Elárverezik Superman jelmezét

Elárvereznek Ausztráliában egy Superman jelmezt, amelyet a szuperhőst négy filmben is alakító Christopher Reeve viselt a forgatásokon – közölte szerdán az árverést szervező aukciós ház. A részleges – csizma és palást nélküli – jelmezért húszezer ausztrál dollárt (hárommillió forint) várnak a május 24-i árverésen.

Superman jelmezek ritkán jelennek meg árveréseken, és nagyon keresett daraboknak számítanak – mondta el a „Bonhams and Goodman” nevű aukciós ház munkatársa. Teljes jelmezekért százezer dollárt is fizetnek a gyűjtők – közölte Giles Moon.

A most kalapács alá kerülő jelmezt a Superman harmadik részének forgatásán viselte a címszerepet játszó Christopher Reeve, és egy ismert gyűjtő adja el, aki öt évvel korábban vásárolta egy londoni kellékbolttól. Az ikonikus „S” jellel ellátott jelmezt a repülős jeleneteknél használták, anyaga ennek megfelelően erősebb, és a kábelek elhelyezésére szolgáló, különösen megerősített részek is találhatók rajta.

A jelmez eredetiségét a filmeket készítő Warner Bros filmstúdió is tanúsította.

Az 1995-ben, egy lovasbalesetben lebénult Reeve négy filmben alakította a világ egyik legismertebb szuperhősét 1978 és 1987 között. Az amerikai színész 2004-ben halt meg szívrohamban, 52 éves korában. (Index/Független Hírügynökség)