen látja viszont Singert a csapatban, pontos feladatáról viszont még nem döntöttek: Singer dúskál az olyan lehetőségekben, mint a sorozat negyedik része, az „X-men kezdetek: Farkas” folytatása vagy egy egészen új film, a Küklopsz, Ciklon és Jean tanulóéveiről szóló „X-men: First Class”. (moziplusz.hu)

Bár Farkas, vagyis Rozsomák eredetfilmje a bevételek (és a közönség visszajelzése) alapján csalódást okozott, a gyártó stúdió nem tett le arról, hogy folytatásokkal lássa el a Wolverine-sagát, melyben az adamantiumkarmú hős a tervek szerint végre valóban eljut Japánba.
Minderről Lauren Shuler Donner, az egyik producer nyilatkozott az Empire-nek. Donner elmondta, hogy az összes X-Men projekt közül a Wolverine 2. áll a legjobban, főleg azért, mert a történetét eredetileg az első részben akarták felhasználni, de a Fox egyik feje, Tom Rothman azt mondta, hogy jobb lenne az eredettörténettel kezdeni. A második rész Rozsomák és Mariko kapcsolatára koncentrálna, utóbbi egy japán bűnszervezet fejének lánya.
Mivel képregény-karakterről van szó, így a történet szerencsére már megjelent korábban (Chris Claremond és Frank Miller írta), így azon nem kell annyit agyalni, de ettől függetlenül egy első osztályú forgatókönyvíró, a Közönséges bűnözőkért Oscart is kapott Chris McQuarrie fog dolgozni a szkripten. (A hitelesség kedvéért a film forgatására is japán helyszíneken kerülne sor.) (sg.hu)

Az X-Men-rajongók által talán legjobban várt önálló film Deadpoolé lehet. A karakter már feltűnt az X-Men kezdetek: Farkas című filmben is, de a készítők nem feltétlenül akarnak foglalkozni Deadpool azon megjelenésével, inkább rebootolnák a mutánst.
Lauren Shuler Donner, a mutánsfilmek egyik producere, a már korábban említett Empire-interjúban a Deadpool-mozi jelen állásáról is ejtett pár szót. Először is arról beszélt, hogy szíve szerint figyelmen kívül hagyná a Wolverine-film Deadpoolját és a nulláról kezdene neki a karakter megalkotásának, ami nem rossz ötlet, tekintve Hugh Jackman filmjének egyik befejezését.
A producer nem érzi gondnak, hogy Ryan Reynolds egy másik szuperhős, Green Lantern bőrébe is be fog bújni, hiszen annak idején Harrison Ford is jó Han Solo és Indiana Jones volt, s a nézőket sem zavarta össze a kettősség. Ráadásul Green Lantern teljesen más karakter, mint Wade Wilson.
A tervek szerint a Deadpool-film hangvétele, ha megvalósul, akkor sötét lesz és mégis poénokkal teli, s az ígéretek szerint egy nehezen elmesélhető történeten fog alapulni. Jelenleg a producerek az írókkal, írójelöltekkel tárgyalnak és remélhetőleg novemberre el fog dőlni a forgatókönyvíró személye. A meglehetősen innovatív film egyik eleme a “negyedik fal” ledöntése lesz, vagyis a karakter ki fog szólni a nézőkhöz, tudni fogja, hogy csak egy film szereplője. Legalábbis ez a terv – hogy a Fox mit szól majd hozzá, idővel kiderül. (sg.hu)

Amikor Wolverine megkapta előtörténetét, rögtön elindultak a pletykák, hogy melyik lehet a következő X-Men karakter, akit a “Kezdetek” címmel el lehet majd adni. Nem meglepetés, hogy szinte minden tekintetben Magneto volt az éllovas.
A film azonban még mindig nem készült el, sőt, még a forgatási előkészületek sem kezdődtek el, s végre hivatalos forrásból is hozzá lehetett jutni némi információhoz a filmmel, illetve a filmtervvel kapcsolatban.
Az egyik producer elmondta, hogy Magnetóval kapcsolatban legalább forgatókönyv-gondok nincsenek, hiszen David Goyer írt egy fantasztikus szkriptet, mely egy koncentrációs táborban kezdődik és természetesen Magneto karakterének kiteljesedésével fejeződik be. Ettől függetlenül egyáltalán nem valószínű, hogy film is fog készülni a sztoriból, hiszen a 20th Centrury Fox tele van potenciális történetekkel és karakterekkel, így ők fogják eldönteni, hogy kiből milyen mozifilm lesz – és egyelőre Magneto meglehetősen a sor végén kullog.
Persze ettől még a producer, Lauren Shuler Donner bízik benne, hogy 5 éven belül mégis vászonra kerülhet Magneto, azonban Ian McKellen nem tudja őt a film egészében játszani, mert bár a Lola technológiával az X-Men 3-ban sikerült őt és Patrick Stewart karakterét egy jelenet erejéig megfiatalítani, de egy két órás film erejéig mindez rengeteg pénzt emésztene fel. Fiatalabb színészt találni, aki McKellen nyomdokaiba képes lépni, pedig a lehetetlennel határos feladata. (sg.hu)

Dr. Strange

Neil Gaiman író mesélt terveiről az Empire magazin legújabb számában. Az alkotó elmondta például, hogy tavaly megjelent könyvét a The Graveyard Book megfilmesítésre kerül, méghozzá Neil Jordan rendezésében. Gaiman azt is hozzátette, hogy Henry Selick is bejelentkezett a megfilmesítésre, de a szerző nem akart egy újabb stop-motion adaptációt (Selick előző munkája, a Coraline, is egy Gaiman könyvből született). Illetve a The Graveyard Book-ban szereplő szellemek megformálójaként olyan nagymúltú brit színészeket látna szívesen, mint Judi Dench, Stephen Fry vagy Bill Nighy. Továbbá arról is szó esett az interjúban, hogy tárgyalások folynak, hogy az író együttműködik Guillermo Del Toro-val egy képregény karakter vászonra adaptálásában. A figura Doctor Strange volna, aki tulajdonképpen egy varázsló, olyan abilitásokkal, mint a telepátia, teleport…stb. A karakter először a ’60-as években tűnik fel a képregényirodalomban, és ’78-ban a tévéképrenyőre is átköltözött egy film erejéig. (mozinet.hu)

Transformers

Michael Bay, a Transformers és a Transformers: A bukottak bosszúja rendezője hivatalos honlapján jelentette be, hogy a gyerekjátékból készült akciófilm harmadik része lestipistopolta magának a 2011-es év egyik legelőkelőbb premierdátumát.
Természetesen a Függetlenség napja előtti hétvégéről van szó, tehát a Transformers 3. jelen tervek szerint 2011. július 1-én kerülhet mozikba, s aki olvas a sorok között, az valószínűsítheti, hogy a rendezést ismét csak Bay fogja magára vállalni. A rendező közölte rajongóival, hogy már túl van az ILM embereivel egy 5 órás megbeszélésen, sőt, Ehren Kruger íróval már a Hasbro embereivel is tárgyal arról, hogy a 3. részben milyen új karakterek tűnjenek fel. (sg.hu)

FACEBOOK HOZZÁSZÓLÁSOK: