Dylan Dog #1 – Az élőholtak ébredése

Cím: Dylan Dog #1 – Az élőholtak ébredése
Szerző(k): Tiziano Sclavi, Angelo Stano, Gustavo Trigo
Kiadó: Fumax
Ár: 3000 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 200 oldal
Megjelenés: 2014.03.09.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: fumax.hu

A március 9-i 27. KépregényBörzén mutatkozik be az első magyar nyelvű Dylan Dog-képregény. A legnépszerűbb olasz „fumetti” egyikének az első két története lesz olvasható egy kötetben. A 200 oldalas kiadványt korlátozott példányszámban készül, elsősorban rendezvényeken és hivatalos kiadója, a Fumax webshopjában lesz kapható.

A Tiziano Sclavi által írt és Angelo Stano (1. rész), illetve Gustavo Trigo (2. rész) által rajzolt képregény magyar verziójának a munkatársai Bauerfeind Zoltán (fordítás), Bayer Antal (lektorálás-szerkesztés), Giovanni Gallotta (nyelvi ellenőrzés, logisztika), Antonio di Carlo (logisztika) és Uray Márton (beírás). A kötet eredeti kiadója a Bonelli, a magyar változat a nemzetközi jogokat képviselő Panini Comics engedélyével jelenik meg.

Fantasztikus rémálmok, ijesztő izgalmak, természetfeletti szörnyek, no meg egy csipetnyi humor és irónia, ezekből az elemekből áll össze az utóbbi évek legnépszerűbb olasz képregényének a receptje.
A Tiziano Sclavi által 1986-ban megalkotott Dylan Dog egy londoni magánnyomozó, akit a szokványos ügyek untatnak, így kizárólag az olyan bizarr eseteket vállalja be, amelyeket mások – beleértve természetesen a rendőrséget – nevetségesen hihetetlennek tartanak.
Dylan nőtlen és nőcsábász, a lakása tele van riasztó műtárgyakkal, a kapucsengője vérfagyasztó sikítást hallat. Asszisztense, Groucho, a híres amerikai komikus színésznek képzeli magát, és ezért kötelezőnek érzi, hogy állandóan vicceket meséljen. A sorozat harmadik rendszeres szereplője Bloch felügyelő, aki még rendőr korából ismeri Dylant, és minden kételkedése dacára megtanulta, hogy lehet abban valami, amit a fiatalember mond a különleges esetekről.
Dylan ugyanakkor korántsem tévedhetetlen, sokszor csak a véletlennek köszönhető, hogy sikerül megoldania a rejtélyeket. Az első két epizódban zombikkal és Hasfelmetsző Jack szellemével kell felvennie a küzdelmet, és persze mindkét esetben felbukkan egy-egy csinos, vigasztalásra vágyó hölgy.
Olaszországban a mai napig óriási kultusza van a Dylan Dog-képregényeknek, havonta összesen egy millió példányban nyomtatják az új történeteket és a már klasszikusnak számító korábbi részek gyűjteményes köteteit.

A magyar kiadás különlegessége lesz, hogy a kötet közepére (a két sztori közé) bekerül négy oldalnyi „fan art” jellegű rajz magyar alkotóktól! Ezek elkészítésére négy ismert képregényrajzolót/illusztrátort kértek fel: Ábrai Barnabás (Geek), Németh Gyula, Brazil és Felvidéki Miklós!