Fazekas Attila: A Jedi Visszatér

Jó hír mindazoknak akik már lassan három évtizede várják a Fazekas Attila által rajzolt Jedi visszatér képregényt. Nos, a jeles nap október 13-án szombaton érkezik el, vagyis a soron következő klubrendezvényen juthatnak hozzá a rajongók a képregény első füzetéhez.

A Starfighter különszámaként ‘megjelenő’ képregényről tudni kell, hogy csak és kizárólag a Magyar Star Wars Klub rendezvényén lehet hozzájutni, és mindössze 500 példány készül belőle. A korlátozott példányszám miatt, azért, hogy lehetőség szerint minden érdeklődőnek jusson 2 db/főben limitáljuk a megvásárolható menniséget.

A képregény a nyolcvanas években megjelentekkel azonos formátumban készül, és 1000 Ft-ért lehet majd megvásárolni. A nagy érdeklődést látva azonban már most borítékolható, hogy október 13-án az utolsó példányig elfogy a képregény, magyarán már a ‘megjelenése’ pillanatában ritkaságnak fog számítani. És ne felejtsük el, hogy nem lesz utánnyomás…

Bónuszként és kiegészítésként egy korábbi hír:

Október közepén, az éppen aktuális képregénybörzén realizálódott annak az esélye, hogy valamikor a közeli jövőben – a tervek szerint egy éven belül – elkészülhet végre a hazai rajongók által oly annyira hiányolt Jedi visszatér képregény. Annak idején ismert okok miatt szakadt félbe Cs. Horváth Tibor és Fazekas Attila közös Star Wars-képregénysorozata, több mint két évtized elteltével azonban Fazekas Attila még mindig kedvet érez ahhoz, hogy megrajzolja a trilógia befejező részét.

A novemberi klubnapon összegyűlt szép számú rajongó előtt Attila elmondta, hogy tervei szerint ez a képregény egy az egyben hozzáigazodna a negyedszázada megjelent füzetekhez, vagyis kivitelben és méretben azt követné.

A tervezett “megjelenésig” még legalább egy év van hátra, és addig mindenképpen be kívánjuk szerezni az illetékesek hozzájárulását. A Jedi visszatér ugyanis nem kerül majd kereskedelmi forgalomba, hanem korlátozott példányszámban és kizárólagosan a Magyar Star Wars Klub tagjai számára lesz elérhető, amolyan ‘fan club exclusive’ kiadványként. A képregénnyel azonban nem kívánunk semmilyen szerzői jogot sérteni, éppen ezért a megfelelő körültekintéssel járunk el a témában.

Forrás: starwarsklub.hu

Oldalak: 1 2
 • Hozzászólások

 1. kaine szerint:

  Nem semmi! :D

 2. Kit Walker szerint:

  Hihetetlen, micsoda híre van a dolognak. Csak az a szomorú, hogy még mindig nem fogyott el az 500 db…
  Hatalmas köszönet Fazekas Attilának a munkájáért!

 3. Strong szerint:

  Kit: én lemaradtam róla – tudod esetleg, hogy honnan/hogyan lehetne szerezni a megmaradt példányokból?

 4. Kit Walker szerint:

  Persze. Azt hiszem tavasszal lesz a következő SW összejövetel. Ott Attilától be lehet szerezni. De hogy pontosan mikor lesz azt nem tudom.

 5. pityesz szerint:

  December 8-án, szombaton 10.00-tól 16.00-ig kerül megrendezésre a Mi Mozink és Magyar Star Wars Klub közös szervezésében az első Star Wars, Sci-Fi és Fantasy Börze.
  A börzén természetesen ott lesz Fazekas Attila is, aki a Jedi visszatér megmaradt példányait is elhozza majd, valamint néhány eredeti oldalt a képregény első részéből…

 6. Kit Walker szerint:

  Ma láttam egy Alexandra kirakatában egy új Fazekas képregényt. Hunyadi, a hajnalcsillag fénye címmel. 2990 FT-ért. Tudtok róla valamit? Volt erről hír? Nagyon meglepődtem rajta, mert nem hallottam róla és meg is vettem volna, ha nem lett volna bezárva.

Vélemény, hozzászólás?

 • Facebook Hozzászólások