Charlize Theron beleszeret az ellenségbe

(origo) Szeptemberrõl decemberre halasztották az Aeon Flux címû akciómozi amerikai premierjét, de kárpótlásképp már le lehet tölteni az internetrõl az animációs tévéshow alapján készült film elõzetesét, melyben Charlize Theron a lázadók oldalán, testre simuló fekete dresszben küzd a kormány ellen.
Frissítve: Új elõzetes! (Thx HardWired!)

Az MTV animációs tévéshow-ja alapján készült Aeon Flux a 25. században játszódik. Egy járvány kiirtotta a föld teljes lakosságát, a túlélõk egy fallal körülvett városban, Bregnában rendezkedtek be, amelyet tudósok irányítanak. Peter Chung, a kilencvenes évek elején futó tévéprodukció alkotója új akcióhõs-típust teremtett Aeon Flux figurájával.

A nõ a lázadók csoportjának mindenre elszánt tagja, de karaktere jóval összetettebb annál, semhogy csak a zsarnok kormány megdöntése foglalkoztassa. A földalatti mozgalom vezetõje, Handler azzal a feladattal bízza meg, hogy végezzen az egyik kormányfõvel, Trevor Goodchilddal, az egyetlen férfival, akihez Aeon vonzódik.

Az Oscar-díjas Charlize Theron, aki törékeny szõke szépség létére már A rém-ben is kemény nõt alakított, három hónapon át edzett a forgatás elõtt. Trevort a magyar származású új-zélandi színész, Csókás Márton alakítja, aki nemrég a Mennyei királyság-ban is szerepelt, Handlert pedig a Fargo Oscar-díjas fõszereplõje, Frances McDormand játssza. Eredetileg úgy volt, hogy A bunyós csaj-t jegyzõ Karyn Kusama rendezésében készült filmet szeptemberben tûzik mûsorra az amerikai mozik, de a premier idõpontját végül december 2-ra halasztották.

A film elõzetesében Charlize fekete hajjal, testhez simuló fekete dresszben jelenik meg, amely melltájékon nemigen takar, a nõies formákat viszont szigorú arckifejezés ellensúlyozza. A futurisztikus városban minden veszélyesnek tûnik, sétáló emberek tûnnek el az árkádok alatt, és még a pázsit is Aeon életére tör.

„Miért van olyan sok deszexualizált karakter a tévében? Nagyon sokan teljesen aszexuálisnak tûnnek – fõleg a rajzolt figurák, és a mûsor azt sugallja, hogy õk a normálisak. Az Aeon Flux karakterei normális emberek, normális szexuális élettel és étvággyal” – nyilatkozta Peter Chung, ám az elõzetes nem fektet nagy súlyt erre a vonulatra, egyetlen csóktól eltekintve a terepet akciófilmhez illõen verekedés és robbantások uralják.

[origo]

Hivatalos honlap: aeonflux.com

Elõzetes