Filmes Pletykafészek (09/38)

A mai eresztésben: Judge Dredd, Akira, Green Hornet, Hancock, He-Man, Resident Evil, Red Sonja, Wolverine, Hobbit…

DC/Warner

Még alig száradt meg a tinta a Disney-Marvel szerződésen, a Warner is bejelentette, hogy a tulajdonában lévő Marvel-konkurens DC Comics-ot átszervezi és egy új céget, a DC Entertainment Inc.-t hoz létre belőle. A cél természetesen, hogy a DC-karaktereket és márkanevet még erősebben sikerüljön elterjeszteni.
Akik figyelemmel kísérik a képregények világát, azok tisztában vannak azzal, hogy a DC általában csak másodhegedűs a piac nagyobb részét lefedő Marvel mögött, s az eladási statisztikákat is csak pár event-jellegű kezdeményezéssel sikerült uralnia a cégnek, például az Infinite Crisis-szel.
Hasonló a helyzet filmes fronton is, hiszen hiába Batman nagy sikere, ha a többi DC-karakter erejét nem sikerül kiaknáznia a Warnernek, s miközben azt látjuk, hogy egyre több Marvel-figura mászik fel a mozivászonra, addig a kultikus DC-arcok közül sehol nem láthatjuk Wonder Womant, Flash-t, sőt, a The Avengers Marvel-mozi fényében a Justice League-et is hiányolhatjuk. (Pedig mekkora hype-ot kaphatna egy Superman-Batman mozi…)
Persze mindennek az oka is megvan, hiszen mindenki emlékszik, hogy milyen fogadtatásban részesült a Macskanő-film vagy Superman visszatérése. A hírek szerint azonban a Warner az asztalra csapott és olyan nagymenő producereket kerestek meg, mint Chuck Roven, Joel Silver és Akiva Goldsman, hogy a menő DC-s címekből hozzanak ki valamit.
Hogy mi sikeredik a tervekből, az a jövő zenéje, egyelőre csak az biztos, hogy a Jonah Hex forgatása nemrég fejeződött be, a The Green Lantern munkálatai valamikor év végén kezdődnek és nemrég bejelentették a Guy Ritchie-féle Lobót is. (No, meg persze ne feledkezzünk meg az új Batman-filmről, melyről csak annyit tudni, hogy 2010 után kerül a mozikba, amikor Christopher Nolannek forgatni szottyan kedve.) (sg.hu)

Judge Dredd

Alex Garland már írja az új Dredd bíró szkriptjét. Ennek vélhetően sokan örülünk, hiszen az elmúlt tizenhárom évben sem volt túl könnyű elfelejteni Sly könyörtelen bukdácsolását egy számára – és sajnos a stáb szemszögéből is – felfoghatatlan mélységű szerepben.
Az 1995-ös Danny Cannon által jegyzett változat után a legutóbb Gettómilliomosával taroló másik Danny, nevezett Boyle DNA Films-e kezdett bábáskodni a projekten, hiszen a rendező ahogyan csak tehette, lecsapott a jogokra.
Az Alan Grant-Simon Bisley páros nászából létrejött karakter a 2000AD nevezetű kiadványban nem mellesleg 1977 óta borzolja a brit képregényrajongók idegeit hétről-hétre, melynek sikerén felbuzdulva az illetékesek ’90-től egy havonta megjelenő „Megazine”-nel is jelentkeznek – az „igazságosztó jogi méltóságot” nem mellesleg az 1971-es, Don Siegel rendezte Piszkos Harry ihlette, a jó Eastwooddal a címszerepben ugye.
Mega City One első számú fenegyereke a Rob Schneider (Tök alsó) tarkította, meglehetősen B-ízű celluloidfelesleget követően azonban úgy néz ki, végre jó kezekbe került, hiszen a 2000AD-nek is dolgozó Mark „Jock” Simpson jegyzi a tervezett mozi művészeti koncepcióját, a forgatókönyvet pedig régi kollégájára, Alex Garlandra bízta Boyle, akivel többek között az A partot, a 28 nappal későbbet, és a Napfényt tették le elénk (érdekesség lehet még, hogy a 2012-re ígért Halo filmet is az ő története fogja majd össze).
Az eddigi nevek értelmében talán érthető, hogy mindenki jóval komolyabb élethelyzeteket vár ettől a filmtől, mint az akkoriban csupán Cannon által igazán megbecsült forrás anyag, Hollywood pártfogását nélkülöző „lebonyolításánál” – s persze Clintet a sisak alá, már ha szabad… (moziplussz.hu)

