Doc Savage visszatér

A legendás karakter új képregény-sorozatot kap: ezúttal a Dynamite porolta le az eredetileg a harmincas években született, tudósok által fizikailag és mentálisan is emberfelettivé trenírozott ponyvahőst. Az új szériát az a Chris Roberson jegyzi, aki a Fables-univerzumba illeszkedő Cinderella: From Fabletown with Love minit, a Grounded című Superman-sztori befejezését, illetve a zseniális iZombie-t (Vertigo) írta, és aki tavaly tavasszal különböző nézeteltérések miatt távozott a DC-től. Roberson azóta megalapította roppant sikeres, letölthető képregényeket kultiváló Monkeybrain Comics nevű kiadóját.

„Írói karrierem során az a szerencse ért, hogy szinte minden olyan karakterrel készíthettem képregényt, amelyekért odavoltam kiskoromban. Doc Savage is az egyik közülük. A hetvenes években a könyvesboltok és az újságos standok tele voltak Doc Savage reprintekkel, figyelemfelkeltő borítókkal: Doc lett a kedvenc ponyvahősöm, és Lester Dent munkássága is nagy hatással volt rám.”

doc-savage

Doc Savage képregényben legutóbb a DC First Wave-jében tűnt fel, ahol megpróbálták kicsit újragondolni, és a mai ízlésnek is vonzóvá tenni az „elfeledett” karaktereket: Doc ott a Spirittel, az eredeti Fekete Kanárival és még egy sor „ponyvás” figurával szerepelt, mérsékelt sikerrel.

Az új Doc Savage ongoing rajzolója a brazil Bilquis Evely lesz, a borítókat John Cassaday és Alex Ross készítik. Az első szám tervezett amerikai megjelenése december.

Forrás: ComicsBeat