Cultree: Digitális képregények magyar nyelven

A Vissza a jövőbe képregények és az Egyetemre mentem kiadója, a Panel Kalandor nemrég digitális képregényes weboldalt indított, ahol a tervek szerint havi rendszerességgel jelennek meg külföldi képregények magyar nyelven.

A Cultree-n jelenleg az Egyetemre mentem első kötete és folytatásai, valamint a Királyok kora és a Valami vadászik a gyerekekre első füzetei érhetőek el, utóbbiak ráadásul – a kiadó közleménye alapján – magyarul csakis így, digitálisan lesznek elérhetőek, nem készül belőlük fizikai példány.

A Cultree december havi újdonságaiért és néhány előzetes oldalért az ingyenes Cultree magazint érdemes letölteni, a képregényekért 800 Ft-ot kell fizetni, míg az Egyetemre mentem digitális kötetei 3000 Ft-ba kerülnek. Ebből a sorozatból egyébként érkezik a nyomtatott változat is, januárban jelenik meg a harmadik kötet.

Királyok kora

Író: Kieron Gillen
Rajzoló: Dan Mora

Amikor egy nacionalista csoport egy ősi ereklyét használ arra, hogy az Artúr-mítosz egyik gonosztevőjét visszahozza a halálból, az ex-szörnyvadász Bridgette McGuire megszökik az idősek otthonából, és berángatja gyanútlan unokáját, a múzeumi kurátor Duncant a mágia és miszticizmus világába, hogy együtt szálljanak szembe a legendás fenyegetéssel.

A bestseller képregényíró, Kieron Gillen (The Wicked + The Divine, Star Wars) és a Russ Manning-díjas rajzoló, Dan Mora (Buffy, a vámpírok réme, Klaus) a múlt rejtélyeit, történelmünk bonyolult igazságait és a család összetartó erejét kutatja… főleg, ha ez a család titkos bunkerekben ősi fegyvereket rejt és évtizedes tapasztalattal rendelkezik Nagy-Britannia történetének legnagyobb szörnyetegeire vadászva!

Valami vadászik a gyerekekre

Író: James Tynion IV
Rajzoló: Werther Dell’Edera

A GLAAD-díjas író, James Tynion IV (Batman, Memetic, The department of Truth) és a rajzoló Werther Dell’Edera (Briggs Land) egy teljesen új sorozatban dolgoznak együtt, melyben a legrosszabb félelmeinket váltják valóra.

Amikor Archer’s Peak-ben egyre több gyerek tűnik el rejtélyes módon, minden reménytelennek tűnik. A legtöbben soha nem kerülnek elő, de akik mégis visszatérnek, szörnyű eseményekről számolnak be – veszedelmes lényekről mesélnek, akik az árnyékban élnek, és hátborzongatóan félelmetesek. Az egyetlen reményük, hogy szembeszálljanak ezzel a felfoghatatlan fenyegetéssel, akit senki sem lát, és akiben senki sem hisz, egy titokzatos idegen, aki most érkezett a városba. Hisz a gyerekeknek, és azt állítja, hogy látja, amit ők.

A neve Erica Slaughter. Szörnyeket öl.

Ez minden, amit csinál, és viseli a következményeket, mert ezt KELL tennie.