Elhunyt Tiszai László

2011. július 13.-án, életének 83. évében elhunyt Tiszai László, a Füles legendás főszerkesztője. 1968 őszétől 1992 őszéig, 24 éven át volt a rejtvénylap főszerkesztője. Az ő fennállása alatt futott három képregény a Fülesben!!!
A Képregénykedvelők Klubjának 2005. októberi múltidéző rendezvényén is részt vett, amikor boldogan anekdotázott magyar képregény hőskoráról. (“-Tiszai elvtárs! Öltöztesse fel a hölgyeket!”)
Búcsúztatása ma délután a Farkasréti temetőben volt.

A Füles közleménye szerint a múlt szerdán elhunyt újságíró a Világ Ifjúsága című lapnál kezdte pályáját, 1968-ban került át a Füles magazinhoz, amelynek 1992-ben történt nyugdíjba vonulásáig a főszerkesztője volt. Nevéhez fűződik az, hogy az 1960-as és az 1970-es évek fordulóján a lap tartalmilag és formailag is megújult, ő indította el a több tagból álló Füles rejtvénylapcsalád megjelentetését is. Tiszai László ötlete alapján indult el “az országos rejtvényfejtési láz mozgalommá szervezése”, az ilyen jellegű bajnokságok létrehozása, egy amerikai kollégával együtt ő kezdeményezte az azóta is rendszeresen megtartott rejtvényfejtő-világbajnokság megrendezését is – tették hozzá.
“Szellemes ötleteivel, az újdonságok iránti fogékonyságával hozzájárult ahhoz, hogy a Füles egy időben több mint hatszázezer példányban kelt el, és a maga nemében fogalommá vált”

Kiss Ferenc nekrológja:

Elment az az ember, mentor, jóbarát, akinek az irányítása alatt elkezdhettem dolgozni a Fülesnek.
Munkakapcsolatunk egészen a 2011. Extra Fülesbagoly áprilisi számáig tartott, aminek a megjelenése után nemsokkal felhívott, elbúcsúzott tőlem, megköszönte az eddigi közös munkát, és azt mondta, hogy valószínűleg már nem fogunk többet együtt dolgozni.
Sírás fojtogatja a torkomat. Jó volna egyszer jól kibőgni magam, de engem úgy neveltek, hogy nem illő egy férfinak sírnia, így hát nem is igazán tudok.


Egy Füles borító abból az évből, mikor Tiszai László lett főszerkesztője.