Dan Brereton: Vampirella

Az egyik legnagyobb képregényes festőzseni, Dan Brereton ezúttal egy Vampirella-sztorival jelentezik. A Nocturnals, valamint a Batman: Thrillkiller képregényekkel befutott alkotó új sorozata a Vampirella: The Red Room címet viseli, és még április végén megjelenik az első szám.

Vampirella karaktere 1969-ben tűnt fel először a saját nevével fémjelzett, horrortörténeteket közlő magazinban. A Forrest J. Ackerman által “életre hívott”, épp csak egy fitness-szalaggal átkötött heroina eleinte csak mint “házigazda” volt jelen a magazinban, néhány számot követően már saját történetei is megjelentek. Ackerman mellett legfontosabb “apukája” Archie Goodwin volt, illetve a fantasy-ben utazó festők legnevesebbjei (például Frazetta) is megörökítették őt egy-egy kép vagy képregény erejéig. A Warren megszűnése után a karakter jogai a Harris Publications-höz kerültek, és ott is maradtak egészen 2010-ig, amikor az utóbbi idők feltörekvő kiadója, a Dynamite szerezte meg azokat.

Itthon a Kingpin jóvoltából az egyik legismertebb Vampirella-sztorit olvashattuk. A Vérszomj címen futó kötetből (Joe Jusko festményeivel és James Robinson szövegeivel) nagyjából kitűnik, miről is szólnak Vampirella történetei: vámpírok, vér és persze erotika.

A Vampirella: The Red Room első számának néhány mintaoldalát itt lehet meglesni.

Akit Dan Brereton, illetve a Nocturnals című képregény érdekel, az elolvashatja Santito írását a Geekz-en.