Asterix újabb kalandjaival jelenik meg képregény októberben

Asterix újabb kalandjaival jelenik meg képregény októberben a sorozat rajzolójának, Albert Uderzo grafikus 90. születésnapja és a gall harcos kalandjainak első szövegírója, René Goscinny halálának 40. évfordulója alkalmából. A sorozatot gondozó Hachette csoporthoz tartozó Albert-René kiadóvállalat tájékoztatása szerint a sorban 37. képregény hősei újból külföldi utazásra hívják a kötet olvasóit.

A részletek teljes titokban tartása mellett a kiadó közleményében annyit árult el, hogy a kalandos életű gallok ezúttal történelmi emlékeket keresnek fel, gasztronómiai felfedezéseket tesznek, miközben bennszülöttekkel és helyi hírességekkel találkoznak. A humorral, hihetetlen helyzetek sokaságával, érdekes karakterekkel fűzerezett történetben minden megvan ahhoz, hogy Asterix és Obelix legújabb útja a klasszikusok sorába emelje az albumot, amelyben a főhősök is meglepetést okoznak majd az olvasónak – tette hozzá a kiadó.

A legutóbbi két kötethez – a 2013-ban megjelent Asterix és a Piktek, valamint a 2015-ben kiadott Cézár papirusza című képregényhez – hasonlóan az októberben megjelenő kaland szövegírója Jean-Yves Ferri, illusztrátora Didier Conrad lesznek. Az eredeti sorozat a néhai René Goscinny szövegével és Albert Uderzo rajzaival jelent meg. (Goscinny 1977-es halála után a történet szövését is Uderzo vette át.) Az 1959 óta megjelenő Asterix képregényekből több mint 370 millió példány kelt el világszerte és mintegy 110 nyelvre fordították le.

Forrás: MTI

Kiegészítő hír #1: Az album 2017. október 19-én jelenik meg Franciaországban. A kiadó egy teaser oldalt már elérhető tett, ez látható alant.

Kiegészítő hír #2: Idén májusban Franciaország és Németország közösen rendezi az IIHF jégkorong-világbajnokságot, amelynek kabalafigurái Asterix és Obelix lesznek.