DVDhírcsomag v2 9.3

(Frissítve) Itthonról: X-Men trilógia, Persepolis, Hulk és Hősök 2. Külföldről: Rózsaszín Párduc, Hulk és Hancock

Az X trilógia

A hatlemezes kiadvány az X-Men 1.5, X-Men 2 és X-Men 3: Az ellenállás vége 2-2 korongot felvonultató extra változatait tartalmazza!

Mutánsok élnek köztünk. Emberek ők is, de a genetika véletlene folytán különleges képességekkel születtek. Van köztük, aki olvas mások gondolataiban, van, aki átsétál a falon, vihart támaszt, vagy ölni tud a puszta tekintetével. Az emberek nem ismerik őket, ezért félnek tőlük. A mutánsok egy része pedig retteg ettől a félelemtől, ezért a zseniális Magneto (Ian McKellen) vezetésével háborúra készül. Ám működik egy különleges intézet, ahol a rejtélyes X professzor (Patrick Stewart) X-Men nevű különleges csapatával mindent megtesz, hogy a mutánsok rosszabb felétől megvédje az emberiséget. Ezek a mutánsok örök veszélyben élnek, pedig a különleges képességekkel rendelkező majdnem-emberek csupán nemes célok érdekében alkalmazzák természetfeletti tudásukat. A folytatásban egy borzalmas terrortámadás újra felkorbácsolja a mutánsellenes érzelmeket. Ennek egyik szószólója William Styker, a katonatiszt, aki embereivel elfoglalja az iskolát, és hajtóvadászatot indít a tanítványok után. A bajban a mutánsok a legváratlanabb helyről kapnak segítséget. Magneto megszökik a börtönből, és szövetséget ajánl Xaviér professzornak. A harmadik és egyben a trilógia záró fejezetében X professzor (Patrick Stewart) rámutat, hogy a másság értékké válhat, ha a mutánsok megtanulják irányítani és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket. Jó és rossz örök harca ez: Farkas, Ciklon, Vadóc és társaik újra akcióba lépnek, hogy megvédjék magukat és azokat, akik nem is tudnak létezésükről – vagy ha tudnak, hát félnek tőlük.
Megjelenés: 2008. október 8. Forgalmazó: InterCom. (xpress.hu)

Persepolis

Egy lebilincselő film, melyben egy kislány szemével látjuk a világot, aki nő és növekszik, miközben hazáját megnyomorítja az intolerancia és a háború. Az értelmiség elhagyja az országot, ahol csak üldöztetés, kínzás és gyakran halál vár rájuk a mohamedán egyház által újraírt történelem részeiként. Mindent áthat a bizalmatlanság, a Pasdaran felügyel minden tevékenységet, de különösen a nőkét, akiket naponta zaklatnak, “helytelen viselkedéssel”, vagy “nem megfelelő fejfedő használatával” vádolva őket…

A Persepolis 2008. szeptember 15-én jelenik meg DVD-n a Best Hollywood forgalmazásában. Az 1.990 Ft-ba kerülő kiadvány a filmet eredeti (1.85:1) képaránnyal, DD5.1-es magyar és francia hang, valamint magyar felirat kiséretében tartalmazza. Extrák: Így készült a film, Előzetes, Best DVD-ajánló (xpress.hu)

A hihetetlen Hulk (The Incredible Hulk – 2 DVD)

R.: Louis Leterrier
Fsz.: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt

Minden idők egyik legnépszerűbb szuperhős történetéből készült ez a kirobbanóan izgalmas, akciódús kalandfilm, melynek főhőse a világ legerősebb és legdühösebb monstruma: A HIHETETLEN HULK. Bruce Banner (Edward Norton) a világtól elzártan kutatja az ellenszert arra az elemi dühre, ami ha átjárja, akkor kő kövön nem marad. Ám nem hagyja őt nyugodni sem az erejére áhítozó kapzsi hadigépezet, sem pedig a gyötrő vágy, hogy ismét együtt lehessen élete szerelmével, Betty Ross-szal (Liv Tyler). Ráadásul üldözőbe veszi őt az Abomination, egy rémálomba illő, kegyetlen förmedvény, amely erőben és lobbanékonyságban felveszi a versenyt Hulkkal. Vajon ki kerekedik felül a kettejük között kibontakozó földrengető harcban, amely pusztulással fenyegeti egész New Yorkot?

Megjelenés: 2008. október 22.

Hossz: 108 perc
Kép: 16:9 (2.35:1)
Hang: magyar, angol (5.1)
Felirat: magyar, angol

Extrák (magyar felirattal):

  • Audiokommentár Louis Leterrier rendező és Tim Roth közreműködésével
  • Alternatív kezdés
  • Kimaradt jelenetek
  • Így készült A hihetetlen Hulk
  • Hulkká változni
  • Abominationnné változni
  • Hulk anatómiája
  • A képregénytől a filmvászonig

Hősök – 2. évad

Hősök – 2. évad (Heroes S2, 7.990 Ft) – Megjelenik 2008. októberében.

A folytatásban: Rózsaszín Párduc, Hulk és Hancock

Oldalak: 1 2