December 32

Pár hete elérhető a Titkos Fiók kiadó blogján is A Szörny ébredése című kötet folytatásának, a December 32-nek a címlapterve, de hadd kapjon egy kis hírverést itt is. Mert megérdemli.

A magyarul megjelenő európai képregények kis csapatát erősíti (kemény gerincével) Enki Bilal eme alkotása, mely a Szörny-tetralógia második részeként eredeti nyelven 2004-ben jelent meg.

Ismertető az előző részből:
A történet 2026-ban játszódik, az Obscurantis Order a világot és a tudást fenyegeti. Behódoltat mindenkit, aki a kultúrát, a történelmet képviseli, és saját harcosává alakít. Mindeközben három testvér keresi egymást. A három testvér Szarajevóban született, 1993. augusztusában. Egy ágyban nőttek fel, a gránát ütötte lyukon a csillagos ég látványával. Nike, Leyla és Amir nem is tudna egymásról, ha Nike-nak nem lenne különleges emlékező-készsége. Apránként, naponta jut vissza az időben, egészen születése pillanatáig. A Szörny-tetralógia, a világ különböző tájain szétszórtan élő szarajevói árvák története elsősorban az emlékezetről szól, melynek a segítségével Bilal a jövőt kutatja. Egy lehetséges jövőt, amelyben a Balkán emlékezetét kiterjeszti az egész világra, hiszen ez a világ minden, amink maradt.

Ár: 2500 forint
Terjedelem: 68 oldal
Tervezett megjelenés időpontja: 2008. május 17.

Források és kapcsolódó honlapok:
A kiadó hivatalos honlapja
db adatlap (előző rész)
A képregény fórum témája