Deadpool: Wade Wilson háborúja (NMK #21)

Cím: Deadpool: Wade Wilson háborúja (NMK #21)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Duane Swierczynski, Jason Pearson, Dexter Vines, Leonardo Fernandez, Paul Mounts, Steve Buccellato
Kiadó: Hachette
Ár: 2890 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 136 oldal
Megjelenés: 2018.10.11.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás:
Bevásárlólista: Loading

Miután az amerikai szenátus elé citálják, hogy kimagyarázza a százak halálával végződő mexikói mészárlásban kivett szerepét, Deadpool jobban szétcsúszik, mint arra bárki valaha számított volna! Utazz velünk vissza a nagydumás zsoldos torz múltjába, miközben ő végre-valahára felfedi előttünk saját eredettörténetét! De igazat mond, vagy mindez pusztán egy zavaros elme képzelgése? Most komolyan, kit érdekel?! Végre még több Deadpool!

A gyűjtemény a Deadpool: Wade Wilson’s War 1-4. számát és az X-Men Origins: Deadpool különszámot tartalmazza.

Marco M. Lupoi Panini-főszerkesztő előszava:

Az 1991-es feltűnése óta komoly rajongói táborra szert tevő Deadpool minden bizonnyal az egyik legszokatlanabb alak, aki előpattant a Marvel képregényoldalairól. Amikor Fabian Nicieza és Rob Liefeld teremtménye, a zavart elméjű “nagyszájú zsoldos” először tűnt fel, a jelenléte teljesen üdén hatott a képregényvilágot akkoriban uraló marcona, borongós antihősök között, így hát a burleszkelemekkel tűzdelt, komikusan eltúlzott lázadó személyisége hamar kultuszelemmé emelte őt.
Mára Deadpool lett a második legnépszerűbb az X-Menhez köthető kiadványok szereplői közül, éppen csak lemaradva Rozsomáktól (akinek a hátán minden bizonnyal ott virít egy hevenyészett “Rúgj belém!” cetli). Wade Wilson egyik legkülönösebb tulajdonsága, hogy tisztában van azzal, hogy ő csak egy képregényalak, aki rendszeresen áttöri a negyedik falat és kiszól a közönségéhez (a többi szereplő legnagyobb csodálkozására). Deadpool egyedien kifacsart módon látja maga körül kényszerű környezetét… nagyrészt a látszólag kegyetlen írók és szerkesztők okozta rendíthetetlen megpróbáltatások következtében.
Duane Swierczynski és Jason Pearson 2012-es “Wade Wilson háborúja” című négyrészes minije szinte tökéletesen leképezi Deadpool saját kis mikrokozmoszát: az értelmetlen erőszakkal, blőd képi humorral és gyilkos beszólásokkal teli történet legalább annyira beszámíthatatlan, mint a mesélője. Persze ahogy az Deadpoolhoz illik, a humort egy jó adag tragikum önti le, így egyszerre nevetünk és sírunk majd… meg, őszintén szólva, öklendezünk is.
A minisorozat mellé odabiggyesztettük Swierczynski egy hasonszőrű Deadpool sztoriját, az X-Men-kezdetek: Deadpoolt is. A Wade Wilson háborújával egy időben megjelenő önálló füzet újfent Deadpool múltjába tekint vissza. Ne zavarjon majd az, hogy a két sztori látszólag gyökeresen ellentmond egymásnak; ha Deadpool mesél valamit, ott az igazság a legjelentéktelenebb szempont.
Mivel Deadpool erkölcsi érzéke láthatóan elveszett szállítás közben, így kizárt, hogy valaha is hősnek tekintenénk őt. De egy ilyen múlttal (akármelyiket is tekinted hihetőnek) ki hibáztathatja érte? Jessica Nyúl szavaival élve: Deadpool nem őrült, csak ilyennek rajzolták.

Előzmények:

[TÖRÖLVE]

Előzetes: