FiguraSzemle

Lássuk mi mozgat meg mostanában akciófigurák terén…

A Marvel Legends sorozat szerintem változatlanul ível lefelé. Nem, ez inkább már zuhanórepülés. Mióta a Hasbro-é a licensz, borzalmas minőségű, borzalmasan artikulált, és borzalmasan megformázott figurák kerülnek ki ebből a sorozatból. Mindenki fanyalog.
Az új szériában a BAF (build-a-figure azaz minden figurához mellékelnek egy darabkát, és ha az összeset megveszed az adott szériából akkor összerakhatsz belőlük egy nagy figurát). A BAF egy Brood Queen lesz.
Ez azért érdekes, mert egy ritka vacakul kinéző figura ritka sok alkatrészre bontva. Azt hiszem vagy 8 figurát kell megvenni majd hogy összerakhasd, és ez darabonként 10 dolcsival számolva is sok.
Nem is pocsékolom az időmet képek beillesztésére, olyan borzalmasan néznek ki ezek a figurák.

A Toybiz (a Marvel Legends régi kiadója) viszont elképesztően nyomul a Legendary Comicbook Heroes sorozattal. Amiben nem Marvel hősök figurái jönnek ki. Az első sorozat nagyot tarolt. Mindenkit meglepett a siker.
Én Judge Dredd-et és Savage Dragont vettem meg belőle, de komolyan gondolkodtam az egész sor beszerzésén, mert a BAF Pitt volt, és állati frankón nézett ki. Sok amcsi rajongó úgy vette meg az egész sorozatot, hogy nem is ismerte a figurákat korábbról, mert sosem olvasott Image képregényeket. Mégis megragadták a figurák, mert tényleg minőségi cuccok.

A második sorozat a napokban került a boltokba. Darkness máris ritka figurának számít, olyan szinten elkapkodták. Meg kell hagyni tényleg a széria legfrankóbb figurája, ráadásul valami filmet is rebesgetnek a nevével… Conan is elég népszerű. Olyannyira, hogy a harmadik szériában már jön is a variáns Conan.
A második sorozatban a BAF Monkeyman lesz…

A harmadik sorozatról még csak homályos képek vannak. A BAF egy Jégóriás lesz a Conan figurákhoz!

Életemben először vettem DC Direct figurát. Ezek nem olyan jól artikuláltak, mint a Marvel Legends figurák, viszont cserébe a DC rajzoló-specifikusan adja ki. Most fog pl kijönni a Gyilkos tréfa Batman sorozat, melyben a figurák természetesen pontosan megfelelnek a Gyilkos tréfa-beli kinézetüknek. De hozhatnám példának a Dark Knight returns sorozatot is, ahol minden figura Miller stílusában van megalkotva.

Én a Hush széria Batmenjét szereztem be nemrég. Sikerült lecsapnom egy vadiúj példányra az Ebay-en nagyon kedvező áron. Már vagy fél éve vadászok egy ilyenre.
Az artikuláció enyhén szólva kezdetleges. A váll még csak nem is gömbizületes. Az egyetlen gömbizület a nyakon található. Viszont ennek is megvan az előnye. Nem kell attól paráznod, hogy kilazul valamelyik izület ha leejted. Vagy ha leesik a polcról, ami valószínűleg gyakran be fog következni, mert állati nehéz megállítani. És hiába adtak hozzá csinos kis Batman logós talapzatot, ha a figura nem rögzíthető hozzá. Ennek ellenére mégis megérte megvenni, mert Jim Lee maga tervezte, és a szobrász szép munkát végzett vele.
Néhány kép: 1.2. 3. 4.

A következő nagyobb kiadásom valószínűleg az új World of Warcraft figurák lesznek. Az első sorozat október végére van kiírva. Bár meglehetősen alul-artikuláltak, a kidolgozottság magas szintje mégis meggyőzött!