Az Angyalok az X-Men ellen 2. (NMK #119)

Cím: Az Angyalok az X-Men ellen 2. (NMK #119)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Többen...
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2022.07.14.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Az X-Men és a Bosszú Angyalai hadban állnak egymással! Most, hogy a Főnix Erő megérkezett, a két csapat kénytelen mindent bevetni, hogy megzabolázzák hihetetlen hatalmát.
Az emberiség és a mutáns faj sorsa dőlhet el a harcban, amit hűséges szövetségesek és egykori barátok vívnak meg egymással. Bárki nyerjen is, egy dolog biztos: a Föld soha többé nem lesz olyan, mint előtte.

A gyűjtemény az Avengers Vs. X-Men 5-8. és az AVX Versus 3-4. számát tartalmazza.

Szerzők: Jason Aaron, Brian Michael Bendis, Ed Brubaker, Matt Fraction, Jonathan Hickman, Kathryn Immonen, John Romita Jr., Olivier Coipel, Adam Kubert, Stuart Immonen, Frank Cho, Scott Hanna, Mark Morales, John Dell, Wade von Grawbadger, Laura Martin, Jason Keith, Larry Molinar, Morry Hollowell, Jim Charalampidis, Justin Ponsor

Előszó:

Annak ellenére, hogy mennyire grandiózus a Marvel két legerősebb szupercsapatának világrengető összecsapása, Az Angyalok az X-Men ellen egy rendkívül egyszerű koncepció köré épül, ami ezzel a jól ismert bölcsességgel foglalható össze a legjobban: a hatalom megront, a teljhatalom pedig teljesen megront.
Tekintve, hogy az utóbbi pár évben mi mindenen ment keresztül az X-Men, és hogy egyes mutánsok szinte megszállottsággal viseltetnek a Főnix iránt, érthető, miért érzik úgy, hogy visszatérése óriási lehetőség. Bár úgy tűnik, Küklopsz és az X-Men tettei pusztán humánus hozzáállásból fakadnak, ha olvastad a Főnix halálát, sejted, hogy a Bosszú Angyalai miért nézik gyanakodva a mutánsok tervét. Amerika Kapitány és csapatának álláspontja szerint a felelősség, következmény és elszámoltathatóság nélküli hatalom maga a diktatúra, mindegy, milyen állítólagos jó szándék vezérli az adott hatalom
birtokosát. És mint látni fogod, ez extrém módszerekre készteti őket, amiknek potenciálisan katasztrofális következményei lesznek.
A nagy erő megfelelő használatának koncepciója kezdettől fogva ott lüktetett a Marvel sok híres sztorijának szívében. A Marvelnél általában úgy születnek a hősök, hogy egy eleve gyarló karakter rendkívüli képességek birtokába jut, és le kell győznie saját emberi hibáit, hogy igazi hőssé válhasson. Ám ez a mostani helyzet, mondhatnánk, pont ennek az antitézise. A Marvelnél nincsenek tökéletes morális bajnokok, még a legnemesebb igazhitűek, mint például Amerika Kapitány is megküzdenek saját kételyeikkel és félelmeikkel, amik a múltban szörnyű hibákra sarkallták őket, ami csak
még relevánsabbá teszi Az Angyalok az X-Men ellenben bemutatott dilemmákat.
A Marvel hősei számára most minden etikai és morális érv érvényét veszti. A Főnix megérkezett, és úgy tűnik, a mutáns és az emberi faj sorsa is egyetlen személy kezében nyugszik. De vajon képes lesz megfelelni a nevének, vagy Hope (Remény) is elköveti elődei hibáit, és megadja magát a korlátlan hatalom csábításának?
„Hope Summers vagyok… és ez az egész az én hibám.”

Előzetes: