DC reboot németül

A régi, különálló Knet Blogon sokszor megemlékeztem arról, hogy a német képregénypiac mennyire más léptékű, mint az itthoni. Félreértés ne essék, a német lakosság száma is többszöröse a miénknek, így nem meglepő (a nagy számok törvénye alapján?), hogy több emberre több képregényolvasó jut.

Na de a lényeg, hogy a tavalyi, nagy csinnadrattával újrakezdett DC-címek idén júniusban (nincs egy év a kettő között!) érik el a német piacot, ugyanis akkortól éri be a német kiadás a reboot előtti amerikait. Persze ez nem is annyira nagy hír mondjuk a spanyol, vagy angol képregényolvasók számára, de akkor is, a mi több éves lemaradásunk mellett ez a háromnegyed év nagyon jónak számít.

Az egész a következőképpen fog lezajlani: a május 12-én tartandó, az amerikai Free Comic Book Day mintájára kitalált Gratis Comic Tag keretein belül egy amolyan ízelítő, a legtöbb címet bemutató kis reklámfüzet jelenik meg, majd a nyári hónapokban folyamatosan jelennek meg a legfontosabb szériák.

A Batman, a Batman: The Dark Knight, a Superman, a Justice League és a Green Lantern klasszikus füzetes megjelenést kapnak, míg a többiek, például a Flash, a Batgirl, az Animal Man 100-200 oldalas, kéthavi különszámokban kapnak helyet. Még az I, Vampire is kijön németül, utolsóként, valamikor az ősz folyamán. Vele együtt az 52 új címből 26(!) megjelenik ilyen, vagy olyan formában németül.

A füzetek 4,95 Eurót, míg a különszámok 12.95-16.95 Eurót kóstálnak majd.

Persze kesergésre nekünk sem lehet okunk, mármint ami a lemaradás behozását illeti: a Kingpin újságárusnál kapható füzetei a lehető legjobb úton járnak, már csak a DC-vel kellene valamit kezdeni.

Forrás: (fast) alles über comics

Facebook Hozzászólások