Akira

Mégsem dobták be az Akira mozifilm törölközőjét, ahogy júniusban jósolták, miszerint a forgatókönyvnél elakadtak. Mark Fergus és Hawk Ostby, akik korábban Az ember gyermekét és a Vasembert is írták, vették át a produkciót, és állításuk szerint egy nagyon erős szkripten dolgoznak. A cselekmény a posztapokaliptikus New Manhattanben játszódik, az ikonikus motorral. (index.hu)

Nemrég még az a kérdőjeles hír járta, hogy mégsem lesz élőszereplős hollywoodi film az Akirából, most viszont ismét csak megnyugtathatjuk az anime-rajongókat, hiszen sokak kedvence még mindig vászonra kerülhet az elkövetkező években.
Igazából konkrétum már majdnem másfél éve nem hangzott el az Akiráról, de most a Collider információi szerint a Warner Bros. még mindig nem mondott le a filmről és Mark Fergus és Hawk Otsby személyében már forgatókönyvírókat is felvett a projekthez. (A duó a Vasember és Az ember gyereke című filmeket írta többek között.)
Az Új Manhattanben játszódó Akira Kacuhiro Otomo hat részes képregényén fog alapulni, s 31 évvel a város újjáépítése után játszódik majd. A tervek szerint a forgatás 2010-ben fog kezdődni, addig is szurkolhatunk a kellékeseknek, hogy a híres motort milyennek fogják megépíteni. (sg.hu)

Green Hornet

Nicolas Cage nem tudott megegyezni a stúdióval, így mégsem szerepel a Zöld lódarázsban. A filmet már forgatják, de még egy jelenetet se vettek fel a színésszel, aki bűnözőt alakított volna. A Columbia keresi Cage utódját. (index.hu)

Hancock

Kevés olyan film van, mely nem folytatás, adaptáció vagy feldolgozás és bejut a legsikeresebbek közé az adott évben, s ha akad is egy pár ilyen, azoknak a sorsa általában második rész lesz, ld. a Másnaposok, a Faterok motoron vagy éppen a Hancock.
A meglehetősen tróger szuperhősről szóló történet sikeréhez nem férhet kétség, s csak reménykedhetünk benne, hogy a jó alapanyagból a jó színészekkel ezúttal a közepesnél jobb filmet is elő tud állítani Peter Berg, a visszatérő rendező.
A Hancock 2. történetéről még továbbra sem tudni semmit, az azonban mindenképp beszédes, hogy nem csak a címszerepet alakító Will Smith, hanem Charlize Theron is vissza fog térni a folytatásra. Szerencsére a rendező volt olyan kegyes, hogy Theron visszatérésének hírének bejelentése mellett elejtse, hogy a folytatásban minimum egy újabb, isteni hatalommal rendelkező lény is meg fog jelenni, a szerepre is megvan már a kiszemelt színész. (sg.hu)

He-Man

A Warner most bejelentette: mégsem készít élő szereplős filmet a Mattel játékgyár He-Manjéből. Joel Silver (Halálos fegyver) producer már 2007 óta dolgozik a projekten, amit John Stevenson (Kung Fu Panda) rendezett volna. A történet főhőse a bátor harcos-herceg a gonosz Skeleter hatalma ellen küzd. 1987-ben Dolph Lundgren játszotta He-Mant. (index.hu)

Resident Evil

„Beterveztük a Resident Evil 5-öt is, ebben már nem szerepel Milla Jovovich” – tájékoztatta a stúdió a Bloody Disgustingot. Az információk szerint a színésznő egyre többet kér. Előtte még szeptember 28-án indul a Resident Evil 4: Afterlife forgatása Paul W. S. Anderson rendezésében. A folytatás utáni ötödik részt rebootként emlegetik: egy speciális katonai egységnek kell megküzdenie egy irányíthatatlan szuperszámítógéppel és néhány húsevő tudóssal. (index.hu)

Red Sonja

Mégis hozzáláttak a Vörös Szonja-film forgatásához már idén, de a forgatás leállt a főszereplő, Rose McGowan sérülése miatt. Ezt egy kaszkadőrjenet közben szerezte. „Sérülés miatt műteni kellett – mondta a színésznő. – Így jár, aki hajlékony, és tud hátraszaltózni.” Valószínűleg egy jó fél éves rehabilitáció vár rá, a produkció így tényleg jövőre készül. A rendező Douglas Aarniokoski. Update: a színésznő a Twitterjén helyesbítette a hírt, nem forgatáson sérült meg, hanem az előkészületeknél. (index.hu)

Wolverine

Most már biztos: minden idők legfaragatlanabb képregényhőse, Wolverine (közismertebb nevén Farkas, üdv a fordítóknak) előéletének feldolgozása nem merült ki az X-Men Origins: Wolverine-ben. A legújabb részben a tervek szerint Japánba utazik (erre láthattunk utalást az előző epizód legvégén), ahol a keleti harckultúrával és filozófiával ismerkedik meg.
A történet alapjául Frank Miller képregénye szolgál, ami nagy kedvence Hugh Jackmannek és a rajongóknak is – egyelőre ez az egyetlen biztos pont a folytatásban. Azt csak remélni merjük, hogy felülmúlja majd a jelentős bevételt hozott, de sok tekintetben csalódást okozó első X-Men-előzményt.
Egyébként nem ez az egyetlen tervezett mutánsmozi: szó esett róla, hogy külön eredetepizódot kaphat Magneto, a legújabb részben felbukkanó Deadpool, és egy teljes filmet szánnak Ciklon, Jean és Küklopsz tanulóéveire is. (moziplussz.hu)

Hobbit

A Tolkien-hagyatékot kezelő cégek azért perelték be a New Line Cinemát, mert állítólag egyetlen fillért sem kaptak a Gyűrűk Ura-filmek bevételeiből. 150 milliót akartak, de a per előtt megegyeztek, így most a Hobbitot is leforgathatják.
Rendeződött az előkészületben lévő a Hobbit című film jogi háttere, így a tervezettnek megfelelően jövőre elkezdődhet a J. R. R. Tolkien-regény forgatása.
A hollywoodi New Line filmstúdió és a Tolkien hagyaték kezelői között a Gyűrűk Ura-trilógia elszámolása után tört ki a viszály. A világszerte 2,9 milliárd dolláros bevételt hozó filmszériából ugyanis a könyv szerzői jogait kezelő alapítvány és kiadó állítólag egyetlen fillért sem kapott.
A Tolkien Trust és a HarperCollins Publishers 2008 februárjában perelte be a New Line stúdiót, és idén októberben került volna sor az ügy tárgyalására, ha kedden az érdekelt felek be nem jelentették volna, hogy megállapodásra jutottak. A megegyezés részleteit nem tárták a nyilvánosság elé.
hirdetés
Cristopher Tolkien, a regényíró legfiatalabb fia közleményben tudatta, hogy a stúdió immár folytathatja A hobbit forgatásának előkészületeit.
Alan Horn, a Warner Bros. elnöke örömmel nyugtázta leányvállalata, a New Line képviseletében, hogy végre maguk mögött tudhatják ezt a perpatvart, és egy jövendőbeli gyümölcsöző kapcsolat képét vázolta fel a felek között.
A Tolkien-hagyaték jogászai 150 millió dollárt követeltek a New Line-tól, amelynek produkciójában 2001 és 2003 között született meg a Peter Jackson rendezte Gyűrűk Ura-trilógia.
A Hobbitot a trilógia előzményfilmjeként forgatják le két részben. A rendezői székben ezúttal Guillermo del Toro (A Faun labirintusa) ül majd. (index.hu)