CAROL DANVERS: Ms. Marvel / Marvel Kapitány – Repülésre Termett (MLH030)

Cím: CAROL DANVERS: Ms. Marvel / Marvel Kapitány – Repülésre Termett (MLH030)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Gerry Conway, Chris Claremont, John Buscema, Joe Sinnott, Marie Severin, Don Warfield, Kelly Sue Deconnick, Dexter Soy, Glynis Oliver, Brad Vancata
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: oldal
Megjelenés: 2022.10.15.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Amikor a mérhetetlen erejű psziché-magnitron nevű szerkezet néhány méterre tőle felrobbant, Carol Danvers, a világ egyik legjobb pilótája azt hitte, eljött számára a vég. Ehelyett azonban belőle lett a Föld egyik leghatalmasabb hőse, Ms. Marvel.
Kövesd végig Carol Danvers szuperhőskarrierjét a New York utcáinak védelmezőjeként töltött első napjaitól a kritikusok által is elismert modern kalandjaiig. Lásd, hogyan vált Ms. Marvelből Marvel Kapitány.
A KÖTET TARTALMA: MS. MARVEL (1. SZÉRIA) 1-3. és CAPTAIN MARVEL (7. SZÉRIA) 1-6.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Bár ma már a Marvel egyik legjelentősebb szupererejű hősnőjének tartják, Carol Danvers számára rögös út vezetett a sztársághoz. Először 1968-ban bukkant fel a Marvel Univerzumban, de innen még közel tíz évbe telt, hogy maga mögött hagyja a civil életet, és csatlakozzon a szupererejű maszkosok és köpenyesek közösségéhez.
Kezdjük azzal, hogy Carol eredetileg csak mellékszereplőként bukkant fel Marvel Kapitány kalandjaiban, bár hozzá kell tenni, hogy már akkor is meglehetősen progresszív karakter volt. Egyáltalán nem csupán a kree Marvel Kapitány folyton megmentendő szerelmeként funkcionált, kifejezetten erős akaratú nő volt, a kor viszonyai között meglepően komoly pozícióval: a NASA biztonság főnökeként dolgozott Cape Canaveralnál.
Ahogy a Marvel Kapitány című kötetben majd láthatod, Carol majdnem csúnya véget ért a Captain Marvel 18-ban, ahol Mar-Vell a saját testével védve mentette meg őt a psziché-magnitron robbanásától. A következő pár évben Carol csak párszor bukkant fel itt-ott, ez az incidens azonban igazi visszatérése idejére sorsfordítónak bizonyult.
Az 1977-ben indított Ms. Marvel a 70-es évek azon Marvel-sorozatai közé tartozott, amik reagáltak az akkoriban növekvő feminista mozgalomra, és síkra szálltak a nemek közti egyenlőség mellett. A kree elődjétől örökölt fantasztikus képességek birtokában Ms. Marvel hamarosan bizonyította, hogy éppúgy képes állni a sarat a legszívósabb gonosztevőkkel szemben, mint a fiúk. Közben civil identitásában továbbra is egy pragmatikus, jó kedélyű lány maradt, aki nem tűrte, hogy bárki megmondja neki, mit csináljon, főleg nem a Hírharsona főnöke, J. Jonah Jameson, aki mintha csak a Marvel Univerzum első számú hímsovinisztájának díjára pályázott volna.
Első sorozata megszűnése után Carol (immár Dave Cockrum újratervezett, fekete jelmezében) több sorozat között ugrált, feltűnt például az Avengers és az Uncanny X-Men lapjain, ahol meglepő változásokon ment át (lásd a függeléket a részletekért). Sajnos egészen a 2000-es évek közepéig kellett várni, hogy ismét saját sorozata legyen.
Azóta azonban Ms. Marvel fellépett a Marvel Univerzum nagyszínpadára. 2012-ben sorozata Marvel Kapitány címen indult újra. Ahogy látni fogod, Kelly Sue Deconnick és Dexter Soy fantasztikus szériájában Carol emancipáltabb, mint valaha, és már teljesen otthon érzi magát hősszerepében.
Ahogy az eredeti Marvel Kapitány, ez az új sorozat is egy szalagcímmel jelent meg, ami főszereplőjét büszkén nevezi a „Föld legnagyobb hősének”. Lehet, hogy merész állítás, de garantálom, hogy mire
végzel ezzel a kötettel, teljes mértékben egyet fogsz érteni vele!

Előzetes oldalak mindkét történetből: