DVDhírcsomag v2 3.27

A közeljövő várható új hazai DVD megjelenései: Tinédzser Mutáns Nindzsa Teknősök, Aszteriksz, Denevérruhába öltözött ember, Nindzsás anime és Almamag…

Tini ninja teknőcök – A jövő kalandora 1., 2.
Teenage Mutant Ninja Turtles: Fast Forward (USA – 2006)
Tartalom:
A Tini Nindzsa Teknőcök visszatérnek! Michelangelo, Raffaelo, Leonardo és Donatello ezúttal egy különös baleset során a jövőben találják magukat, mesterükkel együtt. A különösen megváltozott világban az emberek és a földönkívüliek békésen élnek együtt. Azonban a baj itt is hamarosan felüti a fejét, és a teknőcök kénytelenek közbelépni, hogy megállítsák az ezúttal már világuralomra törő gonosz erőket.
1. online elő/megrendelés: xpress.hu
1. online elő/megrendelés: xpress.hu

Asterix és Cézár ajándéka
Astérix et la surprise de César (Franciaország – 1985)
Tartalom:
Obelix elmondja Asterixnek, hogy szerelmes, de érzelmeit nem meri a lánynak bevallani, mert túlságosan szégyenlős.
Miközben a jó barát megpróbál önbizalmat önteni belé, Obelix tudomására jut, hogy a hölgy mást szeret, mégpedig a jóképű Tragicomixot.
Hősünk összetörik a hír hallatán, de amikor az imádott lányt és annak kedvesét a rómaiak elrabolják, eljön számára a nagy lehetőség, hogy bebizonyítsa: ki a legény a talpán…
Sok vidám kaland közepette Asterix és Obelix végre megtalálja a fogságba esett párt, akiket a rómaiak épp akkor akarnak Julius Cézár születésnapi ajándékaként az arénába dobni…
Online elő/megrendelés: xpress.hu

Asterix Britanniában
Astérix chez les Bretons (Franciaország – 1985)
Tartalom:
Julius Ceasar, a ravasz római hadvezér kifundálta, hogy miként lehet meghódítani Britanniát. Bár a brit katonák rendkívül bátrak, de különös szokásoknak hódolnak…
Mindennap délután 5 órakor felfüggesztik a harcot azért, hogy forró vizet igyanak, de ami még ennél is meglepőbb, hetente öt csatanapot és két pihenőnapot tartanak. Nem csoda hát, ha a szemfüles rómaiak – a hétvégét kihasználva – elfoglalják Britanniát. Már csak egy kis brit falu lakói tartják magukat a túlerővel szemben. De vajon meddig lesznek képesek erre?! Még szerencse, hogy van egy Asterix nevű gall rokonuk, aki talán segíthet rajtuk…
Online elő/megrendelés: xpress.hu


Batman – A rajzfilmsorozat 1. évad 2. kötet (4 DVD)
Batman -The Animated Series Volume Two (USA – 2004)
Tartalom:
Készülj a harcra! A félelmet nem ismerő Sötét Lovag ismét szembeszáll a Gotham City békéjét fenyegető gonosszal.
Az Emmy-díjas sorozat 2. kötete 4 lemezen 28 lebilincselő kalanddal, ravasz gaztettekkel, árnyalt karakterekkel és észbontó fordulatokkal örvendezteti meg rajongóit.
Batman emberére akad a Macskanőben, párbajozik a Pingvinnel, verseng a Rébusszal, és természetesen megmérkőzik legádázabb ellenségével, Jokerrel is. Az izgalmakat tovább fokozzák a Batman alkotóinak agyából kipattant, exkluzív extrák. Ragadd meg az alkalmat, és öltsd magadra a klasszikus hős álarcát, mert ebből a kalandból te sem maradhatsz ki!
Online elő/megrendelés: xpress.hu

Ninja Scroll (Limitált fémdobozos kiadás) (2 DVD)
Jûbei ninpûchô (Japán – 1993)
Tartalom:
Dzsube Kibagami, a legendás harcos magányosan vándorol az országban. Útja során megment egy gyönyörű nindzsanőt, Kagerót, akinek társait lemészárolta Tesszaj, a démoni erejű harcos. Kagero a közeli Koga nindzsa klán tagja, és azért indult útnak, hogy kiderítse, mi okozta azt a szörnyű járványt, ami egy egész falut kipusztított. Hamar kiderül, hogy a támadó nincs egyedül, ő csak az egyik Kimón nyolc ördöge közül. Dzsube nem menekülhet előlük, egytől-egyig le kell győznie őket, ha életben akar maradni, de nem pusztán a saját élete a tét: egy olyan összeesküvés nyomaira bukkan, ami az egész sógunátus jövőjét veszélybe sodorhatja.
A legendás rendező, Kavadzsiri Josiaki (D, a vámpírvadász – Vérszomj, Animátrix) kultikussá vált filmje a japán mondák világát eleveníti meg a modern akciófilm eszközeivel. A Ninja Scroll egyike azoknak alkotásoknak, amelyek a nyolcvanas évek végén, valamint a kilencvenes évek elején új utakra terelték a japán animációt, és híressé tették az egész világon. Kavadzsirit pedig egy csapásra a legünnepeltebb animációs rendezők közé emelte, hatása pedig a mai napig tetten érhető számos műfajban. Sikerét elsősorban a kirobbanóan látványos, kreatív párbajoknak, és a sablonokon átlépő, zsarolással, megtévesztéssel, erotikával fűszerezett misztikus történetnek köszönheti.
A japán kultúrával ismerkedőknek is bepillantást enged a XVII. század legendáinak bátor harcosokkal és gonosz démonokkal teli világába. Bár a Ninja Scroll-t eredetileg csak videón történő bemutatásra szánták, így kisebb költségvetéssel és stábbal készült, mint egy átlagos mozifilm, mégis az olyan szuperprodukciók között szokták emlegetni Kavadzsiri és a Madhouse stúdió munkáját, mint az Akira, a Ghost in the Shell, vagy Miyazaki Hayao filmjei.
Online elő/megrendelés: xpress.hu

Appleseed – A jövő harcosai
Appleseed – A jövő harcosai (Japán – 2004)
Tartalom:
2131-ben járunk, vége a 3. világháborúnak, a föld a megsemmisülés szélén jár. Deunan Knute a legendás, fiatal harcos és egykori társa, a háború során végzetes sérüléseket szenvedő és cyborggá operált Briareos a génmanipulációval fejlesztett Bioroidok által uralt Olympos városába érkeznek.
A Bioroidoknak sokkal rövidebb élet adatik meg mint az embereknek, mivel génmanipulációval elnyomták bennük a szaporodás ösztönét.Az emberek többsége fél és retteg a Bioroidoktól, így amikor a Bioroidok életciklusának meghosszabításán dolgozó központ megsemmisül egy terrorista támadástól, kitör a háború. Deunan és Briareos csatlakoznak az ESWAT-hoz Olympos híres rendfenntartói közé és szembeszállnak a Bioroidok fenyegetésével.Ekkor bukkan fel a legendás Appleseed kód.
Online elő/megrendelés: xpress.hu